Geel/groene Nike Mercurial Dream Speed 002 voetbalschoenen

Nike heeft weer nieuwe Nike Mercurial ''DREAM SPEED'' voetbalschoenen uitgebracht. In september 2019 lanceerde het Amerikaanse sportmerk de eerste versie van de zogenaamde ''DREAM SPEED'' lijn. Deze lijn is de opvolger van de ''CR7'' lijn van Nike en op deze voetbalschoenen spelen vanaf nu spelers als Ronaldo en Mbappé. Cristiano Ronaldo speelt bij Juventus en Portugal op de Mercurial Superfly (de hoge versie) en Mbappé speelt op de Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen. Ben je benieuwd naar alle kenmerken van deze nieuwe voetbalschoenen van Nike? Lees vooral verder!

Wil je op dezelfde schoenen als Mbappé en Ronaldo spelen? Check het in de officiële online Nike Store of in deze winkel! 

Design en inspiratie Nike Mercurial Superfly en Vapor Dream Speed voetbalschoenen 2020

Met de nieuwe Nike Mercurial Dream Speed voetbalschoenen begin je direct zin in de zomer te krijgen. De schoenen bevatten namelijk opvallende, frisse en felle kleuren. De nieuwe Nike Mercurial Dream Speed voetbalschoenen hebben een uniek design en ook deze versie staat weer geheel in het teken van snelheid. Snelheid staat dan ook centraal in het design van de schoenen. In de swoosh, welke een paars/roze omranding heeft staan cijfers: 299.792.458 M/S. Dit is de snelheid van het licht. De kleuren van de nieuwe Nike Mercurials zijn ons ook bekend. Deze zijn namelijk afgeleid van Nike Mercurial Vapor III voetbalschoenen, waar verschillende spelers (waaronder Ronaldo) op speelden tijdens het WK van 2006 in Duitsland. De kleuren en het gradiënt design van de schoenen van de schoenen staan dan ook symbool voor de verschillende frequencies van licht. De upper van de voetbalschoenen is overwegend fel geel en naar de achterkant en onderkant van de upper loopt dit middels een gradiënt design over in het groen. Waar op de eerste editie van de Nike Mercurial Dream Speed voetbalschoenen de cijfers ''001'' bombastisch op de upper stonden, zijn deze nu verwerkt op de binnenzool en de hiel van de schoenen. De hiel bevat de intialen van de schoen: M(ercurial)D(ream)S(peed)002. De zoolplaat van de nieuwe Nike Mercurial Dream Speed Superfly voetbalschoenen ziet er ook weer opvallend uit. Deze is namelijk ook een combinatie van oranje, geel en groen en bevat ook subtiele, blauwe details. Qua technologieën, materialen en andere features heeft Nike niks veranderd aan het design van de nieuwe voetbalschoenen van Ronaldo, Mbappé en Samantha Kerr.

Kenmerken Nike Mercurial Superfly & Vapor Dream Speed voetbalschoenen

De nieuwe Dream Speed voetbalschoenen van Nike hebben dezelfde kenmerken als de roze Nike Mercurial voetbalschoenen uit het Future Lab pack. Sinds vorig jaar heeft de bovenkant van de Nike Mercurials een vrij open structuur. Een voordeel van dit materiaal is dat het minder stijf en dus flexibeler is. Bovendien voelt het nog zachter en comfortabeler aan. De garens van de upper zijn nog sterker, lichter en sterker dan voorgaande edities. De garens zorgen voor een nog betere lockdown van de hiel tot de voorvoet. De Flywire kabels en De Nike Skin technologie zijn als het ware met elkaar gemengd. Dit geeft de schoenen de perfecte 3D structuur en daardoor een ultieme touch. In de upper is natuurlijk ook weer de All Conditions Control technologie verwerkt, welke zorgt voor de perfecte balbehandeling in alle weersomstandigheden. Het verschil tussen de Nike Mercurial Vapor en Superfly voetbalschoenen is het feit dat de Superfly editie de versie met enkelsok is. De vorm van de zogenaamde dynamic fit collar is sinds vorig jaar ook wat veranderd. Deze heeft een andere vorm, waardoor de voetbalschoenen een nog betere fit hebben. De Mercurial Vapors zijn de versie zonder de bekende dynamic fit collar of enkelsok van Nike. 

De zoolplaat van de Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen is ook vorig jaar vernieuwd. Deze is geïnspireerd door wielrenschoenen, die je vast kunt klikken in de pedalen van de fiets. De zoolplaat wordt door Nike de Aerotrak zoolplaat genoemd. In combinatie met de interne chassis van de voetbalschoenen zorgt deze lichte zoolplaat voor nog meer power en ondersteuning. De schoenen wegen nog minder dan 200 gram! De noppen zijn wel hetzelfde gebleven. Dit betreffen klauwnoppen. Deze technologie is geïnspireerd door de manier waarop luipaarden sprinten en met deze constructie kunnen hoge snelheden in verschillende richtingen behaald worden. Ook bij de inlegzool aan de binnenkant van de schoenen heeft Nike overal aan gedacht. De inlegzool is namelijk verbonden met een speciale chassis, welke ervoor moet zorgen dat je nog sneller kunt reageren. Iedere maat heeft een andere chassis Dit betreft de zogenaamde NikeGRIP technologie. Deze is uitgerust met een speciale 3D structuur die perfect aansluit op de inlegzool in de schoen. Hierdoor ga je niet met je voeten in de schoenen schuiven en het zorgt ook nog eens voor een perfecte demping van schokken.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe voetbalschoenen waarop we vanaf nu Christiano Ronaldo en Mbappé zien. 

Nike Mercurial Dream Speed 002 voetbalschoenen bestellen

De groen/gele Nike Mercurial Dream Speed voetbalschoenen kun je vanaf nu bestellen. De prijs van de de Superfly is € 289,95 voor volwassenen en € 184,95 voor kinderen. De Vapor 13 voetbalschoenen zijn € 269,95 voor volwassenen en kinderen. Daarnaast is er een speciale zaalvoetbalschoen beschikbaar uit de Nike Dream Speed collectie beschikbaar. Deze voetbalschoenen kun je zowel dragen op natuurgras als natuurgras. In de onderstaande winkels kun je de Nike Mercurials natuurlijk ook laten personaliseren. Directe levering!

Bestel deze voetbalschoenen direct in de officiële online Nike Store 

of in deze winkel!