Grijs/roze Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen - Neighbourhood pack

Een week nadat adidas nieuwe voetbalschoenen gelanceerd heeft, is het nu de beurt aan Nike. Het Amerikaanse sportmerk heeft afgelopen weekend het zogenaamde Neighbourhood Pack gelanceerd. Dit pack bevat ook weer nieuwe Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen. De schoenen uit dit pack zouden eigenlijk tijdens Euro 2020 gedragen worden, omdat het toernooi is uitgesteld. Nu worden de grijze Nike Mercurial voetbalschoenen gedragen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Nike Mercurial Superfly schoenen worden gedragen door spelers als Ronaldo, Sancho, Mbappé, Rashford en Aubameyang. De lage versie van de Mercurial wordt gedragen door Neymar, Haaland, Hazard, Frenkie de Jong, Donyell Malen, Steven Berghuis en Ziyech!

Ben je direct fan van de nieuwe Nike Mercurial voetbalschoenen? Bestel ze exclusief in deze winkel!  of de officiële online Nike Store

 

Design grijs/roze Nike Mercurial voetbalschoenen

Het nieuwe Neighbourhood pack van Nike staat geheel in het teken van de wortels van het voetbal. Alle schoenen bevatten de postcodes van verschillende bekende voetbalgronden en pleinen over de gehele wereld:

 • Georgia, Nápoles (03810) Mexico City

 • Rue Gaston Defferre (93140), Bondy, Paris

 • Lavapiés (28012), Madrid

 • Placa de Josep M. Folch i Torres (08001), Barcelona

 • Badstraße (53 13357), Berlin

 • West Way Fields, White City,(W120DF), London

 • Pekcham (SE15), London

 • Via Veglia,20159, Mila

 • Av. Cond. Elizabeth Robin (5120): Sao Paulo

 • Cerritos Park (110121) Bogota

 • Barrios of La Boca (C1160ABM), Buenos Aires

Alle voetbalschoenen uit het pack hebben ook dezelfde kleurencombinatie. De Nike Mercurial Vapor en Superfly voetbalschoenen uit het Neighbourhood pack zijn geheel grijs en worden gekenmerkt door de verschillende roze details. Zo bevatten de schoenen aan de zijkanten een brede, diagonale band in het roze en ook ter hoogte van de hiel is deze kleur verwerkt. Een ander opvallend detail van alle voetbalschoenen uit het Neighbourhood pack van Nike is de swoosh van het Amerikaanse sportmerk. Op de Nike Mercurials prijkt deze op de neus van de schoenen en is een bliksemschicht effect verwerkt in het logo. De postcodes van voetbalveldjes zijn over de gehele schoen als all-over print verwerkt. De noppen van de schoenen zijn ook weer roze accenten verwerkt. Het verschil tussen de Superfly en de Vapor versie is dat de Superfly de versie is met enkelsok en de Vapor zonder enkelsok. Nike heeft niks aan de technologieën en materialen van de nieuwe Mercurials veranderd. Ben je hier nog niet bekend mee, lees vooral verder!

Technologieën en kenmerken Nike Mercurial Neighbourhood voetbalschoenen

Check hier alle kenmerken van de Nike Mercurial Vapor en Superfly voetbalschoenen uit het Neighbourhood pack. Beide voetbalschoenen hebben dezelfde kenmerken. Het enige verschil is de enkelsok.

 • De Nike Mercurial voetbalschoenen worden allereerst gekenmerkt door de vrij open structuur van de upper van de voetbalschoenen. Een voordeel van dit materiaal is dat het minder stijf en dus flexibeler is. Bovendien voelt het nog zachter en comfortabeler aan. De garens van de upper zijn nog sterker, lichter en sterker dan de draden van het Flyknit materiaal van voorheen. De garens zorgen voor een nog betere lockdown van de hiel tot de voorvoet. De Flywire kabels en De Nike Skin technologie zijn als het ware met elkaar gemengd. Dit geeft de schoenen de perfecte 3D structuur en daardoor een ultieme touch.
 • In de upper van de Nike Mercurial voetbalschoenen is ook de All Conditions Control technologie verwerkt, welke zorgt voor de perfecte balbehandeling in alle weersomstandigheden. 
 • De vorm van de zogenaamde dynamic fit collar (de enkelsok) is sinds vorig jaar ook wat veranderd. Deze heeft een andere vorm, waardoor de voetbalschoenen een nog betere fit hebben. De Mercurial Vapors zijn de versie zonder de bekende dynamic fit collar of enkelsok van Nike. 
 • De zoolplaat van de Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen is geïnspireerd door wielrenschoenen, die je vast kunt klikken in de pedalen van de fiets. De zoolplaat wordt door Nike de Aerotrak zoolplaat genoemd. In combinatie met de interne chassis van de voetbalschoenen zorgt deze lichte zoolplaat voor nog meer power en ondersteuning. De schoenen wegen nog minder dan 200 gram!
 • De noppen van de Nike Mercurial voetbalschoenen betreffen klauwnoppen. Deze technologie is geïnspireerd door de manier waarop luipaarden sprinten en met deze constructie kunnen hoge snelheden in verschillende richtingen behaald worden.
 • Ook bij de inlegzool aan de binnenkant van de schoenen heeft Nike overal aan gedacht. De inlegzool is namelijk verbonden met een speciale chassis, welke ervoor moet zorgen dat je nog sneller kunt reageren. Iedere maat heeft een andere chassis Dit betreft de zogenaamde NikeGRIP technologie. Deze is uitgerust met een speciale 3D structuur die perfect aansluit op de inlegzool in de schoen. Hierdoor ga je niet met je voeten in de schoenen schuiven en het zorgt ook nog eens voor een perfecte demping van schokken.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Nike Mercurial Vapor en Superfly voetbalschoenen, waarop verschillende sterspelers het seizoen 2019-2020 af zullen maken. Deze voetbalschoenen worden bovendien gedragen tijdens de voorbereiding op het seizoen 2020-2021. Verwacht wordt dat Nike medio augustus/september weer een nieuw pack lanceert! Check ook de grijs/roze Nike Tiempo Legend voetbalschoenen  en grijs/roze Nike Phantom VSN voetbalschoenen

Grijs/Roze Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen bestellen

De Nike Mercurials uit het Neighbourhood pack kun je vanaf nu bestellen. De schoenen zijn zowel voor volwassenen als voor kinderen beschikbaar en ook voor verschillende ondergronden, dus zowel voor natuurgras, als voor kunstgras en harde ondergronden. De dure Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen zijn € 270,- en de dure Nike Mercurial Vapors zijn € 220,-. Uiteraard zijn er ook goedkopere versies van deze voetbalschoenen beschikbaar. Deze bestel je al vanaf € 50,-. Over het algemeen geldt: hoe goedkoper de schoenen, hoe minder technologieën Nike in de schoenen verwerkt heeft. In de onderstaande winkels kun je de schoenen ook laten personaliseren. Directe levering! 

Bestel deze Nike Mercurial voetbalschoenen direct in deze winkel! 

of de officiële online Nike Store