4 december 2018

De Modric Nike Mercurial Vapor Ballon d'Or 2018 voetbalschoenen

Nadat Modric gisteren door zijn collega's werd uitgeroepen als beste voetballer van het jaar, heeft Nike ook een ode gebracht aan de sterspeler van Real Madrid en Kroatië. Het Amerikaanse sportmerk heeft namelijk nieuwe Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen gelanceerd ter ere van de winnaar van de Ballon D'Or 2018. De Ballon d'Or is nog steeds de meest prestigieuze prijs voor een individuele voetballer en sinds 2010 krijgt de winnaar van Nike of adidas ook nog een speciale Ballon d'or voetbalschoen. Tussen 2010 en 2017 viel die eer altijd aan Ronaldo of Messi. Dit jaar delfden beide sterren het onderspit ten faveure van Modric.

Ben je direct enthousiast over deze gruwelijke Nike Mercurial Vapor Ballon d'Or voetbalschoenen van Modric? Deze bestel je exclusief in de officiële online Nike Store of koop ze in deze winkel!

Design zilveren Nike Mercurial Vapor Ballon d'Or 2018 voetbalschoenen

Modric behaalde met het Kroatische elftal knap de finale van het WK in Rusland en won met zijn club Real Madrid de Champions League. Beide prestaties hebben er toe geleid dat de Kroatische middenvelder door zijn collega's als beste speler. Direct na de bekendmaking van Modric als beste voetballer van 2018 maakte Nike een nieuwe Nike Mercurial Vapor voetbalschoen bekend, waarop Modric vanaf nu zijn wedstrijden voor Los Blancos en het Kroatische voetbalelftal gaat spelen. De nieuwe Ballon D'Or voetbalschoenen van Modric zijn geheel in stijl van het thema! De schoenen zijn namelijk een combinatie van zilver en goud. De upper van de voetbalschoenen zijn zilver, evenals de veters, de zoolplaat en de noppen van de voetbalschoenen. De upper van de voetbalschoenen zijn uitgerust met 3D achtige lijnen. De zijkanten van deze Nike Mercurial Vapor schoenen zijn uitgerust met een zwarte swoosh van Nike. Deze swoosh bevat een subtiele gouden omlijning. Ook de hiel van de nieuwe voetbalschoenen van Modric is uitgerust met een gouden label met daarin het Mercurial trademark teken. Aan de technologie van de nieuwe schoenen van Modric heeft Nike natuurlijk niks veranderd. Wil je alles weten over deze kenmerken? Check het hieronder! Van deze schoenen zijn overigens slecht 1.500 paar door Nike geproduceerd!

Technologieën en kenmerken Nike Mercurial Vapor Ballon d'Or voetbalschoenen

De nieuwe voetbalschoenen Modric staan als altijd geheel in het teken van snelheid. Alles aan deze voetbalschoen moet er voor zorgen dat spelers kunnen accelereren op deze voetbalschoenen. Qua kleuren zijn deze nieuwe voetbalschoenen van Luka Modric niet alleen een verschijning, ook de functionele kenmerken van de voetbalschoenen maken het verschilt. Dat begint al met een upper, die naadloos aansluit op je voeten. De bovenkant van de nieuwste Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen uit het Ballon D'Or pack is gemaakt van een Flyknit materiaal. Sinds dit jaar bestaat de upper slechts  uit één deel. Dit zorgt ervoor dat de schoenen naadloos op je voeten aansluiten en de natuurlijke bewegingen van je voeten volgen. Dit is de reden dat de Vapors als het ware aanvoelen als een tweede huid. Op de nieuwe Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen is ook een speciale 3D structuur te zien. Deze structuur zorgt voor een nog betere grip op de bal wanneer je op hoge snelheid bent. Zoals vrijwel alle voetbalschoenen van het Amerikaanse sportmerk zijn de nieuwe Mercurials uitgerust met de All Conditions Control technologieen de Nikeskin technologie. De ACC technologie is sinds dit jaar geïntegreerd in de upper van de voetbalschoenen in plaats dat het als extra laagje is toegevoegd. De ACC technologie zorgt voor een perfecte balbehandeling in zowel droge als natte weersomstandigheden. De NikeSkin technologie komt terug in een dun laagje PU in combinatie met mesh aan de bovenkant van de schoenen en juist dit zorgt weer voor de naadloze pasvorm.

Ook de binnenkant van de nieuwe Nike Mercurial Vapor Ballon D'Or 2018 voetbalschoenen is voorzien van de nieuwste technologieën. Rondom de midden- en voorvoet bevindt zich een kwalitatieve voering en ter hoogte van de hak is de schoen afgewerkt met een suède voering, die voor de lockdown zorgt. Hierdoor gaan je voeten niet schuiven. De inlegzool van de voetbalschoenen is uiteraard ook weer uitgerust met kleine gaatjes voor een ventilerend vermogen. Nieuw aan de inlegzool van de voetbalschoenen is de NIKE GRIP technologie. De inlegzool is namelijk verbonden met een speciale chassis, welke ervoor moet zorgen dat je nog sneller kunt reageren. Iedere maat heeft een andere chassis. Dit is de NikeGRIP technologie. Deze is uitgerust met een speciale 3D structuur die perfect aansluit op de inlegzool in de schoen. Hierdoor ga je niet met je voeten in de schoenen schuiven en het zorgt ook nog eens voor een perfecte demping van schokken. 

Ook de zilveren zoolplaat met noppen staat geheel in het teken van snelheid & stabiliteit. Op hoge snelheden moet je namelijk ook kunnen afremmen. Hier heeft Nike grondig onderzoek naar gedaan. De noppenconfiguratie staat geheel in het teken van grip waar je het nodig hebt. De noppen ter hoogte van de voorvoet van de schoenen en ter hoogte van de hiel hebben de vorm van een klauw. Deze technologie is geïnspireerd door de manier waarop luipaarden sprinten en met deze constructie kunnen hoge snelheden in verschillende richtingen behaald worden. Acceleratie is de key bij deze noppen! Bovendien werken ze snel wanneer je afremt, zodat je in één oogopslag kan stoppen en van richting veranderen. De zoolplaat van de schoenen is natuurlijk weer super licht!

Kylian Mbappé werd door uitgeroepen tot beste talent en won de Trophy Kopa. Voor het eerst in de geschiedenis werd er ook een talent van het jaar bekend gemaakt. De Franse aanvaller van Paris Saint Germain troefde onder andere Kluivert en Doan af. Mbappé speelt zijn wedstrijden ook op voetbalschoenen van Nike, maar dan op de Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen. Het Amerikaanse sportmerk lanceerde ook voor de Franse sterspeler een speciale Ballon D'Or voetbalschoen! 

Blauwe Nike Mercurial Vapor 360 voetbalschoenen bestellen

De blauwe Nike Mercurial Vapor Ballon d'Or voetbalschoenen kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Van deze special edition voetbalschoenen zijn er slechts 1.500 geproduceerd en deze schoenen zijn dus alleen beschikbaar voor volwassenen. Vanaf nu kan je deze gruwelijke schoenen kopen vanaf maat 40 tot en maat 47. De schoenen hebben een prijs van € 270,-. In de onderstaande webwinkels kan je de Mercurials ook laten personaliseren! Directe levering gegarandeerd!

Bestel deze nieuwe Vapors in de officiële online Nike Store

of koop ze in deze winkel!