10 oktober 2017

Nike Hypervenom III GX Hypervenom voetbalschoenen - BACK FROM THE PAST…

In 1996 werd er een Nike voetbalschoenen fabriek in hartje Montbelluna gevestigd. Hier werd na één jaar iets gecreëerd waar de meeste voetballers alleen maar van droomden… Wat begon als een gerucht, als een geluid door de straten van Montebelluna… is nu werkelijkheid geworden! De Nike Air GX voetbalschoenen zijn terug… en hoe!

Direct enthousiast over deze historische remake schoenen van Nike? De limited-edition Hypervenom Phantom III GX voetbalschoenen zijn verkrijgbaar in de officiele online webshop van Nike. Wees er snel bij want deze schoenen zijn niet voor niets herrezen uit het verleden…

Geschiedenis van de Nike Air GX voetbalschoenen

Handgemaakte schoenen zijn kenmerkend voor het land Italië en Nike voelde dat ze op dat gegeven moesten inspelen. En dus werd er in 1996 werd in hartje Montebelluna een Nike voetbalschoenen fabriek gevestigd. De beste schoenmakers uit Montebelluna en omstreken werden gevraagd om te komen werken in de gloednieuwe fabriek. Veel schoenmakers uit Montebelluna en omstreken reageerden op de openstaande vacatures van de fabriek. Ze besloten bij elkaar te komen en hun kennis, ervaring en kwaliteiten te bundelen en zorgden ervoor dat de nieuwe fabriek na een jaar al kwam met de beste voetbalschoen uit 1997. 1997 het geboortejaar van de Nike Air GX, een van de meest belangrijkste voetbalschoen creaties uit het verleden.

De fabriek in Montebelluna blijft tot de dag van vandaag de sleutel tot de ontwikkeling en het testen van de nieuwste Nike voetbal producten. Het is ook de plek waar de meeste voetbalschoenen voor professionele voetbalspelers worden geproduceerd en gepersonaliseerd. In oktober 2017 is de Nike Air GX-voetbalschoen herrezen uit het verleden en is er een remake gemaakt: de limited-edition Hypervenom Phantom III GX. Deze voetbalschoen zal worden gedragen door de spits van Inter Milan, Mauro Icardi, die al eerder in oktober 2017 heeft getraind op de zwart kleurige samples van de Hypervenom Phantom III GX.

Design limited-edition Hypervenom Phantom III GX

De Nike Air GX kan worden gezien als de voorloper op de Air Zoom/ Total 90 voetbalschoenen die Nike uitbracht aan het begin van de nieuwe eeuw. Bij de Nike Hypervenom 3 GX remake schoenen van Nike is het iconische ontwerp van de originele schoen gecombineerd met de moderne constructie van 2017. Het voetbal veranderd door de jaren heen en zo ook de voetbalschoenen. Daarom is deze remake geproduceerd met de nieuwste technieken van de Hypervenom serie, lees hieronder meer over de kenmerken van de schoen. Het Nike Flyknit gedeelte van de schoen is blauw, net als de zool. Wel is het buitenste randje van de zool wit. Op de binnen en buitenkant van de schoen is hetzelfde design als de schoen uit 1997 te zien. De blauwe streep tussen het zwarte leer maakt de schoen zo iconisch. De schoen heeft verder een lederen zwarte basis en heeft op de achterkant een Italiaanse vlag als klein detail. Ook is er een speciaal ‘Montebelluna EST. 1996’ logo op de hak van de schoen gemaakt. Met een grote witte Nike swoosh op de buitenkant van de schoen en een kleine witte Nike swoosh op de binnenkant van de schoen wordt het klassieke design compleet gemaakt. Gruwelijk…

Kenmerken limited-edition Hypervenom Phantom III GX

Omdat de Nike Air GX uit 1997 van leer gemaakt was heeft Nike de remake ook een upper van leer gegeven. Dit kangoeroe leer op de schoen is op een moderne manier aangebracht, maar geeft hetzelfde uiterlijk aan de schoen. Nike heeft gekozen om de moderne technologieën en materialen die normaal bij de Hypervenom Phantom III worden toegepast te gebruiken bij deze remake.

Stabiliteit, een perfecte bal aanname en dynamiek blijven een van de uitgangspunten bij de Hypervenom’s en ook bij deze Nike Air GX, de voorouder van de Hypervenom collectie. Om dit te optimaliseren is de bovenkant van de schoen van een zachter materiaal gemaakt. Hierbij is voor het bekende Flyknit materiaal gekozen. Perfect aan dit materiaal is dat het zich vormt naar de vorm van de voeten. Ditzelfde gebeurt er met leer. Leer gaat zich ook naar je voeten vormen. De pasvorm van de schoenen wordt daarmee met moderne en klassieke technieken gecombineerd en wordt nog beter dan eerst. De Flywire kabels zijn ook verbonden met de veters, zodat spelers de pasvorm door middel van de veters goed aan kunnen passen. De kabels vormen een kooi en houden de voeten perfect op zijn plek.

Alle voetbalschoenen van Nike zijn uitgerust met de All Conditions Control technologie (ACC). Deze technologie komt terug in de lijnen van het leer en zorgt ervoor dat de grip en controle op de bal zowel in droge als in regenachtige/vochtige weersomstandigheden optimaal is. Verder heeft deze schoen een hyperreactieve zoolplaat gekregen. Dit is de nieuwste zoolplaat uit de Nike fabriek. De voorkant van de onderzool is gemaakt van een Pebax materiaal met een combinatie van een steviger nylon materiaal. Het flexibele Pebax materiaal zorgt ervoor dat je snel kan wegdraaien bij een tegenstander en het stevigere nylon materiaal zorgt voor een perfecte bescherming. Hier komt bij dat de noppen een speciale constructie bevatten. De buitenkant van de (onderkant van de) schoenen bevatten namelijk driehoekige noppen en de binnenkant van de schoenen bevatten ronde noppen. De ronde noppen zijn perfect om van richting te veranderen en de driehoekige noppen zijn weer perfect voor zijwaartse tractie. Kortom een meesterlijke combinatie van moderne en klassieke technieken om de beste voetbalschoen gemaakt in het jaar 1997 te laten herrijzen.

Limited-edition Hypervenom Phantom III GX kopen

Deze meesterlijke recreatie van de Nike Air GX is bizar! De schoen die ooit in juni 1997 is gelanceerd is terug! De schoenen worden geleverd met een tasje in het thema van de schoen. Deze schoenen zullen een prijs hebben van 290,- en scoor je in deze SHOP! of deze STORE!