De nieuwe generatie Hypervenom voetbalschoenen zijn vandaag, eerder dan verwacht, door Nike gelanceerd. Dit betreft alweer de derde generatie van de Hypervenom lijn van Nike en het Amerikaanse sportmerk heeft weer een opvallende veranderingen aangebracht aan deze Hypervenom III voetbalschoenen met hoge enkelsok. Deze bespreken we zo dadelijk. Misschien nog wel belangrijker is welke spelers we vanaf nu op de nieuwe generatie Hypervenom voetbalschoenen zullen gaan zien. Dat zijn niet de minste sterspelers. Onder andere Aubameyang (Borussia Dortmund en Gabon), Lewandowski (Bayern München en Polen) en Vardy (Leicester City en Engeland) zullen vanaf eind januari 2017 op deze nieuwe generatie Hypervenom schoenen gaan spelen. We bespreken hieronder eerst het flitsende design van de schoenen en daarna de veranderingen van de schoenen.

Geen zin om al die informatie hieronder te lezen? Snappen we! Deze kan je vanaf 30 januari exclusief kopen in deze SHOP! Directe levering!

Nike -hypervenom -3-voetbalschoenen

Fel groene/oranje Nike Hypervenom III Phantom voetbalschoenen

Zoals altijd heeft hebben de Hypervenom Phantom III voetbalschoenen een opvallende kleurencombinatie, zodat de spelers die deze schoenen dragen lekker opvallen. De helft van de schoenen is fel groen (electric green) en de helft van de schoenen is oranje (hyper orange). Zowel de veters van de schoenen als de noppen aan de onderkant van deze nieuwe generatie kicksen zijn fel groen. De swoosh van Nike is in het zwart te vinden aan de voorkant van de schoenen en ook ter hoogte van de hiel. De zoolplaat van de schoenen is ook zwart. Genoeg over het design van de flitsende schoenen? Wat is er precies veranderd?

Nike -hypervenom -3-phantom -voetbalschoenen

Veranderingen Nike Hypervenom III voetbalschoenen

Zoals altijd staan de Hypervenom Phantom voetbalschoenen in het teken van stabiliteit, een perfecte balaanname en dynamiek, zodat spelers die op deze schoenen spelen zich direct los kunnen maken van hun directe tegenstander. Om dit te bewerkstelligen is de bovenkant van de Hypervenom van een zachter materiaal gemaakt. Hierbij is voor het bekende Flyknit materiaal gekozen. Perfect aan dit materiaal is dat het zich vormt naar de vorm van de voeten en ook nog eens goed ademt. Verder zien we aan de bovenkant een speciaal patroon terug. Het bovenwerk is namelijk uitgerust met zogenaamde Poron foam pods. Deze pods hebben een speciale functie. Bij een bal die zacht ingespeeld wordt, zorgen de pods voor een dempende werking. Aannames gaan hierdoor nog beter. Echter wanneer er meer snelheid aan de bal gegeven wordt, worden de pods harder, zodat de bal nog harder geschoten kan worden. In het schietgedeelte van de schoenen zijn de pods slechts 2 millimeter dik.

Nike -hypervenom -voetbalschoenen -3e -generatie

De rest van het Flyknit bovenwerk van de schoenen is iets holler en flexibeler en zorgt dan ook voor een perfecte eerste balaanname. De pasvorm van de schoenen is daarnaast nog beter dan voorheen. Waar voorgaande edities van de schoenen nog slechts één meter aan Flywire kabels bevatten, zijn dat er bij deze nieuwe editie drie meters. Dit systeem is ook verbonden met de veters, zodat spelers de pasvorm door middel van de veters goed aan kunnen passen.

Ook de enkelsok (dynamic fit collar) van de nieuwe Hypervenom III voetbalschoenen is nieuw! Deze enkelsok is nog flexibeler en is 1 centimer hoog, zodat de enkels nog beter beschermd worden. De enkelsok loopt bovendien schuin af. Hierdoor wordt de natuurlijke vorm van de enkel gevolgd, wat perfect is voor de beweeglijkheid! Ook de binnenkant van de schoenen is uitgerust met een zogenaamde sockliner, welke ervoor zorgt dat je voeten perfect in de schoenen blijven zitten, zonder bewegingsvrijheid te verliezen.

Nike -hypervenom -3-zoolplaat

Dan nog even naar de zoolplaat van de schoenen. Ook hierin heeft Nike veranderingen aangebracht. Dit betreft namelijk een hyperreactieve zoolplaat. Hyperreactief? Ja dat komt namelijk door het materiaal waarvan deze schoenen zijn gemaakt. De voorkant van de onderzool is gemaakt van een pebax materiaal met een combinatie van een steviger nylon materiaal. Deze speciale zoolplaat is geïnspireerd door de zoolplaat van de Nike Mercurial voetbalschoenen en de eerste en tweede generatie Hypervenom voetbalschoenen. Het flexibele pebax materiaal zorgt ervoor dat je snel kan wegdraaien bij een tegenstander en het stevigere nylon materiaal zorgt voor een perfecte bescherming. Aan deze speciale zool is zes jaar van onderzoek voorafgegaan. Last but not least nog even de noppen. Ook deze hebben een speciale constructie. De buitenkant van de (onderkant van de) schoenen bevatten namelijk driehoekige noppen en de binnenkant van de schoenen bevatten ronde noppen. De ronde noppen zijn perfect om van richting te veranderen en de driehoekige noppen zijn weer perfect voor zijwaartse tractie.

Nike Hypervenom III voetbalschoenen kopen

Tot zover alles over de nieuwe fel groen/oranje Hypervenom Phantom 3 voetbalschoenen. Deze kan je vanaf 30 januari 2017 kopen in de onderstaande shops. De schoenen hebben in de hoogste prijsklasse een prijs van € 250,-, terwijl je goedkopere Hypervenom voetbalschoenen al scoort vanaf een prijs van € 50,- voor zowel volwassenen als voor kinderen. Directe levering is hierbij gegarandeerd en vaak ook nog eens geen verzendkosten!

Scoor de nieuwste Hypervenom schoenen in deze SHOP!