Goedkope Nike Phantom Vision II voetbalschoenen

Nike heeft afgelopen week de nieuwe generatie Nike Phantom VSN II voetbalschoenen uitgebracht. Dit zijn de schoenen waarop spelers als Kevin de Bruyne, Havertz, Carvajal, Ramsey, maar ook Tagliafico, Schuurs en Alvarez bij Ajax spelen. We hebben direct vragen gekregen of er ook een goedkope variant van deze nieuwe voetbalschoenen bestaat. Goed nieuws, die is er! Alle voetballers spelen gewoonlijk op de dure of Elite versie, welke je zelf voor een prijs van maar liefst € 270,- kunt bestellen. De goedkope versie is slechts € 55,-!

Ben je zelf op zoek naar de goedkope Nike Phantom VSN II voetbalschoenen? Bestel deze kicksen exclusief in deze SHOP of deze winkel! 

 

Wat zijn de verschillen tussen de dure en goedkope Nike Phantom Vision II voetbalschoenen?

Uiteraard zijn er wel wat verschillen tussen de Elite en Club versie van de Nike Phantom Venom voetbalschoenen. Qua design zien de schoenen er vrijwel hetzelfde uit, maar wanneer we kijken naar de materialen en technologieën van beide schoenen, zijn de verschillen duidelijk. Dat verklaart ook direct het prijsverschil tussen beide versies. Uiteraard kun je met beide voetbalschoenen perfect trainen of een wedstrijd mee spelen. We hebben de verschillen tussen goedkope en dure Nike Phantom Vision II voetbalschoenen opgesomd:

  • We beginnen natuurlijk met de upper van beide voetbalschoenen. Hier hebben we het over de bovenkant van de Nike Phantom Vision II schoenen. De Elite versie van de Nike Phantom Vision schoenen hebben namelijk een bovenkant, gemaakt van het Flyknit materiaal. In dit Flyknit heeft Nike de Quad-Fit technologie verwerkt. Dit betreft een voering van mesh, welke zich perfect aanpast aan de vorm van de voeten. De combinatie van Flyknit en Quad-Fit zorgt voor de perfecte pasvorm van de schoenen en ook nog eens voor nog meer stabiliteit. De goedkope versie van de voetbalschoenen bevatten deze technologie niet. De bovenkant van de zogenaamde Club voetbalschoenen is gemaakt van synthetisch leer. Kenmerkend aan leer is dat het zich ook goed aanpast naar de vorm van de voeten. Alleen is het minder geavanceerd.

  • Wat ook direct opvalt aan de Nike Phantom VSN voetbalschoenen is dat de veters van de schoenen vrijwel niet zichtbaar zijn. Dit systeem wordt door Nike het Ghost Lace systeem genoemd. De veters zijn namelijk verstopt onder de upper van de voetbalschoen. Ook voor dit systeem geldt weer dat het er bij de Elite versie net iets strakker uitziet dan bij de Club versie. Uiteraard heeft dit design ook weer een functie. Het zorgt namelijk voor een ''schoner'' schietoppervlak. De veters zitten niet in de weg.

  • We zoomen nog iets meer in op de upper van de Nike Phantom VSN voetbalschoenen. De schoenen bevatten namelijk verschillende vlakken met een speciale 3D structuur. De schoen wordt gekenmerkt door de 3D structuur van kraaienpootjes/driehoekjes over de gehele upper. In het ene vlak zijn deze groter dan in het andere vlak. Ook dit heeft een reden. De vlakken corresponderen namelijk met de passing-, ontvangst- en schietgebieden. Deze textuur is alleen op de dure Elite voetbalschoenen aanwezig en niet op de Club versie. Hetzelfde geldt voor de All Condition Control technologie. Deze ACC technologie is wel verwerkt in de dure versie van de schoenen en niet in de goedkope versie. De All Conditions Control technologie zorgt voor een perfect balgevoel in droge en natte weersomstandigheden.

  • Beide versies van de Nike Phantom VSN II voetbalschoenen bevatten een enkelsok. Door Nike wordt de sok de Dynamic Fit Collar genoemd. Sinds de introductie van de tweede generatie Phantom VSN voetbalschoenen heeft deze een nieuwe vorm en is het wat lager. Het doel van de enkelsok is dat het nog meer ondersteuning biedt, omdat je enkel en schoen als het ware als één aanvoelen. De enkelsok is nu ook uitgerust met een extra lipje, waardoor het nog makkerlijker is om de schoen aan te doen.

  • Tot zover de verschillen in de upper van de goedkope en dure versie van de Nike Phantom Vision II voetbalschoenen. We draaien de schoen om en kijken naar de zoolplaat. Ook daar is een verschil zichtbaar en voelbaar. De zoolplaat van de Elite voetbalschoenen betreft namelijk een zogenaamde Hyper Precision zoolplaat. Deze zoolplaat is super licht en is aan de voorkant gemaakt van pebax en aan de achterkant van nylon. Het kenmerk van pebax is dat het flexibel is en nylon is juist weer wat steviger. Door deze combinatie kun je én explosief zijn én het zorgt voor de benodigde stabiliteit wanneer je hoge snelheden bereikt. De zoolplaat van de goedkope Club versie van de schoenen betreft een normale zool en is dus minder geavanceerd.

  • Een ander verschil tussen beide schoenen zijn de noppen. De Elite versie van de voetbalschoenen bevatten zeshoekige noppen en de goedkope Nike Phantom Vision schoenen bevatten een combinatie van ronde noppen en klauwnoppen.

  • Het laatste verschil is de technologie aan de binnenkant van beide voetbalschoenen. Beide schoenen bevatten een inlegzool. In de Elite voetbalschoen is aan de binnenkant van de schoen echter ook de NikeGrip technologie verwerkt. Dit betreft een speciale 3D strctuur die perfect matcht met de vorm van de inlegzool. Hierdoor ga je niet met je voeten in de schoenen schuiven. 

Dit zijn de verschillen tussen de Elite en de Club versie van de Nike Phantom Vision II voetbalschoenen. Nike heeft van de Phantom VSN II voetbalschoenen vier verschillende versies gelanceerd met verschillende prijspunten. Hoe duurder de schoen, hoe geavanceerder en uitgebreider de technologieën en materialen de schoenen bevatten. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de verschillen tussen de twee schoenen. De linker afbeelding betreft telkens de goedkope versie en de rechtste de dure versie. Check ook ons eerdere blog over de goedkope Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen.

Goedkope Nike Phantom VSN II voetbalschoenen bestellen

De goedkope Nike Phantom Vision II voetbalschoenen kun je per direct bestellen voor kinderen en volwassenen. De schoen is namelijk beschikbaar in de volgende kindermaten: 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 en 37. Voor kinderen heeft de schoen een prijs van € 55,-. Voor volwassenen is de goedkope schoen beschikbaar in de maten 38 tot 47 en heeft het een prijs van € 65,-. De schoenen zijn perfect om mee te spelen op natuurgras en kunstgras en kun je in de onderstaande winkels ook laten personaliseren. Directe levering!

Bestel de goedkope Nike Phantom Vision schoenen in deze SHOP 

of deze winkel!