Nike lanceert zwart/oranje Nike Future DNA Tiempo voetbalschoenen

Nike heeft de laatste voetbalschoen uit de serie Future DNA voetbalschoenen uitgebracht, namelijk de Tiempo Legend VIII voetbalschoenen. Afgelopen maand bracht Nike iedere vrijdag een voetbalschoen uit, geïnspireerd door een legendarische voetbalschoenen uit de historie van het merk. De nieuwe Tiempo Legends zijn geïnspireerd door de zwart/oranje Nike Tiempo voetbalschoenen uit 2011.Deze schoenen werden onder andere door sterren als Pirlo en Gerard Pique gedragen, maar zullen komende maanden (als er al gevoetbald wordt) niet ondersteund worden door andere sterspelers.

Fan van deze heerlijke heritage voetbalschoenen? Bestel ze exclusief in deze SHOP of deze winkel! 

Nike Tiempo Legend voetbalschoenen | Geïnspireerd door de Tiempo's van 2011

De Nike Tiempo's van 2011 waren de eerste voetbalschoenen uit de zogenaamde Nike Elite serie, waarbij Nike voor het eerst gebruik maakte van een premium leer in de upper in combinatie met de Flywire technologie. De Nike Tiempo Elite voetbalschoenen zouden ook tijdens het EK van 2012 en het WK van 2014 nog gedragen worden, zij het in een andere kleurstelling.

De nieuwe Nike Tiempo Legend voetbalschoenen uit het Future DNA pack hebben dezelfde kleuren als de Tiempo's van 2011, maar bevatten de huidige materialen en technologieën van de voetbalschoenen, vandaar ook Future DNA. De upper van deze schoenen is overwegend zwart met uitzondering van het vetergedeelte, de tong en de instap van de schoenen. Deze zijn namelijk oranje. De swoosh van Nike op de zijkant van de schoen is wit met een subtiele, zwarte uitlijning. Ook de zoolplaat van de schoenen uit dit pack is zwart en de voetbalschoenen bevatten oranje noppen. Een speciaal detail bevindt zich nog aan de achterkant van de nieuwe Tiempo Legends. Hier prijken namelijk twee diagonale banen in het oranje met flitsende strepen. 

De features van de voetbalschoenen zijn hetzelfde als die van de in januari gelanceerde roze Nike Tiempo voetbalschoenen. We zetten die hieronder nog even kort op een rijtje!

Features Nike Tiempo Legend VIII voetbalschoenen

De Nike Tiempo Legend VIII voetbalschoenen bevatten de volgende technologieën:

  • Upper van kangoeroeleer: Nike Tiempo 8 voetbalschoenen is weer gemaakt van een zacht kangoeroeleer. Het leer heeft een aparte structuur een welke de Tiempo's een futuristische look geven. De bovenkant van de voetbalschoenen bevat namelijk een nieuwe 3D structuur, een zogenaamde diamantenstructuur. Dit zorgt niet alleen voor de ultieme pasvorm, het zorgt er bovendien voor dat het eerste balcontact direct goed is
  • Quad-Fit Mesh: De upper van de Nike Future DNA voetbalschoenen zijn uitgerust met een extra laagje van Quadfit Mesh. Dit is een extra laagje van mesh aan de binnenkant van de voetbalschoenen. Kenmerkend aan dit materiaal is dat het als het ware rondom je voet wikkelt, zodat je een nog betere lockdown hebt. Dit betekent dat je voeten nog beter in de schoen blijven zitten, zonder dat je bewegingsvrijheid verliest. Het zorgt juist net voor dat extra stukje bescherming en stabiliteit en voorkomt dus blessures.
  • Flyknit tong, voor de perfecte ondersteuning. Bovendien biedt het extra ademing en elasticiteit
  • All Conditions Control technologie: De upper van de voetbalschoenen is uitgerust met een extra laagje met een speciale 3D structuur. Dit betreft de All Conditions Control technologie, welke zorgt voor het perfecte balgevoel in alle weersomstandigheden. 
  • Hyperstability zoolplaat: De zool van Tiempo Legend schoenen is gemaakt van pebax. Pebax heeft als voordeel dat je hier hoge snelheden mee kunt behalen, omdat het een super licht materiaal is. Bovendien geeft het veel steun. 
  • Noppenconfiguratie: De noppen aan de onderkant van deze nieuwe, voetbalschoenen laten je snel draaien en zorgen ervoor dat je nog beter kunt versnellen. Je bent je tegenstander dus altijd te snel af! Er bevinden zich namelijk ronde/kegelvormige noppen en meer getande noppen. Deze combinatie zorgt ervoor dat je altijd snel kan reageren en ook nog eens voor de perfecte stabiliteit. 
  • Inlegzool met NikeGrip technologie: De inlegzool van alle Nike voetbalschoenen is verbonden met een speciale chassis, welke ervoor moet zorgen dat je nog sneller kunt reageren. Iedere maat heeft een andere chassis. Dit betreft de zogenaamde NikeGRIP technologie. Deze is uitgerust met een speciale 3D structuur die perfect aansluit op de inlegzool in de schoen. Hierdoor ga je niet met je voeten in de schoenen schuiven en het zorgt ook nog eens voor een perfecte demping van schokken.

Check hieronder nog een aantal afbeeldingen van de nieuwe Nike Tiempo Legend voetbalschoenen uit het Future DNA pack. Waar de Waar de Tiempo's normaal gedragen worden door spelers als Virgil van Dijk, Ramos, Allison, Thiago Silva en andere sterspelers, worden deze schoenen niet ondersteund.  

Nike Tiempo Legend Future DNA voetbalschoenen bestellen

Deze voetbalschoenen kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Deze schoenen zijn alleen in het duurste prijssegment gelanceerd. Dit betekent dat deze een prijs hebben van € 219,95. Met deze schoenen kun je zowel op kunstgras als op natuurgras spelen. Check in deze winkels ook nog tal van andere Nike Tiempo Legend voetbalschoenen. In deze shops kun je de schoenen ook laten personaliseren. Directe levering!

Bestel de oranje Tiempo Legend 8 voetbalschoenen direct in deze SHOP

of deze winkel!