8 februari 2018

Nike lanceert oranje Nike Mercurial Superfly VI 360 voetbalschoenen

Nike heeft op een speciaal evenement gisteren de nieuwste Nike Mercurial Superly 6 of Superfly 360 officieel gelanceerd. Deze nieuwe generatie Superfly voetbalschoenen bevatten geheel nieuwe technieken en natuurlijk ook weer een nieuw design. Op deze schoenen gaan sterren als Ronaldo, Alexis Sanchez, Asensio, Sané, Vardy, Vidal, Douglas Costa en nog meer andere sterspelers vanaf nu hun wedstrijden voor hun club en nationale elftal spelen. Hieronder bespreken we eerst het design van de nieuwe, oranje Nike Mercurial Superfly 6 voetbalschoenen. Daarna bespreken we de nieuwste technieken van deze nieuwe kicksen? Benieuwd naar deze revolutionaire voetbalschoen van Nike? Lees hieronder verder! Het is namelijk DE voetbalschoen, waarmee je ultieme snelheden kunt behalen.

Direct fan van de nieuwste Nike Mercurial Superfly 360 voetbalschoenen? Bestel ze voor kinderen en volwassenen vanaf nu in de officiële online Nike Store of haal ze in deze winkel!

Design oranje Nike Mercurial Superfly 360 voetbalschoenen

Bij de nieuwe Nike Mercurial 6 of 360 voetbalschoenen staat alles in het teken van de pasvorm. Een goede fit is namelijk de basis van snelheid. Hoe innovatief een nieuwe voetbalschoen ook is, als de pasvorm niet lekker en de voet door je voetbalschoen glijdt, kan je geen hoge snelheden behalen. Om deze reden was de pasvorm een belangrijk thema bij het lanceren van de nieuwste generatie Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen.  Dit is de reden dat de nieuwste schoenen uitgerust zijn met een geheel nieuwe 360 constructie. Deze constructie omhult als het ware de volledige voet. Nike zegt hier zelf over dat de schoen als het ware de voet knuffelt!  Daar vertellen we straks meer over. Nu eerst het design. De nieuwste Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen zijn geheel oranje en dit geldt ook voor de dunne veters van de nieuwe schoenen. Ook de enkelsok, de dynamic fit collar van Nike op de schoenen is oranje. De swoosh van Nike heeft een flitsend design gekregen. Deze bevindt zich op de neus van de schoenen en bevat ook flitsende strepen. De achterkant van deze nieuwe kicksen bevat het Mercurial trademark teken en de binnenzool van de voetbalschoenen zijn fel geel. Een echte eyecatcher is ook de zool van de voetbalschoenen. Deze zijn namelijk deels goud! Verder bevatten de achterkant van de nieuwe schoenen een nieuw Mercurial trademark teken in de vorm van een M. Dit flitsende logo zien tegenstanders dus als je hen met deze schoenen gek hebt gemaakt. Tot zover in vogelvlucht het design van deze opvallende voetbalschoenen. De technieken zijn namelijk nog legendarischer.

Technieken oranje Nike Mercurial Superfly 360 voetbalschoenen

Deze oranje Nike Mercurial Superfly 360 voetbalschoenen staan dus geheel in het teken van snelheid. We gaven het net al aan. Wil je een hoge snelheid met deze schoenen behalen, dan betekent het dat je voeten niet mogen slippen in de schoenen. Om deze reden is het bovenwerk van de schoenen gemaakt van een Flyknit constructie. Het voordeel van deze constructie is dat deze naadloos om de voet sluit. Het bovenwerk past zich perfect aan naar de vorm van de voet, waardoor het eerste balcontact direct perfect is. Het Flyknit materiaal plakt als het ware aan de voet, waardoor er geen openingen meer zijn tussen de voet en de zoolplaat.

Nieuw aan het bovenwerk is ook dat de All Conditions Control technologie (ACC) niet in een laagje boven het Flyknit is verwerkt, maar in het gebreide materiaal is verwerkt. Dit gebeurt al voordat de schoenen geweven worden. Dit betekent dat het bovenwerk van de schoenen nog dunner is dan voorheen en dit komt natuurlijk ook weer je balbehandeling ten goede. De All Conditions Control technologie zorgt er overigens voor dat de balcontrole zowel in natte als in droge weersomstandigheden perfect is. Het bovenwerk van de schoenen is tevens uitgerust met een speciale microstructuur. Deze structuur zorgt ervoor dat je de bal nog beter kan controleren bij hoge snelheden. We gaven het net al aan dat de swoosh van Nike op de neus van de schoenen een nog flitsender design heeft gekregen. Ook hier is bij de designers en productontwikkelaars van Nike goed over nagedacht. De reliëflaag over de swoosh is perfect voor controle tijdens het sprinten met de bal! Natuurlijk is deze nieuwe Superfly weer uitgerust met een enkelkraag. Deze dynamic fit collar zorgt ervoor dat de voeten en enkels als één voelen, waardoor je het zogenaamde blote-voeten-gevoel hebt en de balbehandeling altijd perfect is. De enkelsok is wat korter dan bij voorgaande voetbalschoenen. Wat dat betreft is er naar Ronaldo geluisterd. Die knipte namelijk altijd een deel van de enkelsok af.

Ook de zool aan de onderkant van de nieuwe Nike Mercurial Superfly 360 voetbalschoenen staat in het teken van grip en fit. De noppen ter hoogte van de voorvoet van de schoenen en ter hoogte van de hiel hebben de vorm van een klauw. Deze technologie is geïnspireerd door de manier waarop luipaarden sprinten en met deze constructie kunnen hoge snelheden in verschillende richtignen behaald worden. Accelaratie is de key bij deze noppen! De zoolplaat van de schoenen is natuurlijk weer super licht en deze is niet alleen functioneel. Het ziet er met de gouden en reflecterende tinten ook nog eens super vet uit. Ook de inlegzool aan de binnenkant van de schoenen is revolutionair. De inlegzool is namelijk verbonden met een speciale chassis, welke ervoor moet zorgen dat je nog sneller kunt reageren. Iedere maat heeft een andere chassis.

Nike lanceerde vandaag ook de lage versie, de Nike Mercurial Vapor XII versie van deze voetbalschoenen. Check meer over deze kicksen, die vanaf nu gedragen worden door spelers als Neymar, Coutinho, Mbappé en Modric. Wil je deze nieuwe, revolutionaire voetbalschoen direct bestellen? Check hieronder hoe dat kan!

Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen bestellen

De nieuwe Nike Mercurial Superfly 360 of VI voetbalschoenen kan je vanaf 14 februari (VALENTIJNSDAG) bestellen. Voor volwassenen heeft de ELITE voetbalschoen een vrij hoge prijs. Deze is namelijk € 270,-. Goedkopere versies van de schoenen koop je al vanaf € 50,-. Deze zijn zowel voor harde als zachte ondergronden beschikbaar en natuurlijk heeft Nike ook weer een speciale versie voor kunstgras ontwikkeld. In de onderstaande online shops kan je de nieuwe Superflies natuurlijk ook laten personaliseren! Directe levering gegarandeerd!

Bestel deze vette voetbalschoenen direct in de officiële online Nike Store

of koop ze in deze winkel!