31 maart 2019

De witte Nike Mercurial Superfly en Vapor LVL UP voetbalschoenen

Nike heeft haar eerste special edition Mercurial Superfly voetbalschoen van 2019 gelanceerd! De Mercurials bestaan dit jaar namelijk 20 jaar en dat mag natuurlijk gevierd worden. Dat laat het merk dan ook niet na! De nieuwe Nike Mercurial Superfly 360 ''LVL UP'' voetbalschoenen vieren de verjaardag van de Mercurial en bevatten verschillende elementen van Nike Mercurials van de afgelopen twintig jaar. De Mercurials staan al meer dan twee decennia bekend als snelle voetbalschoenen en deze nieuwe kicksen vertellen het verhaal van de schoenen! Het betreft dus een limited edition schoen en wordt vanaf nu met name door Cristiano Ronaldo gedragen bij Juventus en het nationale elftal van Portugal.

Direct enthousiast over deze voetbalschoenen? Bestel ze exclusief in deze winkel! of de officiële online Nike Store

Design CR7 Nike Mercurial LVL voetbalschoenen

De nieuwe Nike Mercurial LVL Up voetbalschoenen heeft qua design de kenmerken van de Safari, R9 en Vapor 3 voetbalschoenen. De nieuwe Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen zijn overwegend wit. De camouflage achtige print op de voetbalschoenen haalt haar inspiratie uit de Nike Air Safari sneaker, die voor het eerst in 1987 door het Amerikaanse sportmerk werden geïntroduceerd en in 2010 voor het eerst werd gebruikt in een voetbalschoen. Verder worden de nieuwe Nike Mercurials uit het LVL Up pack met name gekenmerkt door de kleurige strepen over de neus van de voetbalschoenen. De voorkant van de neus bevat namelijk lijnen met een safari, silverware, cheetah, galaxy, lava, neon, metallic en gouden print. Deze lijnen verwijzen naar de rijke heritage van alle Mercurials die het merk de afgelopen twintig jaar heeft uitgebracht. Deze lijnen lopen door over de zoolplaat en de hiel van de voetbalschoenen en geven de schoenen een super flitsend design. Ook de binnenzool van de schoenen bevatten deze vette print. De swoosh van Nike op de neus van de voetbalschoenen heeft ook een camouflage print en is zwart. Verder zijn de schoenen uitgerust met witte veters. De noppen aan de onderkant van de voetbalschoenen zijn een combinatie van wit en zwart. Qua materiaal en technologieën heeft Nike niks veranderd aan de voetbalschoenen. Was je hier nog niet bekend mee? Lees vooral hieronder verder!

Technieken en kenmerken Nike Mercurial Superfly & Vapor LVL UP voetbalschoenen

De Mercurials staan altijd in het teken van snelheid. Qua materialen en technieken staat dan ook alles in het teken hiervan. De upper van de Mercurial schoenen is gemaakt van een Flyknit constructie. Deze constructie bestaat uit één onderdeel. Het voordeel van deze constructie is dat deze naadloos om de voet sluit. Het bovenwerk past zich perfect aan naar de vorm van de voet, waardoor het eerste balcontact direct perfect is en je het gevoel hebt dat je slechts een sok aanhebt. Het Flyknit materiaal plakt als het ware aan de voet, waardoor er geen openingen meer zijn tussen de voet en de zoolplaat. Het volgt de natuurlijke bewegingen van de voet! 

Zoals alle voetbalschoenen van Nike is de upper van de nieuwe Mercuiral Superfly en Vapor voetbalschoenen uitgerust met een extra laagje. Dit heet de ACC technologie. Sinds dit jaar is de All Conditions Control technologie (ACC) niet in een laagje boven het Flyknit verwerkt, maar in het gebreide materiaal. Dit gebeurt al voordat de schoenen geweven worden. Dit betekent dat het bovenwerk van de schoenen nog dunner is dan voorheen en dit komt natuurlijk ook weer je balbehandeling ten goede. De All Conditions Control technologie zorgt er voor dat de balcontrole zowel in natte als in droge weersomstandigheden perfect is. Het bovenwerk van de schoenen is ook weer uitgerust met een speciale 3D microstructuur. Deze structuur komt terug in de dunne lijntjes over de upper en zorgt ervoor dat je de bal nog beter kan controleren bij hoge snelheden. We gaven het net al aan dat de swoosh van Nike op de neus van de schoenen een nog flitsender design heeft gekregen. Ook hier is bij de designers en productontwikkelaars van Nike goed over nagedacht. De reliëflaag over de swoosh is perfect voor controle tijdens het sprinten met de bal! 

De dynamic fit collar of enkelsok is ook alleen aanwezig op de Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen. De Vapor is namelijk de lage versie en bevat deze sok niet. Deze enkelsok zorgt ervoor dat de voeten en enkels als één voelen, waardoor je het zogenaamde blote-voeten-gevoel hebt en de balbehandeling altijd perfect is. De enkelsok is korter dan voorheen. Hierdoor hebben de schoenen een nog betere en strakkere fit. Ook is de voorkant van de enkelsok uitgerust met een extra lipje. Hierdoor kan je de schoenen nog beter aan doen. Daarnaast zorgt de dynamic fit collar voor de perfecte ondersteuning rondom je enkels, zonder dat dit ten koste gaat van de bewegingsvrijheid.

Ook de zool het onderstel van de voetbalschoenen staat in het teken van grip en fit. De noppen ter hoogte van de voorvoet van de schoenen en ter hoogte van de hiel hebben de vorm van een klauw. Deze technologie is geïnspireerd door de manier waarop luipaarden sprinten en met deze constructie kunnen hoge snelheden in verschillende richtingen behaald worden. Acceleratie is de key bij deze noppen! De zoolplaat van de schoenen is natuurlijk weer super licht en deze is niet alleen functioneel. De  grijs/gele kleur van de gehele zool maakt de schoenen ook een pareltje. Ook de inlegzool aan de binnenkant van de schoenen is revolutionair. De inlegzool is namelijk verbonden met een speciale chassis, welke ervoor moet zorgen dat je nog sneller kunt reageren. Iedere maat heeft een andere chassis. Dit betreft de zogenaamde NikeGRIP technologie. Deze is uitgerust met een speciale 3D structuur die perfect aansluit op de inlegzool in de schoen. Hierdoor ga je niet met je voeten in de schoenen schuiven en het zorgt ook nog eens voor een perfecte demping van schokken.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwste Nike Mercurials uit het LVL UP pack van Nike, waarop met name Cristiano Ronaldo gaat spelen.  Check bovendien het gave trainingspak van CR7! 

Nike Mercurial Superfly LVL Up voetbalschoenen kopen

De nieuwe Nike Mercurials kun je zowel in de Superfly als de Vapor versie kopen. Dit kan zowel voor kinderen als voor volwassenen. De prijs van de duurste Superfly is € 295,- en de duurste Vapor is € 250,-. Uiteraard zijn  er ook goedkopere versies van deze voetbalschoenen beschikbaar en deze bestel je al vanaf € 70,-. Deze nieuwe voetbalschoenen van Ronaldo zijn beschikbaar voor verschillende ondergronden, dus zowel voor kunstgras, als voor natuurgras en andere harde ondergronden. In de onderstaande winkels kun je deze kicksen natuurlijk ook laten personaliseren. Directe levering gegarandeerd en natuurlijk ook gratis verzending! 

Bestel deze super dikke voetbalschoenen direct in deze winkel! 

of de officiële online Nike Store