Nike Mercurial Superfly 360 CR7 voetbalschoenen

Het Amerikaanse sportmerk Nike heeft in samenwerking met fashion designer Kim Jones een speciale editie van de Nike Mercurial Superfly 6 Elite (Superfly 360) ontworpen. Dit ontwerp is gemaakt voor Cristiano Ronaldo. De superster van Real Madrid gaat deze schoen voor het eerst dragen in de Champions League topper tegen Paris Saint Germain op dinsdag 6 maart. Real Madrid heeft de heenwedstrijd met 3-1 gewonnen en gaat als favoriet deze wedstrijd in. De flitsende voetbalschoen is alleen op de wedstrijddag te koop in de officiële Nike store, op de Champs Elyesees. Benieuwd naar de details van de schoen waar Ronaldo weer nieuwe records mee gaat verbreken komende week? Check de details hieronder!

Grote fan van Cristiano Ronaldo en/of de Nike Mercurial Superfly 360? bestel dan de Nike Mercurial Superfly 360 in  de officiële Nike shop!

Of in deze winkel!

Het design van de Nike Mercurial Superfly 360

Verantwoordelijk voor het design van de nieuwe kicksen van Cristiano Ronaldo is Kim Jones. ‘’Ik ben opgegroeid in Afrika en zag altijd de kracht van de dieren’’ vertelt Kim Jones, die zijn vader volgde naar Kenia en Botswana toen hij jong was. Ook had Jones een grote interesse in snelheid. ‘’De cheeta is het snelste landdier ter wereld. Dus is het logisch dat dit heeft gezorgd voor mijn inspiratie.’’ De speciale editie van de Nike Mercurial Superfly 360 is dus gebaseerd op de cheeta. Ronaldo is in het veld natuurlijk ook een soort cheeta, hij is snel, sterk, krachtig en de baas op het veld. De schoen heeft een oranje basiskleur met een op de cheeta geïnspireerde all-over print. Ook de enkelsok en veters van de schoen zijn oranje. De bekende swoosh van Nike is wit. De naam van ontwerper Kim Jones is terug te vinden in de ‘M’ op de hiel van de voetbalschoen. De zwarte ‘M’ staat voor Mercurial. De binnenzool van de schoen is fel geel. Een schitterend detail van de schoen is de zool. Deze zool is namelijk deels goud! Dit valt niet alleen erg op maar straalt ook uit dat jij voor goud gaat. Natuurlijk gaat de Portugese sterspeler Cristiano Ronaldo ook altijd voor de eerste plaats. Dit is in het kort het flitsende design van deze limited edition voetbalschoen. Hieronder gaan we verder met de technieken die door Nike gebruikt zijn bij het ontwerp van de Nike Mercurial Superfly 360.

Technieken Nike Mercurial Superfly 360 voetbalschoenen

De Nike Mercurial Superfly 360 staat volledig in het teken van snelheid. Wil je net zo snel zijn op het voetbalveld als een cheeta op de Savanne? Dan is het erg belangrijk dat je voeten niet kunnen slippen in de schoen. Om dit tegen te gaan is het bovenwerk van de schoen gemaakt van een Flyknit constructie. Hierdoor sluit de schoen naadloos om je voet. Nike zegt zelf dat de schoen als ware de voet knuffelt! Door de perfecte aansluiting tussen de voet en de schoen is de eerste aanname perfect. Door het Nike Flyknit materiaal plakt de schoen aan de voet, waardoor er geen openingen meer zijn tussen de voet en de zool.

Verder zijn er nog meer technologieën gebruikt voor de verbetering van de balbehandeling. Het bovenwerk van de schoen is nog dunner dan voorheen. Dit komt omdat de All Conditions Control technologie (ACC) niet in een laagje boven de Flyknit is verwerkt. Bij de Nike Mercurial Superfly 360 is dit namelijk verwerkt in het gebreide materiaal. De All Conditions Control technologie zorgt ervoor dat je balbehandeling niet alleen in de regen maar ook in droog weer perfect is. Door deze technologie kan Ronaldo dinsdag tegen Paris Saint Germain de bal nog beter controleren bij hoge snelheden. Ook heeft de swoosh op de neus van de schoen een reliëflaagje gekregen. Wanneer Ronaldo dinsdag met een rush langs de lijn begint is zijn controle perfect door onder andere dit laagje. Natuurlijk is ook deze Nike Mercurial Superfly uitgerust met een enkelkraag. De Dynamic Fit collar zoals deze kraag ook wordt genoemd, zorgt ervoor dat de voeten en enkels als één voelen. Dit veroorzaakt het zogenaamde blote-voeten-gevoel. Dit maakt je balbehandeling nog fijner. Bij dit ontwerp van de Nike Mercurial is de enkelsok wel korter dan bij voorgaande modellen. Dat is niet bijzonder want Cristiano Ronaldo had altijd al kritiek op deze enkelsok. Hij vond de sok te hoog en knipte er altijd een rand vanaf.

De zool van de Nike Mercurial Superfly 360 staat in het teken van de fit tussen je voet en de voetbalschoen en de grip die je hebt. De noppen op de voorvoet van de schoen en ter hoogte van de hiel hebben de vorm van een klauw. Dit is een speciale technologie die is gebaseerd op de poten van de cheeta. Met deze bijzondere techniek kunnen er hogere snelheden gehaald worden tijdens de sprints in de wedstrijd. Ook is het makkelijker om tijdens een sprint snel van richting te veranderen. De noppen die onder de schoen staan zijn maar voor één reden onder de schoen geplaatst accelaratie! Natuurlijk is de zool van de schoen weer extreem licht. Ontwerper Kim Jones heeft niet alleen een enorm lichte schoen ontworpen, maar hij ziet er ook geweldig uit. Er zitten op de zool gouden reflecterende tinten. Ook is deze zool uitgerust met een speciale chassis. Deze zijn met elkaar verbonden en zorgen ervoor dat Ronaldo sneller kan reageren dan zijn tegenstanders.

Nike Mercurial Superfly Voetbalschoenen kopen

Zoals hierboven al vermeld is de limited edition voetbalschoen van Cristiano Ronaldo alleen te koop op de wedstrijddag van Paris Saint Germain – Real Madrid. Deze schoen is dan te koop in de officiële Nike store op de Champs Elysees. De schoen is dan te verkrijgen in een speciale cheeta print Nike box. Bij deze voetbalschoen ontvang je dan een gratis rugzakje in dezelfde stijl als de schoen. Het is niet bekend hoeveel schoenen er gemaakt worden en ook de prijs is door Nike nog niet bekend gemaakt. De Nike Mercurial Superfly voetbalschoen is wel te koop. De prijs van deze schoen is € 270, - Het is ook mogelijk om een goedkopere versie van de Nike Mercurial te kopen deze kost € 50, - In onderstaande winkels is deze schoen te koop. Directe levering gegarandeerd!

Scoor je eigen Nike Mercurial Superfly voetbalschoen in de officiële Nike store

Of in DEZE WINKEL