20 september 2016

Nike lanceert special edition FIFA EA Sports Superfly voetbalschoenen

Vandaag weer een unieke voetbalschoen van de hand van Nike. Het Amerikaanse sportmerk heeft vandaag namelijk een speciale EA Sports Mercurial Superfly voetbalschoen gelanceerd, welke geheel in in het teken staat van de progressie die de 16 bit grahics FIFA game van 1994 heeft geboekt. FIFA 94 was de eerste game die EA Sports lanceerde en binnen een aantal weken lanceert EA Sports FIFA17. Duidelijk is dat de game vanaf 1994 een grote evolutie heeft doorstaan, zowel in graphics als in populariteit. Elke dag spelen meer dan 3 miljoen fanatiekelingen de populaire game van EA Sports. Voor Nike een reden om deze limited edition EA Sports Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen te lanceren. We bespreken het design en de technieken van de nieuwe schoenen hieronder, waarvan er door Nike slechts 1500 geproduceerd zijn.

Nu al enthousiast over de nieuwste Nike EA Sports Mercurial Superfly voetbalschoenen? Scoor ze vanaf 26 september in de officiële NIKE SHOP of in deze STORE!


Nike -mercurial -superfly -ea -sports -fifa -voetbalschoenen

Design EA Sports Mercurial Superfly Nike voetbalschoenen

De schoenen staan geheel in het teken van de evolutie van de FIFA game van 1994 naar de huidige games. Dit komt terug in het design van de voetbalschoenen. De binnenkant van de buitenkant van de voetbalschoenen bevatten het 16 bit graphic design in verschillende flitsende kleuren en deze kleuren lopen naar de achterkant en buitenkant van de schoenen over in high definition, waarbij EA Sports en Nike voor een oranje kleur hebben gekozen. Deze overgang symboliseert de ontwikkeling, die FIFA heeft doorstaan van 1994 tot nu. De swoosh van NIKE staan op de zijkanten van de voetbalschoenen en bevatten een zilveren omlijning. Ook hiervoor is bij de swoosh aan de binnenkant gekozen voor een gepixelde versie en aan de buitenkant voor een niet gepixelde versie, als symbool voor de ontwikkelingen van de EA Sports FIFA games. Het Mercurial trademark teken staat op de achterkant van de schoenen, evenals het logo van EA Sports. De enkelsok van de speciale EA Sports Mercurial Superfly voetbalschoenen van Nike is oranje met flitsende gele strepen. Uiteraard zijn deze limited edition schoenen ook uitgerust met de nieuwste technieken, welke we nog even kort bespreken.

Limited -edition -nike -mercurial -superfly -x -ea -sports -boots

Technieken Nike Mercurial Superfly EA Sports voetbalschoenen

Zoals we gewend zijn van de Mercurial Superfly voetbalschoenen van Nike is het bovenwerk van de schoenen gemaakt van een Flyknit materiaal. Dit geborduurde bovenwerk zorgt voor een perfecte pasvorm en een ultieme balcontrole. In dit flyknit bovendeel is ook de zogenaamde Speed Rib technology verwerkt. Deze technologie komt tot uiting in de breedte van de kabels. De kabels zijn aan de achterkant van de schoenen namelijk minder breed dan aan de voorkant. Hierdoor ontstaat er wrijving, waardoor je een nog betere touch hebt. Een ander voordeel van het flyknit materiaal is dat het mee beweegt met je voet, waardoor de schoenen een zogenaamd blote-voetengevoel hebben. Daarnaast bevatten de schoenen geen tong, waardoor het balcontact nog natuurlijker aanvoelt. Verder zijn de Superfly schoenen van het merk uitgerust met een enkelsok, welke door Nike de dynamic fit collar wordt genoemd. Deze enkelkraag zorgt ervoor dat de enkel en voet als het ware als een lichaamsdeel voelen. Daarnaast zorgt de enkelsok voor het zogenaamde lockdown effect, waardoor je voeten op hun plaats blijven, zonder dat je bewegingsvrijheid verliest. Bovendien ben je door de enkelsok bewuster van het contact met de bal. De bovenkant van de Mercurials is daarnaast ook nog eens uitgerust met de All Conditions Control technology, welke garandeert dat de grip op de bal goed is in alle weersomstandigheden. Deze technologie is verwerkt in een extra laagje op de bovenkant van de schoenen.

Nike -mercurial -superfly -ea -sports -schoenen

Natuurlijk is ook de buitenzool van de Mercurials weer revolutionair. Deze is namelijk gemaakt van nylon, welke als kenmerk heeft dat het zich vormt naar de vorm van de voeten en daardoor een beetje gebogen is. Hierdoor is de pasvorm van de schoenen nog natuurlijkere dan voorheen. De voorvoet van de buitenzool is uitgerust met het zogenaamde split toe systeem, waardoor je voeten nog flexibelere in de schoen zitten en de grip met de grond beter is. We sluiten af met het speciale noppensysteem van de Mercurial Superfly voetbalschoenen. De noppen zijn namelijk geplaatst op de punten waar je het meeste grip op de grond nodig hebt. Deze noppen hebben een langwerpige en hoekige vorm, waarover door Nike natuurlijk ook is nagedacht. Hierdoor kan je nog beter van richting veranderen of reageren op veranderende situaties in het veld. Deze noppen werken als het ware als klauwen. Bovendien zorgen dat de noppen er voor dat je beter kan afremmen.

Nike Mercurial Superfly EA Sports voetbalschoenen kopen

Tot zover de technische details van de nieuwste schoenen. Uiteraard geeft Nike bij monde van Nathan van Hook, senior design manager bij Nike, ook een reactie: ''Deze samenwerking kwam eigenlijk heel natuurlijk tot stand. Ons design teams besteedt veel vrije tijd aan voetballen, zowel op het veld als tijdens het spelen van FIFA. We zijn aardig geobsedeerd van de sport en om die reden wilden we een memorable schoenen lanceren, die de werkelijke en virtuele wereld bij elkaar zou brengen. Dit is het resultaat.'' Het resultaat mag er zijn! Van deze special edition voetbalschoenen van Nike zijn er slechts 1500 geproduceerd en op elk paar staat aangegeven om het hoeveelste paar het gaat. Bovendien worden de schoenen geleverd in een luxe en flitsende verpakking van Nike. De schoenen hebben een prijs van € 300,- en scoor je vanaf 26 september in de onderstaande shops! Directe levering gegarandeerd!

Scoor deze schoenen in de officiële NIKE SHOP

of in deze STORE!

Nike -mercurial -ea -sports -superfly -voetbalschoenen

 Nike -mercurial -superfly -ea -sports -fifa -17-schoenen