19 januari 2016

Interview over de nieuwe Adidas Ace 16+ Pure Control voetbalschoenen

De Engelse website Soccer.com heeft een interview gehouden met de twee uitvinders/designers van de gisteren gelanceerde veterloze Adidas ACE 2016 Control voetbalschoenen. In dit interview kwamen er vragen aan bod over het concept achter de nieuwe voetbalschoenen, het design van de nieuwe voetbalschoenen van het Duitse sportmerk en nog meer interessante weetjes. Sam Handy (vice president van de afdeling Design bij Adidas) en Dean Lokes (vice president van de afdeling Producten bij Adidas) beantwoorden de interessante vragen van Soccer.com. Check het gehele interview over de nieuwe Adidas Ace 16+ PureControl voetbalschoenen hieronder.

Waarom is er vraag naar veterloze voetbalschoenen?
Sam Handy: ''Mensen zijn steeds meer op zoek naar nieuwe ervaring. Wanneer je de nieuwe Adidas ACE 16+ PureControl past, is dit direct zo'n nieuwe ervaring. De enkelsok van de schoenen strekken direct mee en wanneer je in de schoenen stapt, vormen de schoenen zich direct naar de vorm van de voeten, zonder dat je bewegingsvrijheid verlies. Hierdoor heb je dan ook direct een andere interactie met de bal. Het ziet er meteen anders uit en het zijn ook voetbalschoenen die nooit eerder bestaan hebben. Het is ook echt mooi om deze voetbalschoenen te zien. Een nieuwe look, een nieuwe ervaring, een nieuw gevoel. Dat is wat deze schoen is en waar mensen naar op zoek zijn. Mensen willen verrast worden.''

Beschrijf eens hoe de veterloze voetbalschoenen aan je voet voelen in vergelijking met voetbalschoenen die wel veters bevatten?
Dean Lokes: ''Voetballers hebben verschillende typen voeten met verschillende breedtes en lengtes. Bij het ontwikkelen van deze schoen was dat de grootste uitdaging. Hoe kunnen we een schoen maken die voldoet aan de verschillende typen voeten. Omdat veters ervoor kunnen zorgen dat schoenen nauwer of minder nauw kunnen zitten, heeft ons design team er veel uren ingestoken de afgelopen twee jaar om de nieuwe Adidas Ace PureControl 16+ schoenen dezelfde fit te laten krijgen als schoenen met veters en er dus voor te zorgen dat deze zich aanpassen naar de vorm van de voet, zodat je schoenen vast in de schoenen zitten en deze ook makkelijk aan en uit kunt doen.''

Wat zeiden de spelers over de nieuwe schoenen toen ze deze getest hadden?
Dean Lokes: ''De afgelopen 24 maanden hebebn we deze schoenen intensief getest met verschillende spelers op verschillende niveaus, van kinderen tot top atleten. In de beginfase van het testproces kregen we de feedback van sommige spelers dat ze het iks vonden en anderen vonden het direct fantastisch wanneer zij de nieuwe Adidas ACE 16+ PureControl voetbalschoenen aan deden. Wij zijn realisten en weten echt wel dat deze schoenen niet voor iedereen perfect zijn. Het is juist voor de spelers die uniek en revolutionair durven te zijn.  

Meer weten over de nieuwe schoenen waarop sterren als Pogba en Özil vanaf januari 2016 op schitteren bij hun clubs of nationale team? Check dan ons uitgebreide blog over de nieuwe Adidas 16+ PureControl voetbalschoenen hier! Zo enthousiast over de nieuwe Adidas Ace voetbalschoenen, dat je ze ook wilt kopen?  Dat kan en alleen voor volwassenen. De revolutionaire voetbalschoenen hebben een prijs van € 300,-. Uiteaard dan wel zonder verzendkosten en inclusief directe levering!

Koop de nieuwste Adidas 16+ PureControl schoenen in de online shop van Unisportstore
of in de officiële shop van Adidas!

Adidas -ace -16-1-pure -control -voetbalschoenen