1 november 2018

De Mizuno Wave Cup Rivaldo Legend WK 2002 voetbalschoenen

Mizuno heeft weer een nostalgische voetbalschoen gelanceerd vandaag. Deze nieuwe Wave Cup legend voetbalschoenen zijn een ode aan voormalig Brazilië ster Rivaldo. De nieuwe Wave Cup Legends zijn namelijk een remake van de voetbalschoenen die de Braziliaan droeg tijdens het WK van 2002 in Zuid Korea en Japan. Vier jaar geleden deed Mizuno overigens hetzelfde. In 2014 bracht het merk ook al een remake uit van de schoenen die ooit door Rivaldo gedragen werden. Waarom doet het merk het dus weer opnieuw? Het antwoord lijkt simpel. Waarom ook niet? Rivaldo was in de begin jaren 2000 een absolute held en de Wave Cup Legend voetbalschoenen waren destijds revolutionaire voetbalschoenen! Check hieronder meer over deze remake!

Voor degenen die Rivaldo niet kennen en met name zijn prestaties tijdens het gewonnen WK van 2002 niet, bespreken we nog even zijn prestaties tijdens het toernooi. Rivaldo werd tijdens drie wedstrijden van het Braziliaanse elftal uitgeroepen tot Man of the Match en scoorde in totaal vijf doelpunten, waardoor hij een groot aandeel had in het winnen van het wereldkampioenschap. Dit is maar een korte periode in de carrière van de Braziliaanse sterspeler. De aanvaller maakte ook bij clubs als Deportivo La Coruna, Barcelona en AC Milan furore. Qua design wijken de schoenen niet veel af van de remake van de schoenen uit 2004. De schoenen zijn overwegend wit en bevatten het Mizuno logo aan de zijkanten in een combinatie van blauw en geel, twee kleuren uit de Braziliaanse vlag. Nieuw aan de voetbalschoenen van Rivaldo is de grote tong, welke ook weer in stijl is van de Braziliaanse kleuren. Op de tong prijkt ook weer het logo van Mizuno en daarboven staan vijf gele sterren. Deze sterren verwijzen naar de gewonnen WK’s van het Braziliaanse elftal in 1958, 1962, 1970, 1994 en 2002. Verder zijn de schoenen gemaakt van een kangoeroeleer en hebben de noppen dezelfde configuratie en vorm als Rivaldo had in 2002. De achterkant van de Wave Cup Legend voetbalschoenen van Rivaldo bevat een hielkap, waarin de zogenaamde Compact Wave technologie is verwerkt. Deze technologie zorgt voor een verbeterde fit, het licht gevoel en een superieure pasvorm!

Check hieronder nog meer afbeeldingen van deze limited edition voetbalschoen! Van deze schoenen zijn slechts (en hoe toepasselijk) 2002 items geproduceerd! Daar moet je wel wat voor neerleggen. De schoenen hebben namelijk een prijs van maar liefst € 335,-. Dan heb je wel wat ;)!

Bestel deze Mizuno voetbalschoenen van Rivaldo Vítor Borba Ferreira exclusief in deze SHOP! 

Gerelateerd nieuws