Nike heeft vandaag weer gloednieuwe Nike Mercurial voetbalschoenen uitgebracht. Op deze Mercurials uit de zogenaamde ''Dream Speed'' serie spelen vanaf nu spelers als Kylian Mbappé en Cristiano Ronaldo bij hun clubs. Zoals we van de Mercurials gewend zijn, staan de nieuwe Nike Mercurial Dream Speed voetbalschoenen weer geheel in het teken van snelheid. Niet alleen de technologieën van de schoenen ademen snelheid, ook voor het design van de nieuwe Mercurials is dat het geval. Uiteraard is de schoen weer uitgebracht in zowel een Vapor versie (de lage variant) als de Superfly versie (de variant met enkelsok). Check it out!

Ben je direct enthousiast over deze nieuwe voetbalschoenen van Nike? Check het exclusief in deze winkel! of de officiële online Nike Store

Design Nike Mercurial Vapor en Superfly DREAM SPEED voetbalschoenen

De upper van de nieuwe Nike Mercurial Vapor en Superfly voetbalschoenen uit het Dream Speed pack hebben een futuristisch design. De upper van de schoenen bevat een reflecterende print in het blauw en bovendien zijn de cijfers 001 verwerkt. Deze cijfers verwijzen naar het feit dat alleen de beste spelers op de Mercurials spelen (onder andere Ronaldo en Mbappé dus) en de Mercurial bovendien de nummer één voetbalschoen is! Ook de swoosh aan de zijkanten van de schoenen hebben een futuristisch design. De omranding van het Nike logo heeft een felle tint lichtblauw met daaronder de cijfers A 10A and 73P, verwijzend naar de kleurcodes van deze voetbalschoenen. De andere swoosh op de schoen bevat de tekst: M 44.7km/h. Op de schoenen kunnen namelijk snelheden van bijna 45 km per uur behaald worden. De andere kant van de schoenen zijn uitgerust met de tekst: MDS. Deze initialen betekenen Mercurial Dream Speed. De Dream Speed lijn is een nieuwe lijn van Mercurial voetbalschoenen, die vanaf nu de CR7 signature serie vervangt. Afgelopen jaar werd door Nike voor het laatst een speciale voetbalschoen voor Ronaldo gelanceerd. Deze schoenen gaan nu over in Dream Speed lijn, waarop dus meerder spelers gaan spelen. Zelfs de binnenzool van de schoenen bevat een verwijzing naar Ronaldo. Hierin is de tekst: ''Crafted to the exact specifications of CR7.'' Daar is niks aan gelogen! De schoenen zijn namelijk in samenwerking met Ronaldo ontwikkeld en worden bovendien gedragen door Mbappé en een speelster van het Australische vrouwenelftal: Samantha Kerr. De upper van de schoenen bevatten ook een design van kleine witte cirkels. Deze cirkels symboliseren de gretigheid van de spelers en speelsters die op deze schoenen gaan spelen en direct op hun doel afgaan. Ben je nog niet bekend met de verschillende technologieën van de Nike Mercurial Vapor en Superfly schoenen? Lees dan vooral verder!

Kenmerken Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen DREAM SPEED pack

Nike heeft afgelopen zomer een update doorgevoerd in de upper van de nieuwe Nike Mercurial voetbalschoenen. De structuur van de nieuwe Nike Mercurial voetbalschoenen is meer open dan de vorige versie. Een voordeel van dit materiaal is dat het minder stijf en dus flexibeler is. Bovendien voelt het nog zachter en comfortabeler aan. De garens van de upper zijn nog sterker, lichter en sterker dan de draden van het Flyknit materiaal van de upper van voorgaande Mercurials. De garens zorgen voor een nog betere lockdown van de hiel tot de voorvoet. De Flywire kabels en De Nike Skin technologie zijn als het ware met elkaar gemengd. Dit geeft de schoenen de perfecte 3D structuur en daardoor een ultieme touch. In de upper is natuurlijk ook weer de All Conditions Control technologie verwerkt, welke zorgt voor de perfecte balbehandeling in alle weersomstandigheden. Het verschil tussen de Nike Mercurial Vapor en Superfly voetbalschoenen is het feit dat de Superfly editie de versie met enkelsok is. De vorm van de zogenaamde dynamic fit collar is ook wat veranderd. Deze heeft een andere vorm, waardoor de voetbalschoenen een nog betere fit hebben. De Mercurial Vapors zijn de versie zonder de bekende dynamic fit collar of enkelsok van Nike. 

De zoolplaat van de nieuwe generatie Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen is ook afgelopen zomer vernieuwd. Deze is geïnspireerd door wielrenschoenen, die je vast kunt klikken in de pedalen van de fiets. De zoolplaat wordt door Nike de Aerotrak zoolplaat genoemd. In combinatie met de interne chassis van de voetbalschoenen zorgt deze lichte zoolplaat voor nog meer power en ondersteuning. De schoenen wegen nog minder dan 200 gram! De noppen zijn wel hetzelfde gebleven. Dit betreffen klauwnoppen. Deze technologie is geïnspireerd door de manier waarop luipaarden sprinten en met deze constructie kunnen hoge snelheden in verschillende richtingen behaald worden. Ook bij de inlegzool aan de binnenkant van de schoenen heeft Nike overal aan gedacht. De inlegzool is namelijk verbonden met een speciale chassis, welke ervoor moet zorgen dat je nog sneller kunt reageren. Iedere maat heeft een andere chassis Dit betreft de zogenaamde NikeGRIP technologie. Deze is uitgerust met een speciale 3D structuur die perfect aansluit op de inlegzool in de schoen. Hierdoor ga je niet met je voeten in de schoenen schuiven en het zorgt ook nog eens voor een perfecte demping van schokken.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van deze opvallende en flitsende, nieuwe Mercurial Vapor en Superfly voetbalschoenen, waarop we vanaf nu sterren als Ronaldo en Mbappé zien. 

Nike Mercurial Vapor en Superfly DREAM SPEED voetbalschoenen bestellen

De nieuwe generatie Nike Mercurials kun je vanaf nu kopen. De Superfly versie heeft een prijs van € 290,- voor volwassenen en voor kinderen bestel je deze schoenen voor € 185,-. De Vapor versie van de schoenen is € 230,- voor volwassenen. Uiteraard zijn goedkopere Mercurials al vanaf € 70,- beschikbaar. Deze bevatten dan wel minder technologieën als de duurdere versies. Deze nieuwe voetbalschoenen van Nike zijn ook weer beschikbaar voor verschillende ondergronden, dus zowel voor natuurgras als voor kunstgras en harde ondergronden. In de onderstaande winkels kun je deze vette schoenen ook weer laten personaliseren. Directe levering gegarandeerd!

Bestel deze Nike Mercurial voetbalschoenen direct in deze winkel! 

of de officiële online Nike Store