13 november 2018

De blauwe Nike Mercurial Superfly 360 voetbalschoenen - Always Forward

Er is maar één weg naar het doel en dat is naar voren! Always Forward is het credo van het nieuwe Nike pack en onderdeel van dit nieuwe pack is een nieuwe Nike Mercurial Superfly voetbalschoen. Op deze nieuwe voetbalschoenen gaan spelers als Mbappé, Aubameyang, Alexis Sanchez, Asensio en Douglas Costa vanaf nu hun wedstrijden voor hun clubs en nationale elftal spelen. Dit is overigens al de tweede Mercurial voetbalschoen uit het Always Forward pack. Een aantal weken geleden onthulde het Amerikaanse sportmerk al een fel gele Nike Mercurial Superfly voetbalschoen. De fel gele accenten komen wel terug in de update van de schoenen. Wil je alles weten? Check hieronder alles over de nieuwe Nike Mercurials!

Vind je deze voetbalschoenen direct super vet? Koop ze vanaf nu exclusief de officiële online Nike Store of koop ze in deze winkel!

Design blauwe Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen

De nieuwe Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen uit het Always Forward pack zijn geheel blauw. Deze kleur wordt door Nike ''racer blue'' genoemd.
Daarnaast bevatten de nieuwe voetbalschoenen zilveren details. Deze zijn te vinden in de swoosh van Nike op de voorvoet van de schoenen en ook het Mercurial trademark teken, de M, op de achterkant van de schoenen is zilver. Deze kleur contrasteert fantastisch met de blauwe kleur van de voetbalschoenen. De zoolplaat van de schoenen is ook zilver en de noppen zijn een combinatie van blauw en zilver. De schoen bevat ook nog details van de vorige Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen. De binnenkant van de nieuwe Superflies is namelijk fel geel (Volt). De Mercurials zijn de perfecte voetbalschoenen voor creatieve, snelle en aanvallende voetballers. Hieronder leggen we uit waarom dat het geval is!

Technieken en kenmerken zwarte Nike Mercurial Superfly 360 voetbalschoenen

De nieuwste Nike Mercurial voetbalschoenen staan ook weer in het teken van snelheid. De voetbalschoenen ademen bijna letterlijk snelheid uit. Om deze reden is het bovenwerk van de schoenen gemaakt van een Flyknit constructie. Deze constructie bestaat uit één onderdeel. Het voordeel van deze constructie is dat deze naadloos om de voet sluit. Het bovenwerk past zich perfect aan naar de vorm van de voet, waardoor het eerste balcontact direct perfect is. Het Flyknit materiaal plakt als het ware aan de voet, waardoor er geen openingen meer zijn tussen de voet en de zoolplaat. Het volgt de natuurlijke bewegingen van de voet! Het voelt als het ware aan als een tweede huid!

Zoals alle voetbalschoenen van Nike is de upper van de nieuwe voetbalschoenen uitgerust met een extra laagje. Dit heet de ACC technologie. Sinds dit jaar is de All Conditions Control technologie (ACC) niet in een laagje boven het Flyknit is verwerkt, maar in het gebreide materiaal. Dit gebeurt al voordat de schoenen geweven worden. Dit betekent dat het bovenwerk van de schoenen nog dunner is dan voorheen en dit komt natuurlijk ook weer je balbehandeling ten goede. De All Conditions Control technologie zorgt er overigens voor dat de balcontrole zowel in natte als in droge weersomstandigheden perfect is. Het bovenwerk van de schoenen is tevens uitgerust met een speciale microstructuur. Deze structuur zorgt ervoor dat je de bal nog beter kan controleren bij hoge snelheden. We gaven het net al aan dat de swoosh van Nike op de neus van de schoenen een nog flitsender design heeft gekregen. Ook hier is bij de designers en productontwikkelaars van Nike goed over nagedacht. De reliëflaag over de swoosh is perfect voor controle tijdens het sprinten met de bal!

Natuurlijk is deze nieuwe Superfly weer uitgerust met een enkelkraag. Deze dynamic fit collar zorgt ervoor dat de voeten en enkels als één voelen, waardoor je het zogenaamde blote-voeten-gevoel hebt en de balbehandeling altijd perfect is. De enkelsok is wat korter dan bij voorgaande voetbalschoenen. Hierdoor hebben de schoenen een nog betere en strakkere fit. Ook is de voorkant van de enkelsok uitgerust met een extra lipje. Dit zorgt ervoor dat je de schoenen nog beter aan kunt doen. Daarnaast zorgt de dynamic fit collar voor de perfecte ondersteuning rondom je enkels, zonder dat dit ten koste gaat van de bewegingsvrijheid.

Ook de zool aan de onderkant van de nieuwe Nike Mercurial Superfly 360 voetbalschoenen staat in het teken van grip en fit. De noppen ter hoogte van de voorvoet van de schoenen en ter hoogte van de hiel hebben de vorm van een klauw. Deze technologie is geïnspireerd door de manier waarop luipaarden sprinten en met deze constructie kunnen hoge snelheden in verschillende richtingen behaald worden. Acceleratie is de key bij deze noppen! De zoolplaat van de schoenen is natuurlijk weer super licht en deze is niet alleen functioneel. De blauw/zilveren kleur van de gehele zool maakt de schoenen ook een pareltje.

Ook de fel gele inlegzool aan de binnenkant van de schoenen is zwart en revolutionair. De inlegzool is namelijk verbonden met een speciale chassis, welke ervoor moet zorgen dat je nog sneller kunt reageren. Iedere maat heeft een andere chassis. Dit betreft de zogenaamde NikeGRIP technologie. Deze is uitgerust met een speciale 3D structuur die perfect aansluit op de inlegzool in de schoen. Hierdoor ga je niet met je voeten in de schoenen schuiven en het zorgt ook nog eens voor een perfecte demping van schokken. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwste Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen, waarop vanaf nu sterren als Mbappé, Aubameyang en Alexis Sanchez spelen. Het Amerikaanse sportmerk heeft nu ook een nieuwe, blauwe Nike Phantom VSN voetbalschoen uitgebracht in het kader van het Always Forward pack!

Blauwe Nike Mercurial Superfly 360 voetbalschoenen bestellen

De nieuwe Nike Mercurial Superfly 360 voetbalschoenen kan je vanaf nu bestellen voor kinderen en volwassenen. De prijs van de duurste voetbalschoenen is € 275,-, maar goedkopere Nike Mercurial Superflies bestel je al vanaf € 70,-. Voor kinderen zijn de voetbalschoenen met enkelsok beschikbaar vanaf maat 32 en voor volwassenen zijn de voetbalschoenen beschikbaar vanaf maat 39. De schoenen kan je zowel voor natuurgras als voor kunstgras en harde ondergronden bestellen. In de onderstaande SHOPS kan je de voetbalschoenen ook laten personaliseren! Directe levering gegarandeerd!

Bestel deze vette voetbalschoenen direct in de officiële online Nike Store

of koop ze in deze winkel!