Nike Mercurial Nigeria edition voetbalschoenen

Waar men denkt dat de gekte rond de shirts van Nigeria voor het WK het hoogtepunt al hadden bereikt hebben het mis. Het Amerikaanse sportmerk Nike heeft namelijk de Nike Mercurial voetbalschoenen uitgebracht in een speciale Nigeria editie. De schoenen zijn gebaseerd op het super gave thuisshirt van het Afrikaanse land. De schoen is zowel uitgebracht in de Superlfy versie met enkelkraag als in de Vapor versie zonder enkelsok. Of de Nigeriaanse spelers ook gaan spelen op deze schoen is nog niet bekend al hopen wij natuurlijk van wel. Ben je benieuwd naar de nieuwe Nike Mercurial Nigeria editie voetbalschoenen? Check de details hieronder!

Ben je nu al helemaal verkocht van deze gave voetbalschoen? Aarzel dan niet en bestel de schoen exclusief in de NIKE SHOP!

Design Nike Mercurial 360 Nigeria editie

Het design van de nieuwe Nike Mercurial Nigeria voetbalschoenen zijn volledig gebaseerd op het razend populaire thuisshirt van Nigeria voor het WK 2018 in Rusland. Ondanks dat het Nigeria shirt binnen een uur uitverkocht was zijn deze schoenen op dit moment nog wel aanwezig in de Nike shop. De basiskleur van de nieuwe Nike voetbalschoenen is groen. Fel groen om precies te zijn. Verder wordt de schoen versierd met een print van chevrons. Deze chevrons zijn wit van kleur. Natuurlijk is ook de bekende swoosh aanwezig op de schoen. De swoosh staat op de binnenkant van de schoen en wordt met een zilveren kleur omlijnd. Het Nike logo is verder wit van kleur. Ook de zool van de schoen is wit van kleur. Door de witte en groene kleurencombinatie komen de kleuren uit het thuisshirt van Nigeria natuurlijk terug in de schoen. Op de hiel van de schoen is de personalisatie driehoek te vinden. Deze driehoek wordt opgevuld met de vlag van het land van de speler die de schoen draagt. Onder deze driehoek staat de naam van de schoen geschreven ‘’MERCURIAL’’ en ook het Nike teken, de swoosh, staat op de hiel van de schoen. Zoals hierboven al verteld is de schoen in twee versies uitgebracht. De Superfly is natuurlijk ook nog uitgerust met enkelkraag. Net zoals bij de standaard Nike Mercurial voetbalschoen, is ook deze editie uitgerust met de nieuwste technieken. Deze worden hieronder verder besproken.

Kenmerken Nike Mercurial 360 Nigeria editie

De Nike Mercurial voetbalschoenen staan volledig in het teken van snelheid. Wil je hoge snelheden bereiken tijdens de sprintduels met je tegenstanders? Dan is het erg belangrijk dat je voet niet kan wegslippen in de voetbalschoen. Om dit te voorkomen is het bovenwerk van de Nike Mercurial Nigeria voetbalschoen uitgerust met een Flyknit constructie. Het voordeel hiervan is dat deze naadloos om je voet sluit. Je hebt perfecte comfort omdat het bovenwerk van de schoen zich volledig aan past aan de vorm van je voet. Hierdoor ben je ook nog eens één met de bal. Dit verbetert je balcontrole. Je eerst balaanname is hierdoor perfect. Het Flyknit materiaal plakt als het ware aan je voet. Door deze technologie zitten er geen openingen meer tussen jouw voet en de zoolplaat. De techneuten van Nike zeggen dat de voetbalschoen als het ware je voet knuffelt.

In Nigeria is het meestal erg warm, maar het is ook mogelijk dat de Nigeriaanse selectie wedstrijden moet afwerken in de regen. Dan is het erg belangrijk dat de Nike Mercurial voetbalschoen uitgerust is met de All Conditions Control. De ACC zorgt er namelijk voor dat jij te allen tijde de perfecte controle hebt over de bal. Of het nu aan het regenen is of dat de zon schijnt. Natuurlijk is het erg lastig wanneer jij in de regen op hoge snelheid de bal moet controleren de ACC helpt hierbij. De ACC is bij de Nike Mercurial voetbalschoen echter niet verwerkt in de een laagje boven het Flyknit, maar in het gebreide materiaal. Dit wordt gedaan voordat de voetbalschoenen geweven worden. Door deze methode is het bovenwerk van de schoen extra dun. Hierdoor kun je de bal nog beter controleren. Dit is erg handig op het moment dat jij de bal aangespeeld krijgt wanneer je al op hoge snelheid aan het sprinten bent. Om de controle met de schoen nog meer te verbeteren heeft het Amerikaanse merk de Nike Mercurial uitgerust met een speciale 3-d structuur. Deze vindt plaats op de voorkant van de schoen. Het bovenwerk van de Nike Mercurial is uitgerust met een speciale microstructuur. Deze zorgt ervoor dat je de bal nog beter kan controleren op hoge snelheid. De zool van de Nike Mercurial voetbalschoen is verschrikkelijk revolutionair. De zool staat in het teken van grip en fit. De noppen ter hoogte van de voorvoet van de schoen en ter hoogte van de hiel hebben de vorm van een klauw. Deze technologie is afgekeken van de manier waarop luipaarden sprinten. Met deze constructie kunnen er dus hogere snelheden worden behaald tijdens een sprintduel. Een ander voordeel van de noppen is dat je makkelijk van richting kunt veranderen. Je bent veel wendbaarder dan je tegenstander. Accelaratie is het keyword bij deze noppen. De zoolplaat van de kicksen is natuurlijk weer superlicht.

Bij de Nike Mercurial Superfly 360 Nigeria voetbalschoen is de schoen ook nog uitgerust met een speciale enkel sok. De Dynamic Fit Collar zorgt ervoor dat de voeten en enkels met elkaar verbonden zijn. Hierdoor krijg je een zogenaamd blote-voeten-gevoel. Je balbehandeling is hierdoor veel natuurlijker.

Nike Mercurial voetbalschoen kopen

De nieuwe Nike Mercurial Nigeria voetbalschoenen kan je vanaf nu bestellen. Voor volwassenen kost de schoen ongeveer € 275,- Voor deze prijs heb je een limited edition voetbalschoen, gebaseerd op het allermooiste shirt dat gedragen wordt tijdens het WK. Bestel je Nike Nigeria voetbalschoenen in de NIKE SHOP. Directe levering gegarandeerd!