Nike Mercurial Superfly Dream Speed 004 voetbalschoenen

Nike heeft weer nieuwe Nike Mercurial Dream Speed 4 voetbalschoenen gelanceerd! Deze speciale versie van de Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen wordt maar door een beperkt aantal spelers gedragen. In 2019 werd de zogenaamde Dream Speed lijn voor het eerst door het Amerikaanse sportmerk uitgebracht en deze nieuwe voetbalschoenen betreffen al weer de vierde versie. Vanaf deze week tot eind april/begin mei worden de schoenen gedragen door spelers als Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappé, Erling Haaland, Bruno Fernandes, Ansu Fati, Vinicius Junior en Lero Sané. De nieuwe Nike Mercurial Superfly Dream Speed voetbalschoenen worden ook door een aantal voetbalsters gedragen, namelijk Ada Hegerberg (Olympique Lyon), Jessica Silva (Olympique Lyon) en Barbara Bononsea (Juventus).

Nike Mercurial Dream Speed 004 voetbalschoenen | Snelheid is de basis!

Twee jaar geleden werden de Nike Mercurial Dream Speed voetbalschoenen in het leven geroepen als opvolger van de Nike CR7 Mercurial voetbalschoenen. De gedachte daarachter was dat Ronaldo niet het eeuwige voetballeven heeft, maar het concept wel springlevend gehouden moest worden: de nieuwe generatie inspireren door de de huidige sterren! Nu stralen de Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen sowieso al snelheid uit, de Dream Speed 4 voetbalschoenen doen dat net nog even meer. Voor de kleuren van de schoenen heeft Nike inspiratie gehaald uit objecten die de atmosfeer van de aarde binnenkomen met hypersonische snelheden. De basiskleur van de voetbalschoenen is wit, maar het overgrote deel van de upper vormt een kleurig geheel. Over de zijkanten van de voetbalschoenen loopt een roze/rode gloed en dit loopt naar de neus van de voetbalschoenen over in het geel. De swoosh op de zijkanten van de voetbalschoenen is zilver met een zwarte omranding en op de achterkant van de nieuwe Nike Mercurial Dream Speed voetbalschoenen staan de initialen van de schoenen MDS004. De noppen aan de onderkant van de voetbalschoenen zijn doorzichtig. Sinds begin 2021 bevatten de Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen een aantal nieuwe technologieën, welke ook al in de Nike Mercurial Superfly DragonFly en roze Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen verwerkt zijn. Voor wie nog niet bekend is met deze technieken, bespreken we deze hieronder.

Technologieën Nike Mercurial Dream Speed 004 voetbalschoenen

De Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen zijn natuurlijk bij uitstek de perfecte schoenen om supersonische snelheden te behalen. Alle technieken en materialen die in de schoenen verwerkt zijn, staan in het teken van snelheid!

  • De upper van de Nike Mercurial Superfly DreamSpeed voetbalschoenen wordt ook wel de Vaporsite upper genoemd. De bovenkant van de schoenen bestaat namelijk uit verschillende lagen van microvezels en mesh. Deze lagen worden Duragon WT, Engineered Mesh, Titan Synthetic en Available Q Lining genoemd. Deze lagen/ snelheidselementen werken met elkaar samen en zorgen voor een perfecte pasvorm, een perfect balgevoel, een perfecte grip en controle onder alle weersomstandigheden. In de upper van de schoenen is namelijk ook weer de Nike All Conditions Control technologie verwerkt. De upper is daarnaast nog lichter dan voorgaande versies van de Mercurials, waardoor je nog hogere snelheden kunt behalen.
  • De nieuwe voetbalschoenen van Ronaldo en Mbappé bevatten ook weer een enkelsok, welke door Nike de Dynamic Fit Collar genoemd wordt. Deze enkelsok heeft een nog scherpere vorm, waardoor de pasvorm van de schoenen nog beter is. Het doel van de enkelsok is nog steeds hetzelfde. Het zorgt ervoor dat je enkels en voeten als één lichaamsdeel aanvoelen. Dit geeft je niet alleen extra ondersteuning, maar ook een perfecte eerste touch.
  • Ter hoogte van de enkels heeft Nike Flyknit materiaal geplaatst, welke 360 graden doorloopt onder de voet. Kenmerkend aan het Flyknit is dat het zich perfect vormt naar de vorm van de voeten en daarmee zorgt voor een goede pasvorm.
  • Ook bij de zoolplaat van de schoenen staat alles in het teken van snelheid. Ter hoogte van de voorvoeten van de schoenen bevinden zich namelijk zogenaamde Aerotrack zones. Dit komt tot uiting in de groeven en zorgt ervoor dat je nog makkelijker af kan zetten en hoge snelheden kunt behalen. Door deze technologie kun je je dus nog sneller los maken van je tegenstander. De zoolplaat bestaat ook niet meer uit twee delen, maar is door middel van een dunne ruggengraat verbonden over de gehele lengte. Dit gedeelte werkt goed samen met de interne chassis en zorgt voor de perfecte ondersteuning. Verder bevatten de Nike Mercurial DreamSpeed 004 voetbalschoenen chevron noppen, waardoor je op volle snelheid iedere richting op kunt bewegen.
  • De binnenzool van de Nike Mercurials is zoals vrijwel iedere voetbalschoen van Nike uitgerust met de NikeGrip technologie. Deze technologie komt tot uiting in de 3D textuur die perfect matcht met de inlegzool. Deze technologie zorgt ervoor dat je niet met je voeten gaat schuiven in de schoenen en zorgt ook voor de optimale schokdemping waardoor de pasvorm van de schoenen ultiem te noemen is.

Check hieronder de nieuwe Nike Mercurial Superfly DreamSpeed 004 voetbalschoenen, waarop verschillende sterren vanaf nu gaan spelen. Twee keer per jaar lanceert Nike deze special edition voetbalschoenen. We verwachten dat de volgende editie medio september/oktober volgt.

Nike Mercurial Dream Speed 004 voetbalschoenen bestellen

De nieuwe Nike Mercurial Dream Speed 004 voetbalschoenen kun je vanaf nu bestellen in de verschillende versies. De schoenen zijn namelijk zowel beschikbaar voor natuurgras, als voor kunstgras en harde ondergronden. Bovendien kun je de schoenen zowel voor kinderen als voor volwassenen bestellen. De dure versie van de schoenen heeft een prijs van € 279,95, maar goedkopere versies bestel je al vanaf € 60,-. Hoe goedkoper de schoen, hoe minder technologieën Nike in de schoenen heeft verwerkt. In de onderstaande webshops kun je deze schoenen natuurlijk ook weer laten personaliseren. Directe levering gegarandeerd!

Bestel de nieuwe Nike Mercurial Dream Speed 004 voetbalschoenen direct in de NIKE SHOP!

of deze winkel! 

of deze webshop! 

 Nike Mercurial Dream Speed 004 Superfly voetbalschoenen