10 november 2016

Nike lanceert Mercurial Vapor CR7 Discovery voetbalschoenen voor spelers die niks voelen voor enkelsok

De afgelopen week flitsten de nieuwste Mercdurial Superfly CR7 voetbalschoenen voorbij. Vandaag presenteert Voetbal-schoenen.eu jou de Nike Mercurial Vapor CR7 Discovery voetbalschoenen uit de nieuwste CR7 collectie. Bij velen staan deze Vapor's ook bekend als de lage versie zonder enkelsok uit de Mercurial lijn. Deze Cristiano Ronaldo Vapor maken als eerste CR7 schoenen onderdeel uit van de 11e generatie Vapor's en herdenken de grote doorbraak van Ronaldo op 06-08-2003.

Het is 6 augustus 2003. De voorbereiding is in volle gang en Sporting Lissabon neemt het in haar stadion op tegen het grote Manchester United uit Engeland. De selectie van Sir Alex Ferguson kent grote sterren als Barthez, Ferdinand, Keane, Scholes, Giggs, Van Nistelrooy en Forlan, maar is die dag niet opgewassen tegen ene Cristiano Ronaldo, een 18-jarig jochie uit Funchal. The Red Devils gaan met 3-1 ten onder en Ronaldo is verantwoordelijk voor 2 doelpunten. Manchester United weet genoeg. Deze jongen gaat mee terug naar Engeland. Nog geen week later is de transfer geregeld en draagt Ronaldo het shirt van de Engelse topclub. Dit is verhaal waar de nieuwste Nike Mercurial Vapor CR7 Discovery voetbalschoenen om draait en wordt zichtbaar in het design van deze geweldige voetbalschoenen.

Nike -Mercurial -Vapor -CR7-Discovery -voetbalschoenen

De kleuren fel groen en neon geel verwijzen in een modern jasje naar de kleur groen uit het thuisshirt van Sporting Lissabon. Het felle groen komt tot uiting in horizontale strepen in het binnenste gedeelte van het half-om-half design. Ook is deze opvallende kleur zichtbaar op de geweldige binnenzool. Op deze binnenzool bevindt zich namelijk een heel special detail. Naast dat de initialen van Cristiano Ronaldo terugkomem komt ook een plattegrond van Estádio José Alvalade terug. Het neon geel wordt zichtbaar op de Nike swoosh op de neus. Langs de buitenkant van de voetbalschoenen bevinden zich zwarte en grijze horizontale strepen. Dit detail doet verwijzen naar de Mercurial Vapor 1 voetbalschoenen die hij destijds droeg. Een ander exclusief detail komt terug op de hak. Hier staat de datum (06-08-2003) onder elkaar gedrukt. Alsof dit genoeg is bevindt zich aan de binnenkant de zilveren bedrukking CR7.

Nike -Mercurial -Vapor -CR7-Discovery -voetbalschoenen -2

Het is in een opslag te zien dat deze Vapor voetbalschoenen in techniek afwijken van de Mercurial Superfly CR7 Chapter 3 Discovery schoenen. Zo ontbreekt de inmiddels bekende Dynamic Fit enkelsok. Wel zijn deze 11e generatie Mercurial Vapor's op ander vlakken zeer innovatief. Zo heeft Nike afscheid genomen van de carbon zoolplaat, waardoor de voetbalschoenen nu 40% lichter in gewicht zijn. Het vervangen van de zoolplaat moet ervoor zorgen dat de voet een betere pasvorm in de schoenen kent. Ook heeft Nike bij de productie van deze voetbalschoenen veel aandacht geschonken aan het remsysteem. Door een vernieuwd remsysteem moeten spelers meer vertrouwen hebben om tot stilstand te komen. Spelers hoeven zo minder na te denken om tot stilstand te komen, hetgeen zorgt dat spelers meer snelheid zullen maken. De zoolplaat kent een geheel vernieuwde positionering van de noppen in verschillende richtingen. Zo staan de noppen onder de hiel recht gepositioneerd om goed tot stilstand te komen. De noppen onder de voorvoet staan schuin gepositioneerd om zo goed weg te komen van de tegenstander. Daarnaast heeft Nike de Flyknit bovenlaag sterk onder handen genomen. De Flyknit bovenlaag wordt vanaf nu namelijk gekenmerkt door een speed-rib 3D structuur. Dit moet de controle met de bal ten goede komen. Nike heeft gekeken hoe spelers contact hebben met de bal tijdens het maken van snelheid en hierop de structuur aangepast.

Nike -Mercurial -Vapor -CR7-Discovery -voetbalschoenen -3

Nike Mercurial Vapor CR7 Discovery voetbalschoenen kopen

De Nike Mercurial Vapor CR7 Discovery voetbalschoenen kan je vanaf nu kopen in onderstaande shops! De prijs van de schoenen varieert van € 200 tot € 220. Directe levering en gratis verzending!

Koop deze nieuwe schoenen in de officiële Nike SHOP!

of in deze speciale shop voor voetbalschoenen

of in deze STORE!