27 juni 2017

Nike lanceert zwart/oranje Tiempo Legend VII voetbalschoenen

Nike heeft vandaag de zevende generatie Tiempo Legend voetbalschoenen gelanceerd. Deze versie van de Tiempo's bestaat voor het eerst in de geschiedenis niet voornamelijk uit leer, maar het bovenwerk is gemaakt van Flyknit materiaal. Daarover straks meer. De schoenen zijn namelijk ook nog eens 22% lichter dan de Tiempo Legend 6 voetbalschoenen. Op deze nieuwe Tiempo's gaan vanaf nu sterren als Ramos, Piquë, Fellaini, Pirloen Carvajal spelen. Check hieronder niet alleen het design van de Tiempo's uit het nog te lanceren Solar Flare pack, check ook de kenmerken van de nieuwe schoenen.

Direct enthousiast over deze nieuwe schoenen? Check deze SHOP of in deze SHOP!

Design zwart/oranje Tiempo Legend 7 Solar Flare voetbalschoenen

De nieuwe Nike Tiempo Legend VII zijn aan de voorkant van de schoenen zwart en lopen naar de achterkant over in het oranje. De swoosh van Nike op de zijkanten van de voetbalschoenen is wit en bevat een zwarte omlijning. Verder bevatten de schoenen een oranje lip en zijn de noppen aan de onderkant doorzichtig en fel geel. De binnenzool van de schoenen is oranje en de veters van de zwart/oranje Tiempo's zijn bovendien zwart.

Nieuwe technologieën Nike Tiempo Legend 7 voetbalschoenen

Zoals we al aangeven hebben de nieuwe Tiempo's verschillende veranderingen ondergaan. We gaven het al even aan. Het leren bovenwerk zoals we die kennen van de Nike Tiempo Legend voetbalschoenen is ingeruild voor Flyknit. De reden hiervan is dat dit voor een nog betere lockdown en betere balans voor de voetballers. Het Flyknit komt in de nieuwe Tiempo Legend 7 voetbalschoenen vooral terug rondom de middenvoet en is dit de start van de Flywire kabels over de bovenkant van de schoenen. Hierdoor kan je de pasvorm van de schoenen nog beter naar wens aanpassen en vallen de schoenen nog beter om de voeten. Bovendien geeft het Flyknit de perfecte bescherming van je voeten. Het woven materiaal van de schoenen zorgt ervoor dat de vorm van de schoenen behouden blijft.

Ook aan de binnenkant van de schoenen heeft Nike overal aan gedacht. Nike heeft namelijk een meshpatroon aangebracht tussen de Flyknit laag van de schoenen en het leren bovendeel. Deze laag zit niet vast aan het leer, waardoor je voeten nog beter gestabiliseerd worden. Dit is te vergelijken met de zogenaamde Chinese vingerval, waarbij je vingers strakker vast gehouden worden, naarmate je er meer druk op uitoefent. Ditzelfde effect heeft het Fit-Mesh in de nieuwe Nike Tiempo Legend voetbalschoenen voor je voeten. Dit zorgt ervoor dat het leer van de Tiempo's niet uitgerekt worden.

Dan nog even naar het achterste gedeelde van de nieuwe Tiempo's. De hiel van de schoenen bevat zogenaamde pluche pods, waardoor je voeten zacht in de schoenen aanvoelen en ook nog eens perfect in de schoenen blijven zitten. Ook de onderkant van de schoenen is geheel nieuw. In het onderstel maakt het Amerikaanse sportmerk namelijk voor het eerst gebruik van de zogenaamde Hyperbility zoolplaat. Deze plaat is 60 gram lichter dan de zoolplaat van de Nike Tiempo Legend 6 voetbalschoenen en zorgt ervoor dat je nog dynamischere bewegingen kunt maken.. Daarnaast bevatten de schoenen zowel ronde als driehoekige noppen (chevrons), waardoor je perfect alle kanten op kan bewegen en stabiliteit ook nog eens gegarandeerd is.

Op deze nieuwe voetbalschoenen gaan sterren als Ramos, Pirlo, Varane, Pique, Fellaini en andere sterspelers vanaf medio juli 2017 debuteren.

Nike Tiempo Legend 7 voetbalschoenen kopen

De nieuwe zwart/oranje Nike Tiempo VII voetbalschoenen kan je vanaf begin juli kopen in de onderstaande winkels. Hier kan je de schoenen kopen in de maten 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44,45, 46, 46, 48 en 49. De prijs van de duurste Nike Tiempo voetbalschoenen is € 230,-, maar goedkopere versies van deze schoenen scoor je al vanaf € 50,-. Directe levering en gratis verzending.

Koop de nieuwe zwart/oranje Tiempo 7 voetbalschoenen direct in deze SHOP 

of in deze SHOP!