Nike heeft vandaag ook de nieuwe Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen uit de Floodlight pack gelanceerd. De dagen worden korter en het wordt minder lang licht. Spelers moeten nog zichtbaarder zijn in het donker en onder de felle stadionlampen. Alle nieuwe voetbalschoenen uit de nieuwe pack van Nike bevatten opvallende kleuren. Dit geldt ook voor de nieuwe Mercurial Superfly voetbalschoenen, waar vanaf nu sterren als Alexis (Arsenal en Chili), Vidal (Bayern München en Chili) en El Ghazi (Ajax) op zullen schitteren. We bespreken hieronder hoe de nieuwe schoenen uit het opvallende pack eruit zien en bespreken bovendien waar je deze schoenen exclusief kan scoren.

Nu al enthousiast over de nieuwste Nike Mercurial Superfly Floodlight voetbalschoenen? Scoor ze vanaf nu in de officiële NIKE SHOP

of in deze STORE!


Nike -mercurial -superfly -voetbalschoenen -floodlight

Design en technieken Nike Mercurial Superfly Floodlight schoenen

De nieuwe Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen uit de Floodlight pack zijn overwegend paars en bevatten fel oranje accenten. Deze fel oranje accenten komen terug in de kabels over de voorvoet van de schoenen en in de swoosh van Nike in de zijkanten van de nieuwe kicksen. Daarnaast bevatten de noppen van de nieuwe Mercurials oranje accenten. Ook de binnenzool van de nieuwe Mercurial schoenen is fel oranje en dit geldt ook voor het Mercurial trademark teken op de achterkant van de hiel. De enkelsok of de dynamic fit collar van de nieuwe schoenen uit de Floodlight pack is paars. Wil je weten welke nog meer informatie over de technische kenmerken van deze nieuwe Nike voetbalschoenen? Check dan meer hieronder!

Het bovenwerk van de nieuwe Mercurial Superfly Floodlight voetbalschoenen van Nike is gemaakt van een Flyknit materiaal. Dit geborduurde bovenwerk zorgt voor een perfecte pasvorm en een ultieme balcontrole. In dit flyknit bovendeel is ook de zogenaamde Speed Rib technology verwerkt. Deze technologie komt tot uiting in de breedte van de kabels. De kabels zijn aan de achterkant van de schoenen namelijk minder breed dan aan de voorkant. Hierdoor ontstaat er wrijving, waardoor je een nog betere touch hebt. Een ander voordeel van het flyknit materiaal is dat het mee beweegt met je voet, waardoor de schoenen een zogenaamd blote-voetengevoel hebben. Daarnaast bevatten de schoenen geen tong, waardoor het balcontact nog natuurlijker aanvoelt. Verder zijn de Superfly schoenen van het merk uitgerust met een enkelsok, welke door Nike de dynamic fit collar wordt genoemd. Deze enkelkraag zorgt ervoor dat de enkel en voet als het ware als een lichaamsdeel voelen en je nog bewuster van het balcontact bent. Daarnaast zorgt de enkelsok voor het zogenaamde lockdown effect, waardoor je voeten op hun plaats blijven, zonder dat je bewegingsvrijheid verliest.  De bovenkant van de Mercurials is daarnaast ook nog eens uitgerust met de All Conditions Control technology, welke garandeert dat de grip op de bal goed is in alle weersomstandigheden. Deze technologie is verwerkt in een extra laagje op de bovenkant van de schoenen.

Nike -superfly -floodlight -mercurial -voetbalschoenen


Natuurlijk is ook de buitenzool van de Mercurials weer revolutionair. Deze is namelijk gemaakt van nylon, welke als kenmerk heeft dat het zich vormt naar de vorm van de voeten en daardoor een beetje gebogen is. Hierdoor is de pasvorm van de schoenen nog natuurlijker dan voorheen. De voorvoet van de buitenzool is uitgerust met het zogenaamde split toe systeem, waardoor je voeten nog flexibeler in de schoen zitten en de grip met de grond beter is. We sluiten af met het speciale noppensysteem van de Mercurial Superfly voetbalschoenen. De noppen zijn namelijk geplaatst op de punten waar je het meeste grip op de grond nodig hebt. Deze noppen hebben een langwerpige en hoekige klauw-achtige vorm welke allemaal een andere richting op staan, waarover door Nike natuurlijk ook is nagedacht. Hierdoor kan je nog beter van richting veranderen of reageren op veranderende situaties in het veld. Deze noppen werken als het ware als klauwen. Bovendien zorgen dat de noppen er voor dat je beter kan afremmen.

Nike -mercurial -superfly -voetbalschoenen -paars -oranje -floodlight