9 juli 2019

Lichtblauwe Nike Mercurial Superfly en Vapor New Lights voetbalschoenen

‘’New Lights’’ heet het nieuwe pack voetbalschoenen van Nike. Voor de Nike Mercurial voetbalschoenen is deze titel eens te meer van toepassing. De nieuwe Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen hebben niet alleen qua kleur een update ondergaan, het Amerikaanse sportmerk heeft ook weer nieuwe materialen en technologieën aan de schoenen toegevoegd. Een nieuwe generatie Mercurial voetbalschoenen is geboren! Op de nieuwe Mercurial Vapors spelen vanaf nu sterren als Frenkie de Jong, Neymar, Hazard, Modric & Sané & op de nieuwe Superfly voetbalschoenen spelen vanaf nu spelers als Ronaldo, Mbappé, Alves, Alisson, Asensio en Sancho.

Ben je direct fan van deze vette, nieuwe generatie Nike Mercurial voetbalschoenen? Bestel ze exclusief in deze winkel! of de officiële online Nike Store

Updates Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen - New Lights pack

Bij het ontwikkelen van deze nieuwe Nike Mercurial Vapor en Superfly voetbalschoenen gebruikte Nike de Superfly VI en Vapor XIII schoenen als springplank om nog betere Mercurials te produceren. De schoenen moesten een nog betere pasvorm krijgen, nog betere ondersteunen en nog lichter zijn. De nieuwe Mercurial voetbalschoenen zouden dé voetbalschoenen van een nieuwe generatie moeten worden. Kan dat wel als de Mercurial 360 voetbalschoenen al bijna de perfectie aantikten. Uit onderzoek onder meer dan honderd spelers die op de Nike Mercurial voetbalschoenen spelen, gaven slechts vijf spelers aan dat de schoen een update nodig had. De meeste spelers gaven deze voetbalschoenen zelfs een 10 en het laagste cijfer dat gegeven werd, was een 8! Nike stond voor een grote uitdaging! Wat heeft het merk dan precies veranderd in de nieuwe Nike Mercurial Vapor en Superfly voetbalschoenen.

Daar gaan we! Nike heeft allereerst een update doorgevoerd in de upper van de nieuwe Nike Mercurial voetbalschoenen. De structuur van de nieuwe Nike Mercurial voetbalschoenen is meer open dan de vorige versie. Een voordeel van dit materiaal is dat het minder stijf en dus flexibeler is. Bovendien voelt het nog zachter en comfortabeler aan. De garens van de upper zijn nog sterker, lichter en sterker dan de draden van het Flyknit materiaal van de upper van voorgaande Mercurials. De garens zorgen voor een nog betere lockdown van de hiel tot de voorvoet. De Flywire kabels en De Nike Skin technologie zijn als het ware met elkaar gemengd. Dit geeft de schoenen de perfecte 3D structuur en daardoor een ultieme touch. In de upper is natuurlijk ook weer de All Conditions Control technologie verwerkt, welke zorgt voor de perfecte balbehandeling in alle weersomstandigheden. Het verschil tussen de Nike Mercurial Vapor en Superfly voetbalschoenen is het feit dat de Superfly editie de versie met enkelsok is. De vorm van de zogenaamde dynamic fit collar is ook wat veranderd. Deze heeft een andere vorm, waardoor de voetbalschoenen een nog betere fit hebben.

Design Nike Mercurial Superfly en Vapor New Lights voetbalschoenen

Nu we het toch over de upper van de nieuwe Nike Mercurials uit het ‘’New Lights’’ pack hebben, kunnen we ook direct het design bespreken. Ook deze is revolutionair. De upper van de nieuwe editie is lichtblauw en bevat ook veel tekst. De swoosh van het Amerikaanse sportmerk aan de zijkanten van de schoen is wat lager geplaatst. Dit is geïnspireerd door de populaire Nike Element React  87 sneakers. De zijkanten van de schoenen bevatten bovendien een print van het speciale Nike Mercurial logo en de leus van het merk: ‘’JUST DO IT.’’ Dit is niet de enige tekst die op de nieuwe Mercurials prijkt. De schoenen staan namelijk vol van tekst. De tekst ‘’Nike Football’’ prijkt in verschillende talen op de schoen en ook de tekst ‘’Engineered for Speed’’ mag niet ontbreken op de nieuwe Mercurials.

De zoolplaat van de nieuwe generatie Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen is ook nieuw. Deze is geïnspireerd door wielrenschoenen, die je vast kunt klikken in de pedalen van de fiets. De zoolplaat wordt door Nike de Aerotrak zoolplaat genoemd. In combinatie met de interne chassis van de voetbalschoenen zorgt deze lichte zoolplaat voor nog meer power en ondersteuning. De schoenen wegen nog minder dan 200 gram! De noppen zijn wel hetzelfde gebleven. Dit betreffen klauwnoppen. Deze technologie is geïnspireerd door de manier waarop luipaarden sprinten en met deze constructie kunnen hoge snelheden in verschillende richtingen behaald worden. Ook bij de inlegzool aan de binnenkant van de schoenen heeft Nike overal aan gedacht. De inlegzool is namelijk verbonden met een speciale chassis, welke ervoor moet zorgen dat je nog sneller kunt reageren. Iedere maat heeft een andere chassis Dit betreft de zogenaamde NikeGRIP technologie. Deze is uitgerust met een speciale 3D structuur die perfect aansluit op de inlegzool in de schoen. Hierdoor ga je niet met je voeten in de schoenen schuiven en het zorgt ook nog eens voor een perfecte demping van schokken.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de lichtblauwe Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen uit het New Lights pack. Check bovendien de nieuwe, zwarte Nike Mercurial voetbalschoenen.

Nike Mercurial voetbalschoenen - New Lights pack bestellen

De nieuwe Nike Mercurial Vapor en Superfly voetbalschoenen kun je vanaf per direct bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van de Superfly Elite versie is € 270,- en de Vapor versie heeft een prijs van € 250,-. Gelukkig zijn er ook goedkopere versies van de voetbalschoenen. Deze bestel je al vanaf € 50,-. Deze bevatten overigens dan wel wat minder technologieën dan hierboven besproken. De nieuwe Mercurials zijn uiteraard weer voor verschillende ondergronden beschikbaar, dus voor natuurgras, kunstgras en harde ondergronden. De schoenen zijn bovendien zowel voor volwassenen als voor kinderen beschikbaar. Voor kinderen bestel je de voetbalschoenen al vanaf maat 28 en voor volwassenen vanaf maat 38 tot 47. Inclusief de mogelijkheid tot personalisatie. Directe levering gegarandeerd!

Bestel deze Nike Mercurial voetbalschoenen direct in deze winkel! 

of de officiële online Nike Store