Kylian Mbappé werd door zijn collega's gisteren uitgeroepen tot beste talent van 2018. Voor het eerst in de geschiedenis werd gisteren de Gouden Bal voor talenten uitgereikt. Met een grote meerderheid van de stemmen werd de sterspeler van Paris Saint Germain en het Franse elftal uitgeroepen tot beste talent van 2018. Ook Nike bracht vandaag een ode aan de Franse aanvaller. Het Amerikaanse sportmerk lanceerde vandaag namelijk exclusief een Kopa Trophy/ Ballon D'Or Nike Mercurial Superfly voetbalschoen voor het Franse talent, die met Les Bleus afgelopen zomer het WK won. Op deze voetbalschoenen speelt Mbappé vanaf nu zijn wedstrijden voor het Franse elftal en PSG! Wil je alles weten over deze nieuwe voetbalschoenen? Lees hieronder verder.

Ben je direct enthousiast over deze super dikke Nike Mercurial Vapor Ballon d'Or voetbalschoenen van Kylian Mbappé? Deze bestel je exclusief in de officiële online Nike Store

 of koop ze in deze winkel!

Design Nike Mercurial Superfly Ballon D'or voetbalschoenen Mbappé

De nieuwe Nike Mercurial Superfly Ballon d'Or voetbalschoenen van Mbappé zijn door Nike gelanceerd met het thema: ''A golden touch.'' De nieuwe voetbalschoenen zijn een combinatie van zilver, goud en zwart. De upper van de schoenen is namelijk geheel zilver en dit geldt ook voor de veters en de enkelsok van de schoenen. Bovendien is de zoolplaat van de nieuwe kicksen van Mbappé zilver, evenals de noppen. De swoosh van Nike staat deels op de neus en loopt door over de zijkanten van de schoenen. Deze is zwart met een gouden omlijning. De achterkant van de nieuwe voetbalschoenen van Mbappé bevat een label met daarin het Mercurial trademark teken. Dit teken bestaat uit een M en kan natuurlijk ook een verwijzing zijn naar de Franse sterspeler. Qua technologieën hebben de schoenen dezelfde kenmerken als we altijd gewend zijn van de Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen. Die bespreken we nog even kort hieronder. Van de schoenen zijn er overigens slechts 1.500 geproduceerd en deze zullen ongetwijfeld weer snel uitverkocht zijn, omdat het een limited edition schoen betreft! 

Technieken en kenmerken zilveren Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen

De nieuwste Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen stralen niet alleen qua kleur snelheid uit, ook de functionele kenmerken van de voetbalschoenen van Mbappé ademen snelheid. De zilveren upper van de schoenen is gemaakt van een Flyknit constructie. Deze constructie bestaat uit één onderdeel. Het voordeel van deze constructie is dat deze naadloos om de voet sluit. Het bovenwerk past zich perfect aan naar de vorm van de voet, waardoor het eerste balcontact direct perfect is en je het gevoel hebt dat je slechts een sok aanhebt. Het Flyknit materiaal plakt als het ware aan de voet, waardoor er geen openingen meer zijn tussen de voet en de zoolplaat. Het volgt de natuurlijke bewegingen van de voet! 

Zoals alle voetbalschoenen van Nike is de upper van de nieuwe voetbalschoenen uitgerust met een extra laagje. Dit heet de ACC technologie. Sinds dit jaar is de All Conditions Control technologie (ACC) niet in een laagje boven het Flyknit is verwerkt, maar in het gebreide materiaal. Dit gebeurt al voordat de schoenen geweven worden. Dit betekent dat het bovenwerk van de schoenen nog dunner is dan voorheen en dit komt natuurlijk ook weer je balbehandeling ten goede. De All Conditions Control technologie zorgt er voor dat de balcontrole zowel in natte als in droge weersomstandigheden perfect is. Het bovenwerk van de schoenen is ook weer uitgerust met een speciale 3D microstructuur. Deze structuur komt terug in de dunne lijntjes over de upper en zorgt ervoor dat je de bal nog beter kan controleren bij hoge snelheden. We gaven het net al aan dat de swoosh van Nike op de neus van de schoenen een nog flitsender design heeft gekregen. Ook hier is bij de designers en productontwikkelaars van Nike goed over nagedacht. De reliëflaag over de swoosh is perfect voor controle tijdens het sprinten met de bal!

De dynamic fit collar is ook weer aanwezig op de nieuwe voetbalschoenen van Mbappé. Deze enkelsok zorgt ervoor dat de voeten en enkels als één voelen, waardoor je het zogenaamde blote-voeten-gevoel hebt en de balbehandeling altijd perfect is. De enkelsok is korter dan voorheen. Hierdoor hebben de schoenen een nog betere en strakkere fit. Ook is de voorkant van de enkelsok uitgerust met een extra lipje. Hierdoor kan je de schoenen nog beter aan doen. Daarnaast zorgt de dynamic fit collar voor de perfecte ondersteuning rondom je enkels, zonder dat dit ten koste gaat van de bewegingsvrijheid.

Ook de zool het onderstel van de voetbalschoenen staat in het teken van grip en fit. De noppen ter hoogte van de voorvoet van de schoenen en ter hoogte van de hiel hebben de vorm van een klauw. Deze technologie is geïnspireerd door de manier waarop luipaarden sprinten en met deze constructie kunnen hoge snelheden in verschillende richtingen behaald worden. Acceleratie is de key bij deze noppen! De zoolplaat van de schoenen is natuurlijk weer super licht en deze is niet alleen functioneel. De blauw/zilveren kleur van de gehele zool maakt de schoenen ook een pareltje. Ook de inlegzool aan de binnenkant van de schoenen is revolutionair. De inlegzool is namelijk verbonden met een speciale chassis, welke ervoor moet zorgen dat je nog sneller kunt reageren. Iedere maat heeft een andere chassis. Dit betreft de zogenaamde NikeGRIP technologie. Deze is uitgerust met een speciale 3D structuur die perfect aansluit op de inlegzool in de schoen. Hierdoor ga je niet met je voeten in de schoenen schuiven en het zorgt ook nog eens voor een perfecte demping van schokken. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe voetbalschoenen van Mbappé. Real Madrid en Kroatië middenvelder Modric werd door zijn collega's uitgeroepen tot beste speler van 2018 en bemachtigde hierdoor de Ballon D'Or. Ook voor de Kroaat lanceerde Nike een speciale voetbalschoen met een toepasselijke golden touch! 

Nike Mercurial Superfly 360 Mbpapé voetbalschoenen bestellen

De nieuwe voetbalschoenen van Mbappé kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande webwinkels. Nike heeft slechts 1.500 items van deze schoenen geproduceerd, dus we gaan ervan uit dat deze heel snel uitverkocht zijn. De schoenen zijn alleen voor volwassenen beschikbaar (vanaf maat 40 tot maat 47) en hebben een prijs van € 300,-. In deze shops kan je de schoenen ook laten personaliseren en vind je bovendien goedkopere Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen. Directe levering gegarandeerd!

Bestel deze limited edition voetbalschoenen direct in de officiële online Nike Store

of koop ze in deze winkel!