24 april 2017

Voetbalschoenen, gedragen in de top van het Europese voetbal

Het Europese voetbal is wereldwijd het hoogst haalbare toneel. Met de Champions League als het miljoenenbal en toonaangevende competities als de Premier League, de Primera Division en de Bundesliga. Hier schitteren spelers op de allernieuwste voetbalschoenen. Jongens en mannen op alle velden wereldwijd zien hun voorbeelden excelleren. Zij bekijken de spelers, hun helden, en zij maken de voetbalschoenen zich eigen. Iedere speler is uniek. Welke kicksen passen het beste bij jou? Wij nemen de grote Europese competities onder de loep en kijken naar hen die iedere week het publiek op stelten weten te zetten.

Bundesliga

Bij onze buren, daar in Duitsland, speelt een verdediger als Jérôme Boateng op de voetbalschoenen van Nike. Het model? Nike Tiempo. Gemaakt voor de perfecte aanname. De schoen voelt licht aan en sluit perfect om de voet. Als verdediger heb jij hiermee elke bal en ieder moment onder controle. Voor als je wilt domineren op het veld. Dit kan dus ook achterin. Voorin spelen aanvallers als Pierre-Emerick Aubameyang en Robert Lewandowski op Nike Hypervenom voetbalschoenen. Zij willen maar één ding en dat is scoren. Op de kicksen die gemaakt zijn voor het afmaken van kansen is dit een garantie. Hun kwaliteiten gaan samen met het ontwerp. Zij doorbreken muren, kappen, schieten en raken het net!

Premier League

In Engeland, waar alles supersnel gaat is het voor een vliegensvlugge aanvaller als Alexis Sanchez ideaal om te spelen op kicksen die daarvoor gemaakt zijn. We hebben het over de Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen. De variant op dit model is de Nike Vapor, ook deze heeft zijn basis liggen bij de snelheid. Spelers als Eden Hazard en Raheem Sterling maken hier met alle plezier gebruik van. Zij profiteren van een perfect aansluitende pasvorm en weten hierdoor telkens hun technische vaardigheden optimaal te benutten. Een speler die zich minder richt op snelheid maar meer op flexibiliteit, komt uit op de Nike Magista voetbalschoen. Denk aan een voetballer als Kevin de Bruyne, de Belg die het stadion in extase brengt door zijn ongekende draaibewegingen. Volledige balbeheersing, dat is zijn ambitie. Waar balbeheersing bij hem een must is ziet Harry Kane dat anders. De ongenaakbare spits van Tottenham Hotspur ziet zijn heil in het ontregelen van de verdediging. Afmaken. Hij loopt dan ook op de Hypervenom editie van Nike. Zijn directe concurrent Paul Pogba kiest echter voor de Adidas Ace 17. De meester die hij is wil hij ook uiten in het stadion. Zijn visie staat gelijk aan drie meesterlijke eigenschappen: precisie, kracht en stabiliteit. 3-0.

Primera Division

Real Madrid met Cristiano Ronaldo en FC Barcelona met Lionel Messi. Welke schoenen dragen deze aartsrivalen op de Spaanse velden? De Portugese aanvaller van Real loopt, als een elegant-robuuste sneltrein op kicksen, op de Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen en Messi loopt, als een beweeglijke-voetbalgod, op zijn eigen collectie van Adidas. De Adidas Messi 16. Gemaakt voor zijn weergaloze wendbaarheid en creativiteit op het veld. Zijn compagnon uit Uruguay Luis Suárez, draagt de Adidas X 16. Hij richt zijn pijlen op zijn explosieve snelheid. Hij wil heersen op het veld. Griezmann van Atlético Madrid kiest hier ook voor, alleen dan niet voor Adidas. Hij vind zijn snelheid het beste tot zijn recht komen bij de Puma evoSpeed editie. Acceleratie en onvoorspelbaarheid staan bij hem centraal.

Zoals je ziet weet iedereen precies waarvoor ze kiezen en waarom zij dit doen. Het is aan jou om te beslissen wat jij wil. Op welke allernieuwste voetbalschoenen wil jij de velden zo gaan betreden?