31 januari 2020

Goedkope Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen

We krijgen vaak vragen over goedkope voetbalschoenen en met name over de Mercurial Vapor voetbalschoenen. Dit zijn de schoenen waarop spelers als Frenkie de Jong, Hazard, Zlatan, Neymar, Eriksen, Coutinho en in Nederland Ziyech, Dest en Malen op spelen! Deze sterren spelen op de zogenaamde ELITE variant van de Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen. De dure Elite versie hebben een prijs van maar liefst € 250,-. Dit zijn de schoenen waarop deze spelers spelen. Gelukkig heeft Nike deze schoenen ook gelanceerd in een zogenaamde take down versie, welke je al bestelt vanaf € 50,-!

Op zoek naar deze goedkope schoenen? Bestel de goedkope Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen met sok altijd in deze officiële SHOP of deze winkel! 

 

Wat zijn de verschillen tussen de goedkope Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen en de Elite schoenen?

Voor de duidelijkheid: de Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen hebben geen enkelsok. De versie met enkelsok wordt de Superfly genoemd, mocht je op zoek zijn naar goedkope Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen. De goedkope versie van de Vapors wordt door Nike de Club versie genoemd. Op het oog ziet de Club versie van de Nike Mercurial Vapor voetbalschoen er hetzelfde uit als de Elite versie. Toch zijn er een aantal verschillen die we graag willen bespreken. Dit verklaart namelijk ook het verschil in prijs tussen de dure en goedkope Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen. We hebben de verschillen puntsgewijs opgesomd:

  • We bekijken eerst de bovenkant van de Elite en Club versie van de Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen. Het verschil tussen beide versies is het materiaal. De bovenkant van de Elite versie is namelijk gemaakt van Flyknit. Dit is een speciaal gebreid materiaal en hierin heeft Nike ook het zogenaamde High Tenacity gaas aan toegevoegd. Dit maakt de upper van de dure Nike Vapors super flexibel. Hierdoor wikkelt dit materiaal als het ware om je voet en volgt het de natuurlijke bewegingen van je voet. Hiervan wordt ook wel gezegd dat het als een tweede huid aanvoelt. De bovenkant van de Nike Vapor Club voetbalschoenen is gemaakt van een zacht synthetisch materiaal. Ook dit materiaal vormt past zich goed aan aan de vorm van je voeten, maar is natuurlijk wat minder geavanceerd.

  • Een tweede verschil is dat de upper van de dure Nike Mercurial Vapor is uitgerust met een extra laagje 3D structuur. Dit betreft de All Conditions Control technologie. Deze zogenaamde ACC technologie zorgt ervoor dat de balcontrole zowel in droge als in natte weersomstandigheden perfect is. De Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen bevatten ook een dunne NIKESKIN overlay, welke voet dichter bij de bal brengt wanneer je hoge snelheden bereikt. De goedkope versie van de Vapors bevatten deze technologieën niet. Uiteraard kun je de goedkope versie ook gewoon dragen wanneer het regent.

  • We schakelen over naar de zoolplaat en de noppen van de voetbalschoenen. Ook hier zijn er subtiele verschillen tussen de Elite en Club versie. De dure versie van de kicksen heeft namelijk een lichtere zoolplaat. In deze zoolplaat is bovendien aan de voorkant een speciale AeroTrak zone verwerkt. Dit gedeelte wordt gekenmerkt door de 3D structuur van dunne groeven. De functie hiervan is dat je nog explosiever kunt zijn op de eerste meters. De zoolplaat van de Club versie van de schoenen betreft een normale zoolplaat, welke zowel perfect is voor natuurgras als voor kunstgras.

  • Ook de verdeling van de noppen en de vorm van de noppen op de onderkant van beide voetbalschoenen is anders. De dure versie van de Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen bevat namelijk klauwnoppen. Vorig jaar heeft Nike deze klauwnoppen 1 mm langer gemaakt en iets meer gebogen. De reden hiervan is dat je hierdoor nog flexibeler bent en je dus sneller los kan maken van je tegenstander en van richting kunt veranderen. Je bent hierdoor nog explosiever. De goedkope versie van de Vapors bevatten een combinatie van ronde noppen en klauwnoppen.

  • Het laatste verschil tussen beide versies is de inlegzool. Beide voetbalschoenen bevatten een inlegzool, alleen bij de dure versie is de schoen aan de binnenkant nog uitgerust emt een extra technologie. Deze technologie wordt door Nike de NikeGrip technologie genoemd. Deze technologie komt tot uiting in de 3D structuur aan de binnenkant van de schoen. Deze sluit namelijk perfect aan op de vorm van de inlegzool en voorkomt dat je gaat schuiven in de voetbalschoenen. Bovendien zorgt het voor wat extra schokdemping.

Dit zijn de grootste verschillen tussen de goedkope en dure Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen. Qua design en kleuren zien beide versies er gewoon hetzelfde uit. Uiteraard zouden de dure versie van de Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen wat langer mee moeten gaan, maar met de goedkope Nike Mercurial Vapors zou je ook perfect een jaar mee uit de voeten moeten kunnen. Hieronder vind je nog meer afbeeldingen van de verschillen tussen de dure en goedkope Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen. De afbeelding links betreft altijd de Club versie. We schreven eerder ook al een blog over de goedkope Nike Tiempo voetbalschoenen. 

Goedkope Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen bestellen

Ben je op zoek naar goedkope Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen? Deze kun je altijd in de onderstaande winkels bestellen. Deze kun je zowel voor kinderen als voor volwassenen bestellen. Voor kinderen zijn de schoenen beschikbaar in de maten 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 en 37 en voor volwassenen in maat 38 tot 47. De schoenen kun je zowel gebruiken op kunstgras als op natuurgras. De goedkope schoenen zijn € 50,- voor kinderen en € 60,- voor volwassenen. In deze winkels kun je de schoenen ook laten personaliseren. Directe levering!

Bestel de goedkope Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen direct in deze officiële SHOP 

of deze winkel!