Neymar JR en Michael Jordan delen beide een gedeeld respect dat verder gaat dan de sport, de landgrenzen of een taal. De Barcelona speler groeide op als fan van Michael Jordan en zijn merk, terwijl Jordan liefhebber is van de stijl van Neymar zowel op als buiten het veld. Als onderdeel van de unieke samenwerking tussen Nike en Michael Jordan, is Neymar de eerste voetballer die een afbeelding van de voormalig basketballer op zijn voetbalschoenen draagt. Nike heeft in samenwerking met Neymar en Michael Jordan namelijk een speciale Neymar x Jordan Hypervenom voetbalschoen gelanceerd. We bespreken hieronder het design en de kenmerken van de unieke nieuwe voetbalschoenen waarop Neymar vanaf nu zijn wedstrijden speelt. Er zijn twee verschillende Hypervenoms gelanceerd, één in het zwart en één in het wit.

Nu al enthousiast over de nieuwe zwarte Hypervenom Phantom II Neymar X JORDAN voetbalschoenen, scoor ze dan vanaf nu in de officiële shop van Nike of in deze online STORE! 

Neymar -jordan -voetbalschoenen -hypervenom

Design nieuwe Neymar X Jordan voetbalschoenen

De NJR x Jordan Hypervenom voetbalschoenen zijn geinspireerd door de JORDAN V basketbalschoenen, één van de favorieten van Neymar. ''De Jordan V is erg iconisch en bevat een design van straaljager achtige haaientanden aan de voorkant'' legt Nathan Van Hook, Nike Football Senior Design Director, uit. ''De nieuwe NJR x Jordan Hypervenom voetbalschoenen zijn een gemoderniseeerde versie van de Jordan V met de bijbehorende haaientanden. Deze nieuwe schoenen zijn de perfecte combinatie van de Jordan V en de Hypervenoms, waarop Neymar JR bij Brazilië en Barcelona speelt.''

De tong van de Jordan V komt in een moderne uitvoering terug in de tongloze Hypervenom voetbalschoenen van Neymar. Ter hoogte van de tong bevindt zich namelijk een reflecterende swoosh van Nike. De reflecterende kenmerken op de nieuwe voetbalschoenen van Neymar zijn geïnspireerd door de Jordan V Low editie, waarbij de hele bovenkant reflecteren is. Een ander kenmerk van de nieuwe voetbalschoenen van Neymar is de iconische cement print van Jordan, welke terug komt op de zoolplaat van de Hypervenom Nike voetbalschoenen. Bovendien bevatten de schoenen ter hoogte van de ondervoet het zogenaamde Jumpman logo. Een ander kenmerk van de nieuwste Neymar JR X Jordan voetbalschoenen zijn de initialen van de zoon van Neymar JR op de veters: DS. Op de veters is ook een print van de Braziliaanse vlag te vinden. Ook de zijkanten van de zwarte kicksen van de sterspeler van Brazilië en Barcelona zijn uitgerust met een detail. Hier bevindt zich namelijk het rugnummer van de international bij het nationale elftal: 10. Op de witte uitvoering van de schoenen staat het nummer die de speler bij Barcelona heeft: 11. Beide kleurstellingen van de schoenen zijn uitgerust met 23, het voormalige nummer van Jordan. Ook de achterkant van de schoenen is uitgerust met de jumpman, terwijl op de verpakkingen van beide nieuwe voetbalschoenen zowel het logo van Neymar als Jordan staat. Verder worden de Hypervenom voetbalschoenen gekenmerkt door de trademark tekens van deze unieke lijn van Nike op de zijkanten van de schoenen. Deze hebben de vorm van haaientanden. Verder zijn de schoenen natuurlijk uitgerust met een enkelsok. Wil je nog meer weten over de extra features van deze schoenen, lees hieronder verder.

Neymar -jr -jordan -voetbalschoenen -hypervenom

Technische kenmerken Neymar X Jordan Hypervenoms 

De bovenkant van deze Nike Neymar Hypervenom II voetbalschoenen bevat technieken en materialen van de 1e generatie Hypervenom voetbalschoenen. Dit betekent dat Nike de honingraad-structuur teruggebracht heeft op de Hypervenoms. Deze techniek zorgt ervoor dat de grip van de voetbalschoenen optimaal is. Daarnaast is het bovenwerk van de schoenen uitgerust met een extra dun laagje, waarin de ACC technology is verwerkt. Deze zogenaamde All Conditions Control technologie zorgt voor eem perfect balgevoel en optimale controle in alle weersomstandigheden. Verder zijn de Hypervenoms uitgerust met de NikeSkin technologie. De NikeSkin zorgt er op zijn beurt voor dat water afgestoten wordt wanneer het regent. Dit heeft als voordeel dat de schoenen niet zwaarder worden. Bovendien gaan de schoenen hierdoor langer mee. Duurzaamheid ten op. Een volgend voordeel van dit materiaal is dat de voetbalschoenen zich vormen naar de vorm van de voet en de schoenen dus direct om de voeten vallen. Door Nike wordt dit het blote voeten gevoel genoemd. Hierdoor wordt het zogenaamde lock-down effect bewerktstelligd. De Flywire kabels ter hoogte van de voorvoet zorgen er verder voor dat je stabiel in je schoenen blijft, zonder bewegingsvrijheid te verliezen. Bovendien kent de tweede generatie Hypervenom voetbalschoenen een Dynamic Fit Collar aan de bovenkant van de voetbalschoenen. Deze zogenaamde enkelsok zorgt ervoor dat de enkel en de voet niet als twee gescheiden lichaamsdelen aanvoelen, maar als één. Buiten dat dit nog natuurlijker aanvoelt en je hierdoor een nog betere balcontrole hebt, ben je je als voetballer nog bewuster van je voeten en krijg je hierdoor nog meer zelfvertrouwen.

Witte -nike -neymar -jordan -voetbalschoenen -hypervenom

De voetbalschoenen kennen verder een nylon zoolplaat met flitsend Neymar design. Deze nylon zoolplaat is uitgerust met het zogenaamde Split Toe systeem. Dit komt tot uiting in een patroon van noppen dat aan de voorkant van de voet een soort groef bevat en geslepen is. Dit systeem zorgt ervoor dat de voorvoet als het ware in tweeën is gesplitst, waardoor je grote teen zo lang mogelijk contact houdt met de grond en je daardoor met het overige deel van je voet sneller kan reageren in het veld en je sneller los kan maken van je tegenstander. De binnenzool biedt nog meer voordelen. De binnenzool kent namelijk een extra ingebouwde hielkap, welke zorgt voor stevigheid, minder druk op de voet en extra stabiliteit. We sluiten af met de noppen aan de onderkant van de schoenen. Deze zijn rond en zijn zo ontwerpen om nog beter te reageren op plotseling situaties, een betere afzet en maximaal reactievermogen.
Nike -hypervenom -jordan -schoenen

Reactie Neymar JR en Jordan

Naast de nieuwe voetbalschoenen van Neymar, zijn er ook speciale NJR x JORDAN basketbalschoenen gelanceerd. Daarnaast bevat de nieuwe Neymar JR X JORDAN collectie een speciale trainingsschoen en t-shirts, trainingsjacks en sweaters. Neymar is in zijn nopjes met deze collectie: ''Michael Jordan heeft de standaard gezet voor grootsheid. Hij is ongelooflijke vechter en kampioen. Ik heb hem altijd al bemind en dat ik nu door Nike een samenwerking met zo'n icoon aangegaan ben, betekent heel veel voor me.'' Ook voormalig basketbal ster Michael Jordan geeft nog een reactie op deze unieke collectie: ''Ik ben verheugd dat Neymar en het merk Jordan met elkaar samenwerken. Ik ben fan van de creativiteit van Neymar, zijn stijl en zijn passie voor het voetballen. Hij is een speciale speler en ik kijk uit naar een uitbreiding van onze samenwerking!''

Neymar -jordan -nike -hypervenom -voetbalschoenen

Nike Hypervenom Phantom II Neymar x JORDAN voetbalschoenen kopen

De witte en zwarte Nike Hypervenom Phantom II Neymar x JORDAN voetbalschoenen pack kan je voor volwassenen en kinderen kopen in de onderstaande shops. De prijs van deze voetbalschoenen met enkelsok is ongeveer € 325,- en zonder enkelsok € 225,-. De goedkoopste Hypervenoms scoor je vanaf een bedrag van € 50,-. Bovendien scoor je oudere modellen van deze schoenen voor een nog scherpere prijs.  Directe levering en gratis verzending!Koop deze nieuwe schoenen in de officiële NIKE SHOP! 

of in deze STORE!