Nike heeft een nieuwe generatie Nike Mercurial Superfly V voetbalschoenen gelanceerd. De voetbalschoenen anticiperen op de meest recente innovaties. De voetbalschoenen brengen veel nieuwe innovaties met zich mee, maar bouwen wel verder op het succes van de Mercurial Superfly IV. De nieuwste innovaties die de nieuwe generatie Superfly schoenen rijk zijn zullen we uitvoerig behandelen. De voetbalschoenen worden uiteraard op Euro 2016 in gebruik genomen. Nike heeft bij de productie alles uit de kast getrokken om de voetbalschoenen nog sneller te maken.

Materialen en technieken nieuwe generatie Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen

De Nike Mercurial Superfly V kennen een nieuwe zoolplaat. Nike heeft afscheid genomen van de carbon zoolplaat, waardoor de voetbalschoenen nu 40% lichter in gewicht zijn. Het vervangen van de zoolplaat moet ervoor zorgen dat de voet een betere pasvorm in de schoenen kent. Ook heeft Nike bij de productie van deze voetbalschoenen veel aandacht geschonken aan het remsysteem. Door een vernieuwd remsysteem moeten spelers meer vertrouwen hebben om tot stilstand te komen. Spelers hoeven zo minder na te denken om tot stilstand te komen, hetgeen zorgt dat spelers meer snelheid zullen maken. De zoolplaat kent een geheel vernieuwde positionering van de noppen in verschillende richtingen. Zo staan de noppen onder de hiel recht gepositioneerd om goed tot stilstand te komen. De noppen onder de voorvoet staan schuin gepositioneerd om zo goed weg te komen van de tegenstander. Daarnaast heeft Nike de Flyknit bovenlaag sterk onder handen genomen. De Flyknit bovenlaag wordt vanaf nu namelijk gekenmerkt door een speed-rib 3D structuur. Dit moet de controle met de bal ten goede komen. Nike heeft gekeken hoe spelers contact hebben met de bal tijdens het maken van snelheid en hierop de structuur aangepast. Check hieronder de foto's van de nieuwste generatie Superfly voetbalschoenen.

Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen kopen

Fans van de Superfly moeten nog even wachten, totdat de nieuwe generatie Superfly's verkrijgbaar zijn. Hoogstwaarschijnlijk zullen deze voetbalschoenen pas rond het EK 2016 verkrijgbaar zijn. De Nike Mercurial Superfly IV voetbalschoenen kan je vanaf een prijs van ongeveer € 285,- kopen in onderstaande shops. Deze schoenen zijn zowel beschikbaar voor (drassige-) grasvelden als voor kunstgrasvelden. Directe levering en gratis verzending!

Koop deze nieuwe schoenen in de officiële Nike SHOP!

of in deze speciale shop voor voetbalschoenen

of in deze STORE!

Nike Mercurial Superfly V Voetbalschoenen

Nike Mercurial Superfly V Voetbalschoenen 2

Nike Mercurial Superfly V Voetbalschoenen 3