Nike heeft de nieuwe Nike Mercurial Superfly en de Mercurial Vapor uit het Game Over pack deze week gelanceerd. De Mercurial Vapor is natuurlijk de lage versie van de voetbalschoenen en de Superlfy is de voetbalschoen met de dynamic fit collar. Deze Mercurial Superfly voetbalschoenen uit dit pack worden onder andere gedragen door spelers als Mbappé, Ronaldo, Asensio, Vidal, Alexis Sanchez en Douglas Costa. De lage variant wordt gedragen door spelers als Neymar, Coutinho, Hazard en Modric. Ook Nederland wordt met name de Mercurial Vapor voetbalschoen breed gedragen. Bij Ajax dragen spelers als Ziyech, Frenkie de Jong en Schone deze voetbalschoenen. Bij Feyenoord draagt Berghuis de Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen. Uiteraard hebben de schoenen weer een nieuwe kleurstelling gekregen. De kleur en de technologieën van de voetbalschoen bespreken we direct hieronder.

Vind je deze voetbalschoenen direct ziek? Bestel de nieuwste Nike Mercurial Vapor en Superfly voetbalschoenen uit het Game Over pack direct in de officiële online Nike Store 

of koop ze in deze winkel!

Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen - Game Over pack

Eerder deze maand lanceerde Nike de Phantom VSN en de Phantom Venom voetbalschoenen uit het Game Over pack. Deze week is het de beurt aan de Mercurial Superfly en de Vapor. Waar de Phantom voetbalschoenen een felle kleuren hebben, zijn de Mercurials wat veiliger qua kleur. Deze zijn namelijk overwegend grijs (Thunder Grey & Dark Grey) met gouden accenten. De twee tinten grijs lopen op de schoen naadloos in elkaar over. De gouden details zijn te vinden in de diagonale strepen aan de zijkanten van de voetbalschoenen en in het M trademark teken op de hiel. Ook de omlijning van de swoosh op de zijkanten van de schoen is goud en hetzelfde geldt voor de zoolplaat van de schoenen. Vanaf deze week worden de voetbalschoenen door verschillende sterspelers gedragen. Deze voetbalschoenen worden ongeveer tot april door de verschillende spelers gedragen. Vlak voor de ontknoping van alle competities, inclusief de Champions League en de Europa League, lanceert Nike weer een nieuw pack! Qua technologie is er niks aan de Mercurials veranderd. Toch bespreken we het design van de voetbalschoenen nog even hieronder!

Technieken en kenmerken grijze Nike Mercurial Superfly & Vapor voetbalschoenen

De nieuwste Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen zien er weer lekker snel uit en dat niet alleen. Ook de materialen en technologieën die in deze schoenen verwerkt zijn, zorgen er weer voor dat deze schoenen ideaal zijn voor de snelle en creatieve voetballers. Het is dan ook niet gek dat veel van de beste voetballers ter wereld op deze schoenen spelen. Genoeg complimenten over deze voetbalschoenen. Check nu alle kenmerken van de schoen. De grijze upper van de Mercurial schoenen is gemaakt van een Flyknit constructie. Deze constructie bestaat uit één onderdeel. Het voordeel van deze constructie is dat deze naadloos om de voet sluit. Het bovenwerk past zich perfect aan naar de vorm van de voet, waardoor het eerste balcontact direct perfect is en je het gevoel hebt dat je slechts een sok aanhebt. Het Flyknit materiaal plakt als het ware aan de voet, waardoor er geen openingen meer zijn tussen de voet en de zoolplaat. Het volgt de natuurlijke bewegingen van de voet! 

Zoals alle voetbalschoenen van Nike is de upper van de nieuwe Mercuiral Superfly en Vapor voetbalschoenen uitgerust met een extra laagje. Dit heet de ACC technologie. Sinds dit jaar is de All Conditions Control technologie (ACC) niet in een laagje boven het Flyknit is verwerkt, maar in het gebreide materiaal. Dit gebeurt al voordat de schoenen geweven worden. Dit betekent dat het bovenwerk van de schoenen nog dunner is dan voorheen en dit komt natuurlijk ook weer je balbehandeling ten goede. De All Conditions Control technologie zorgt er voor dat de balcontrole zowel in natte als in droge weersomstandigheden perfect is. Het bovenwerk van de schoenen is ook weer uitgerust met een speciale 3D microstructuur. Deze structuur komt terug in de dunne lijntjes over de upper en zorgt ervoor dat je de bal nog beter kan controleren bij hoge snelheden. We gaven het net al aan dat de swoosh van Nike op de neus van de schoenen een nog flitsender design heeft gekregen. Ook hier is bij de designers en productontwikkelaars van Nike goed over nagedacht. De reliëflaag over de swoosh is perfect voor controle tijdens het sprinten met de bal! 

 

De dynamic fit collar is ook alleen aanwezig op de Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen. De Vapor is namelijk de lage versie en bevat deze sok niet. Deze enkelsok zorgt ervoor dat de voeten en enkels als één voelen, waardoor je het zogenaamde blote-voeten-gevoel hebt en de balbehandeling altijd perfect is. De enkelsok is korter dan voorheen. Hierdoor hebben de schoenen een nog betere en strakkere fit. Ook is de voorkant van de enkelsok uitgerust met een extra lipje. Hierdoor kan je de schoenen nog beter aan doen. Daarnaast zorgt de dynamic fit collar voor de perfecte ondersteuning rondom je enkels, zonder dat dit ten koste gaat van de bewegingsvrijheid.

Ook de zool het onderstel van de voetbalschoenen staat in het teken van grip en fit. De noppen ter hoogte van de voorvoet van de schoenen en ter hoogte van de hiel hebben de vorm van een klauw. Deze technologie is geïnspireerd door de manier waarop luipaarden sprinten en met deze constructie kunnen hoge snelheden in verschillende richtingen behaald worden. Acceleratie is de key bij deze noppen! De zoolplaat van de schoenen is natuurlijk weer super licht en deze is niet alleen functioneel. De  grijs/gele kleur van de gehele zool maakt de schoenen ook een pareltje. Ook de inlegzool aan de binnenkant van de schoenen is revolutionair. De inlegzool is namelijk verbonden met een speciale chassis, welke ervoor moet zorgen dat je nog sneller kunt reageren. Iedere maat heeft een andere chassis. Dit betreft de zogenaamde NikeGRIP technologie. Deze is uitgerust met een speciale 3D structuur die perfect aansluit op de inlegzool in de schoen. Hierdoor ga je niet met je voeten in de schoenen schuiven en het zorgt ook nog eens voor een perfecte demping van schokken.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen, die vanaf nu gedragen worden door Ronaldo, Mbappé, Modric, Ziyech, Hazard en Frenkie de Jong. Check bovendien de nieuwste Nike Tiempo voetbalschoenen uit dit pack! 

Nike Mercurial Superfly en Vapor Game Over voetbalschoenen bestellen

De nieuwe Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Dit kan voor zowel volwassenen als voor kinderen. De dure versie van de Vapor voetbalschoenen hebben een prijs van € 240,- en de dure versie van de Superfly versie is € 270,-. Zoals alle schoenen van het Amerikaanse sportmerk zijn de Mercurials voor verschillende ondergronden beschikbaar, dus zowel voor kunstgras als voor natuurgras en harde ondergronden. Goedkopere versies van de Mercurials bestel je overigens al vanaf een bedrag van € 50,-. In de onderstaande webshops kan je de Nike voetbalschoenen ook laten personaliseren. Alle schoenen zijn beschikbaar in de maten 31 tot 38 voor kinderen en 39 tot 47 voor volwassenen. Directe levering gegarandeerd. 

Bestel deze Nike Mercurial voetbalschoenen direct in de officiële online Nike Store

of koop ze in deze winkel!