Nike Mercurial CR7 Born Leader voetbalschoenen

Het Amerikaanse sportmerk Nike heeft weer een nieuwe voetbalschoen gelanceerd. Het gaat hierbij om een voetbalschoen uit de CR7 line. De naam van de schoen is ‘’ The CR7 Chapter 6: Born Leader boot. ‘’ De schoen is een speciaal ontwerp van de bekende Nike Mercurial Superfly 360 voetbalschoen van Nike. Cristiano Ronaldo maakte zijn debuut voor Portugal op 6 februari 2007, de dag na zijn 22e verjaardag. De jaren daarna werd hij dé speler van Portugal. Misschien zelfs wel de beste voetballer ter wereld. Hij heeft sinds zijn debuut record na record verbroken. Tegenwoordig is hij zelfs recordinternational van Portugal. Dit record verscherpt hij iedere interland. Want zelfs al hij geblesseerd is, zoals bij de finale van het EK 2016 tegen Frankrijk, wordt hij opgesteld. Ronaldo heeft een positieve invloed op de gehele Portugese selectie. Dit komt door zijn leiderschap. ‘’Wanneer je voor je land speelt wil je altijd winnen, je wilt de kleuren van je land verdedigen.’’ Zegt de geboren leider hier zelf over. Deze mindset van Cristiano Ronaldo gaat ook naar boven komen tijdens het WK in Rusland aankomende zomer. Hier gaat Ronaldo zijn land naar een mogelijk Wereldkampioenschap schieten! Ben je nieuwsgierig naar de nieuwe Nike Mercurial CR7 Born Leader voetbalschoen? Check de details en technieken hieronder!

De nieuwe schoen uit de CR7 lijn is vanaf vandaag te koop in de officiële NIKE STORE!

 Ook kun je terecht bij DEZE WEBWINKEL voor de Nike Born Leader voetbalschoenen

Design Nike Mercurial CR7 Born Leader voetbalschoen

Dit flitsende ontwerp van de Nike Mercurial heeft de traditionele kleuren van Portugal gekregen. Het design van de schoen is gebaseerd op de leidende rol van Cristiano Ronaldo als captain van het nationale team van Portugal. De basiskleur van de schoen is mintgroen. Het bekende swoosh teken van Nike staan op de wreef. Dit logo van Nike is goud van kleur. Aan de zijkant van de schoen staat op de achterkant een C. Deze C refereert natuurlijk naar de Portugese superster. Aan de andere zijkant van de schoen is in het goud nog een swoosh te zien. Op de hiel van de schoen zijn twee banen te vinden. Deze banen hebben de kleuren groen/rood en worden gezien als de Portugese vlag. In deze vlag staat Mercurial geschreven, de naam van de Nike schoen. De noppen aan de achterkant van de schoen zijn zwart met een rood uiteinden, terwijl de noppen aan de voorkant weer mintgroen zijn. Ook deze noppen hebben een rood topje. De enkelsok en veters van de voetbalschoen zijn zwart. Aan de voorkant van de enkelsok staat in het rood ‘’CR7.’’Natuurlijk is de enkelsok van deze schoen weer niet te hoog. Ronaldo had een hekel aan de hoge enkelsok die Nike ontworpen had. Hij knipte zelf altijd een stuk van de sok af! Nu heeft Nike hier naar geluisterd en is de enkelsok al een stuk lager.

Kenmerken Nike Mercurial CR7 Born Leader Voetbalschoen

Ook bij deze voetbalschoen van Nike zijn natuurlijk weer de nodige technologieën toegepast om Ronaldo optimaal te kunnen laten presteren tijdens de wedstrijden. Bij deze schoen zijn dezelfde technologieën toegepast als bij de bekende Nike Mercurial Superfly 360. Dankzij deze features kan Ronaldo zijn taak als geboren leider nog beter uitvoeren! De Nike Mercurial Superfly 360 voetbalschoenen staan in het teken van snelheid. Ronaldo is natuurlijk ook enorm snel maar tijdens zijn acties op hoge snelheid moet de balbehandeling natuurlijk ook perfect zijn. De eerste technologie die in de schoen is gestopt is de zogeheten Nike Flyknit constructie. Wanneer je op hoge snelheid aan het voetballen bent is het belangrijk dat je voeten niet kunnen slippen in de voetbalschoen, deze technologie zorgt daarvoor. Door de Nike Flyknit sluit deze schoen naadloos om je voet. De Nike Flyknit constructie zit verwerkt in het bovenwerk van de schoen. Het Flyknit materiaal plakt als het ware aan de voet. Door deze technologie is daarom ook je balaanname perfect. Hiermee ben je je tegenstander altijd een stap voor. Doordat het voelt alsof je schoen als het ware vastgeplakt zit aan je voet zijn er ook geen openingen meer tussen de voet en de zoolplaat.

Een tweede technologie in deze schoen is de All Conditions Control technologie, oftewel de ACC. Deze technologie zit verwerkt in een laagje boven het Flyknit. De naam verraad het al een beetje maar de ACC zorgt ervoor dat je balbehandeling altijd perfect is of jou nou in de regen aan het voetballen bent of in 30 graden op een mooie zomerse dag, de bal kleeft aan je voet. Dus of het maandag nou warm weer is of dat het giet van de regen, Cristiano Ronaldo gaat het de Nederlandse verdediging weer erg moeilijk maken. Want u moet maar goed opletten, waarschijnlijk draagt Ronaldo deze nieuwe voetbalschoen maandag in de interland tegen het Nederlands elftal ook! Zoals hierboven al vermeld draait het bij deze schoen om de snelheid. Om in hoge snelheid een goede balcontrole te hebben is er in het bovenwerk van de schoen een speciale microstructuur aangebracht. Deze structuur zorgt ervoor dat de bal als het ware aan je voet blijft plakken bij hoge snelheden. Het gouden swoosh teken van Nike staat niet voor niets op de wreef van de schoen. Het swoosh teken ziet er erg flitsend uit maar is ook voorzien van een speciaal reliëflaagje. Dit laagje zorgt voor een perfecte controle tijdens een dribbel met de bal. De Nike Mercurial CR7 voetbalschoen is natuurlijk ook weer uitgerust met een enkelkraag. De dynamic fit collar zorgt ervoor dat de schoen zit als gegoten. De enkels en voeten voelen als één geheel. Dit zorgt voor een nog betere prestatie op het veld. Zoals hierboven al vermeld, is de enkelsok wel korter dan normaal. Dit nadat Ronaldo zijn ongenoegen uitte over de hoogte van de enkelsok.

Zelfs de zool van de voetbalschoenen zorgt voor een betere fit en grip. De noppen die ter hoogte van de voorvoet van de schoen en ter hoogte van de hiel van de schoen zitten hebben een speciale vorm. Dit is namelijk in de vorm van een klauw. Deze technologie is afgekeken van de manier waarop luipaarden sprinten. Met deze constructie kunnen de spelers, of in dit geval Cristiano Ronaldo nog hogere snelheden halen. Dit is al erg handig maar het is ook makkelijker om van richting te veranderen tijdens het sprinten. Natuurlijk is de zool van deze Nike schoen weer super licht. Buiten het feit dat de noppen dus functioneel zijn zien ze er ook nog schitterend uit. Dit komt omdat ze in de traditionele Portugese kleuren zijn. De inlegzool in de schoen is enorm revolutionair. De zool is verbonden met een chassis. Deze speciale constructie zorgt ervoor dat je reactie sneller is. Iedere maat waarin de voetbalschoen is uitgebracht heeft een ander chassis.

Nike Mercurial CR7 Chapter 6: Born Leader voetbalschoenen kopen

Wil jij de voetbalschoenen van Cristiano Ronaldo kopen? Dat kan! Want vanaf vandaag is het mogelijk om deze schoen te kopen in de officiële NIKE WINKEL. Wanneer je de schoen wilt kopen moet je wel diep in de buidel tasten want de schoen kost namelijk € 295,- voor volwassenen en € 185,- voor kinderen. Het is ook mogelijk om de schoenen in DEZE WEBSHOP te bestellen.