1 januari 2019

Incontinentieondergoed, de oplossing voor de wel plassende voetballer

Feitjes, daar houden we bij voetbal-schoenen.eu wel van! Bij het afstoffen van onze archieven kwamen we zo'n leuk voetbalweetje tegen, eentje in de categorie ''Wist u dat?'' Wist u dat een gemiddelde voetballer zo'n 11 kilometer per wedstrijd lopen en dat er dan zoveel warmte geproduceerd wordt dat een voetballer aan het eind van de wedstrijd gekookt kan zijn? Uiteraard gebeurt dit niet, omdat we warmte automatisch afvoeren in ons lichaam door te zweten.

Het aantal liters dat je tijdens een wedstrijd zweet, kan echter per persoon verschillen en hangt bovendien af van de omgevingstemperatuur en de luchtvochtigheid. Door veel te zweten, verlies je veel water en word je bloed dikker. Gevolg is dus ook dat je bloed zouter wordt en je nieren daardoor dus harder moeten werken. Er moet ergens anders uit het lichaam water gehaald worden. Dit gebeurt dan ook en dit betekent dat je minder moet plassen. Dit klopt ook wel, je ziet vrijwel nooit een speler tijdens de wedstrijd naar het toilet sprinten om te plassen. Een andere manier waarmee het watertekort kan worden opgelost, is door meer te drinken. Vooral in de zomer wordt er tijdens wedstrijden een extra drinkpauze ingelast, om het watertekort van de spelers aan te vullen. Dit zien we vaak in de voorbereiding op het seizoen, een periode waarin het vaak heet is en spelers dus meer vocht nodig hebben. Maar wat als een speler nu toch moet plassen tijdens de wedstrijd en dit niet meer op kan houden? Het is namelijk geen optie om zomaar het veld te verlaten en je medespelers in de steek te laten.

Gelukkig is daar een oplossing voor! Tegenwoordig bestaan er incontinentiebroekjes, waardoor het geen probleem is tijdens de wedstrijd wat vocht ''op een andere' manier'' te verliezen. Dit incontinentieondergoed ziet er hetzelfde uit als een normale boxershort. Deze zijn gemaakt van een zacht katoen, dat net als een boxershort lekker zacht aanvoelt. Dit ondergoed bevat een extra ingenaaide absorberende laag, die ongeveer 100 ml op kan nemen. Dit is net genoeg om iets te kunnen laten lopen tijdens een wedstrijd. Bijkomend voordeel is dat deze boxershorts er qua design er gewoon hetzelfde uitzien als andere boxershorts en ze bovendien beschikbaar zijn voor alle leeftijden. Is dit de toekomst? Gaan sportmerken als Nike en adidas straks ook speciaal incontinentieondergoed voor voetballers lanceren? We denken het niet, maar wie weet! Misschien dat onze tip deze merken op idee├źn brengt.