14 september 2016

Nike lanceert speciale Pirlo Tiempo voetbalschoenen

Nike heeft vandaag een speciale Tiempo voetbalschoen gelanceerd ter ere van Andrea Pirlo. Naast voetbal is de sterspeler van La Squadra Azzurra en New York City geobsedeerd door nog iets, het maken (en drinken) van wijn. De interesse van Pirlo in de alcoholische drank gaat terug naar zijn jeugdjaren in het Italiaanse Flero, waar de middenvelder opgroeide tussen druiven en lokale wijngaarden. Het is dan ook niet opmerkelijk dat Pirlo met zijn familie een wijnmakerij heeft geopend: PRATUM Coller. Als ode aan Pirlo's carriere als voetballer en wijnmaker, heeft Nike een speciale limited edition Tiempo voetbalschoen gelanceerd, de TIEMPO PIRLO. We bespreken het design en de technieken van deze unieke voetbalschoenen hieronder.

Nu al enthousiast over de special edition PIRLO Nike Tiempo voetbalschoenen? Scoor ze hier!

Nike -pirlo -tiempo -voetbalschoenen

De bovenkant van de nieuwste Pirlo Tiempo voetbalschoenen zijn uitgerust met een Alegria leer in een merlot kleur. Deze bordeaux achtige kleur is geïnspireerd door het sap van druiven en de kleur van wijn. Bovendien bevatten de schoenen een witte swoosh van Nike met een zwarte omranding op de zijkanten van de schoenen. Ook de lip van de schoenen is zwart, evenals de veters. Evenals het logo van de wijnmakerij PRATUM Coller bevatten de schoenen vier gouden sterren op de hielkap en aan de onderkant van de zool. Deze gouden sterren verwijzen naar de vier gewonnen WK's van het nationale elftal van Italië in 1934, 1938, 1982 en 2006. Daarnaast bevatten de uiteinden van de veters een speciaal detail. Hierin is namelijk de Italiaanse vlag verwerkt. De binnenzool van de schoenen is goud. Hierin is de tekst ''Aged since 94'' verwerkt. Dit is een verwijzing naar de geschiedenis van de Tiempo en een knipoog naar het jaartal van een wijn. De binnenzool is uitgerust met meshgaatjes, welke zorgt voor ventilatie. Daarnaast is de binnenzool uitgerust met de zogenaamde PORON technologie, welke zorgt voor demping en een juiste verdeling van de druk.

Uniek aan de speciale Pirlo Tiempo voetbalschoenen is dat deze geleverd worden in een houten doos, zoals we ook gewend zijn van wijn ;).

Nike -tiempo -pirlo -schoenen

Uiteraard zijn de nieuwe Nike Tiempo Pirlo voetbalschoenen uitgerust met een de nieuwste technieken en materialen. Zoals hierboven al aangegeven zijn de schoenen gemaakt van een speciaal Alegria leer. Dit kangoeroeleer zorgt ervoor dat de schoenen zich vormen naar de voeten van de spelers die op deze schoenen spelen. Bovendien zijn de bovenkant van de schoenen uitgerust met de ACC technology, welke zorgt voor voldoende grip in verschillende weersomstandigheden. De zoolplaat van de nieuwe Tiempo's van Pirlo is wit en bevat vier sterren. Deze sterren vewijzen naar de gewonnen WK's. Het materiaal van de zoolplaat is TPU, welke stabiliteit stimuleert.  De onderkant van de  Nike Tiempo Pirlo voetbalschoenen zijn uitgerust met vier ovale noppen onder de hiel en acht ronde noppen onder de middenvoet. Bovendien bevatten de Tiempo voetbalschoenen nog eens drie extra ovale noppen ter hoogte van de voorvoet. Deze constructie van de noppen zorgt ervoor dat je makkelijk kan reageren op veranderende situaties in het veld en dus je tegenstander nog sneller af kan zijn. De achterkant van de nieuwe Pirlo Tiempo voetbalschoenen is uitgerust met een interne hielkap ter bevordering van stabiliteit.

NIKE TIEMPO Pirlo voetbalschoenen kopen

De unieke en special edition Pirlo voetbalschoenen van Nike kan je nu kopen in verschillende shops hieronder alleen voor volwassenen! De prijs van de voetbalschoenen voor volwassenen is ongeveer € 175,-. Inclusief een unieke wijndoos!

Koop deze nieuwe schoenen in de officiële Nike SHOP!

of in deze speciale shop voor voetbalschoenen

of in deze STORE!

Nike -tiempo -pirlo -voetbalschoenen -special -edition
Bordeaux -rode -nike -tiempo -pirlo -voetbalschoenen