8 februari 2018

Nike lanceert oranje Nike Mercurial Vapor 360 voetbalschoenen

Nike heeft vandaag ook de nieuwste Nike Mercurial Vapor XII of 360 voetbalschoenen uitgebracht. Deze oranje voetbalschoenen staan geheel in het teken van de perfecte fit en worden vanaf nu gedragen door sterren als Neymar JR, Coutinho, Mbappe, Modric, Ibrahimovic, Dembele, Martial en nog meer andere wereldsterren. Deze oranje Nike Mercurial 360 voetbalschoenen zijn een nieuwe generatie voetbalschoenen met verschillende nieuwe features en technologieën. Voordat we die nieuwe technologieën bespreken, gaan we eerst wat dieper in op het design van deze flitsende voetbalschoenen, die door verschillende sterren vanaf nu bij hun clubs gedragen worden.

Direct fan van deze nieuwe voetbalschoenen van Neymar, Mbappé en Coutinho? Bestel ze voor kinderen en volwassenen vanaf nu in de officiële online Nike Store of haal ze in deze winkel!

Design Nike Mercurial Vapor 360 voetbalschoenen

De nieuwste Nike Mercurial 360 voetbalschoenen zijn overwegend oranje. Dit geldt ook voor de veters en de instap van de schoenen. De swoosh van Nike loopt over de neus en heeft een flitsende design gekregen. Deze wordt namelijk onderbroken door verticale, dunne strepen. Een nieuwe feature van de Mercurials is de M op de achterkant van de schoenen. Dit is het laatste dat verdedigers zien, wanneer je met deze schoenen een tegenstander in de luren hebt gelegd. De binnenzool van deze nieuwe voetbalschoenen van Mbappé en Neymar is fel geel en de zool aan de onderkant van de schoenen is oranje met gouden details en bevat klauwnappen. Dit was in vogelvlucht het design van de nieuwe Mercurial 360 schoenen. In het bovenwerk en het onderstel van de schoenen zijn verschillende technologieën verwerkt. Uiteraard is hier door de designers en productontwikkelaars van Nike goed over nagedacht!

Features oranje Nike Mercurial Vapor XII voetbalschoenen

We gaven het net al aan, het thema van de nieuwe schoenen is de pasvorm of fit! Schoenen kunnen nog zo'n mooi design hebben of nog zo vernieuwend zijn. Bij een voetbalschoen is het belangrijk dat je voeten niet wegglippen en deze dus perfect om je voeten vallen. Alleen dan kan je namelijk hoge snelheden behalen. Om die reden heeft Nike in deze nieuwe Mercurial Vapor voetbalschoenen een geheel nieuw Flyknit materiaal geïntroduceerd. Dit gebreide materiaal valt perfect om de voeten. Nike durft zelfs te zeggen dat het materiaal je voeten knuffelt en er absoluut geen ruimte is tussen je tenen en de zool van de van de schoenen. Hierdoor heb je gegarandeerd een perfecte balbehandeling. Het Flyknit materiaal plakt dus aan de voet. Dit nieuwe Flyknit materiaal wordt door Nike het Flyknit 360 materiaal genoemd en helpt onverwachte bewegingen te voorkomen. Waar de schoenen voorheen waren uitgerust met een extra laagje met 3D structuur, is deze nu in het Flyknit materiaal verwerkt. Dit scheelt weer een extra laagje, waardoor deze laag nog dunner is. Voordat het gebreide materiaal in de schoenen wordt aangebracht wordt eerst het lagje All Conditions Control (ACC) technologie in het bovenwerk van de schoenen verwerkt. Deze technologie zorgt ervoor dat de balcontrole zowel in natte als in droge weersomstandigheden perfect is. Zelfs de swoosh op de neus van de kicksen is vernieuwend. De swoosh bevat namelijk een extra reliëflaag, welke perfect is voor controle tijdens het sprinten met de bal. Deze swoosh komt ook weer terug op de zijkanten van de voetbalschoenen.

De fel gele binnenzool van de schoenen is geïntegreerd in de schoen en is door Nike ook uitgerust met een nieuwe structuur. Deze minimalistische inlegzool geeft alleen grip op de plekken waar je het nodig hebt.  Door deze structuur glijdt je voet niet weg in de schoenen en kan je nog sneller in verschillende richtingen bewegen. De plaat tussen de noppen heeft Nike vervangen door een laag Flyknit, waardoor het net lijkt alsof je geen schoenen aan hebt. Dan de onderkant van de voetbalschoenen. Het onderstel van de nieuwe Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen is super licht, waardoor je hoge snelheden kunt behalen. De noppen van de schoenen zijn zowel aan de voorkant als ter hoogte van de hiel van de schoenen te vinden. Deze hebben de vorm van de klauwen van een luipaard en zorgen er ook weer voor dat je snel alle richtingen op kunt bewegen.

Snelheid en de perfecte pasvorm zijn dus het thema van deze nieuwe, oranje Nike Mercurial Vapor XII voetbalschoenen. Tegelijkertijd met deze nieuwe kicksen lanceerde Nike ook de nieuwste Superfly voetbalschoenen, welke hetzelfde design hebben, maar dan natuurlijk met een enkelsok!

Oranje Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen bestellen

De nieuwe voetbalschoenen van Mbappé, Neymar, Coutinho, Dembele en andere sterren kan je vanaf 14 februari 2018 bestellen in de onderstaande winkel. De top versie van de schoenen, de ELITE versie, heeft een prijs van € 230,-. Goedkopere versies van de nieuwe Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen kun je echter al kopen voor € 50,-. Dit kan voor zowel kinderen als voor volwassenen. Deze kicksen zijn zowel voor een zachte als harde ondergrond gelanceerd en natuurlijk ook voor kunstgras. Natuurlijk kan je de schoenen ook laten personaliseren! Directe levering gegarandeerd!

Bestel de nieuwe Nike Mercurial VAPORS direct in in de officiële online Nike Store

of haal ze in deze winkel!