13 december 2016

Nike huldigt Cristiano Ronaldo en lanceert Nike Mercurial Superfly CR7 Vitorias voetbalschoenen

2016 was het jaar van Cristiano Ronaldo. Met Real Madrid won hij de Champions League, terwijl hij met zijn land Portugal de EK titel binnensleepte. Een ongekend succesvol jaar voor een voetballer met een flinke staat van dienst. Gisteren sleepte de Portugees de Ballon D'or 2016 binnen, de prijs voor s'werelds beste voetballer van het jaar. Zijn zoveelste prijs. Sponsor Nike huldigt de unieke prestaties van CR7 in 2016 vandaag met een werkelijk heerlijke voetbalschoen, waarin uiteraard de kleur goud een belangrijke plek inneemt.

Nike heeft deze CR7 Vitorias voetbalschoenen gelanceerd in beperkte oplage. Dit houdt in dat zij er slechts 777 op de markt brengen. Dit tekent de exclusiviteit van de schoenen. Indien je er de komende maanden net zo bij wilt lopen als Cristiano Ronaldo, wees er dus optijd bij! Scoor jouw Nike Mercurial Superfly CR7 Vitorias kicksen vanaf januari in de online shop van Nike.

6_hd _1600

Metallic goud vormt welteverstaan een belangrijke positie in het design van de nieuwste CR7 voetbalschoenen. Een kleur die verwijst naar de Ballon D'or die CR7 gisteren voor de vierde keer won. Zo toont het design van deze exclusieve schoenen een metallic gouden zoolplaat. Een die zeker in het oog sprint bij je tegenstanders! De bovenlaag van de voetbalschoenen vormt een groot contrast. Deze is overwegend wit van kleur. Op de zooplaat komen ook zwarte details terug. De Nike swoosh op de neus kent een zwarte omlijning. Op de hak van deze CR7 kicksen komt eveneens een opvallend detail terug. Op de hak staat verticaal in het goud 'Vitorias' gedrukt. Letterlijk vertaald staat dit voor 'Overwinning', hetgeen natuurlijk verwijst naar de prijzen die CR7 in 2016 heeft gepakt. Opvallend zijn de cijfercombinaties onder deze belettering (001 | 777). Het betekent dat deze gepresenteerde CR7 Vitorias kicksen het eerste paar in een serie van 777 geproduceerde schoenen zijn.

2_Mercurial _Superfly _Vitorias _hd _1600

In techniek ontlopen de nieuwste Cristiano Ronaldo voetbalschoenen de schoenen uit de Mercurial Superfly collectie niet. De voordelen van de diverse materialen en technieken zetten we natuurlijk ter verduidelijking even op een rij:

  • Het bovenwerk van de nieuwe Mercurial Superfly V voetbalschoenen van Nike is gemaakt van een Flyknit materiaal. Dit geborduurde bovenwerk zorgt voor een perfecte pasvorm en een ultieme balcontrole.
  • In dit flyknit bovendeel is ook de zogenaamde Speed Rib technology verwerkt. Deze technologie komt tot uiting in de breedte van de kabels. De kabels zijn aan de achterkant van de schoenen namelijk minder breed dan aan de voorkant. Hierdoor ontstaat er wrijving, waardoor je een nog betere touch hebt. Een ander voordeel van het flyknit materiaal is dat het mee beweegt met je voet, waardoor de schoenen een zogenaamd blote-voetengevoel hebben.
  • Daarnaast bevatten de schoenen geen tong, waardoor het balcontact nog natuurlijker aanvoelt. Verder zijn de Superfly schoenen van het merk uitgerust met een enkelsok, welke door Nike de dynamic fit collar wordt genoemd. Deze enkelkraag zorgt ervoor dat de enkel en voet als het ware als een lichaamsdeel voelen en je nog bewuster van het balcontact bent. Daarnaast zorgt de enkelsok voor het zogenaamde lockdown effect, waardoor je voeten op hun plaats blijven, zonder dat je bewegingsvrijheid verliest. 
  • De bovenkant van de Mercurials is daarnaast ook nog eens uitgerust met de All Conditions Control technology, welke garandeert dat de grip op de bal goed is in alle weersomstandigheden. Deze technologie is verwerkt in een extra laagje op de bovenkant van de schoenen. 
  • Natuurlijk is ook de buitenzool van de Mercurials weer revolutionair. Deze is namelijk gemaakt van nylon, welke als kenmerk heeft dat het zich vormt naar de vorm van de voeten en daardoor een beetje gebogen is. Hierdoor is de pasvorm van de schoenen nog natuurlijker dan voorheen.
  • De voorvoet van de buitenzool is uitgerust met het zogenaamde split toe systeem, waardoor je voeten nog flexibeler in de schoen zitten en de grip met de grond beter is.
  • Daarnaast zijn de noppen van het onderstel geplaatst op de punten waar je het meeste grip op de grond nodig hebt. Deze noppen hebben een langwerpige en hoekige klauw-achtige vorm welke allemaal een andere richting op staan, waarover door Nike natuurlijk ook is nagedacht. Hierdoor kan je nog beter van richting veranderen of reageren op veranderende situaties in het veld. Deze noppen werken als het ware als klauwen. Bovendien zorgen dat de noppen er voor dat je beter kan afremmen.

1_hd _1600

Nike Mercurial Superfly CR7 Vitorias voetbalschoenen kopen

Ben jij onder de indruk geraakt van het design en de technieken van de Nike Mercurial Superfly CR7 Vitorias voetbalschoenen? Je zult helaas nog even moeten wachten tot begin januari 2017. Dan kan je pas deze schoenen scoren in de online shop van NIKE

Nike -mercurial -superfly -cristiano -ronaldo -vitorias -2016-ballon -dor -voetbalschoenen