31 januari 2019

De adidas X BAPE adizero 8.0 American Football schoenen

Voor heel even zijn de adizero voetbalschoenen weer terug! BAPE (A Bathing Ape) heeft namelijk in samenwerking met adidas super zieke adidas Adizero 8.0 schoenen gelanceerd. Hoewel deze schoenen eigenlijk bedoeld zijn voor American Football, mogen we ze natuurlijk niet onbesproken laten. De American Football schoenen zijn onderdeel van een limited edition collectie van het Japanse fashionmerk BAPE voor het grootste sportevenement in de Verenigde Staten, de Super Bowl. De schoenen bevatten de iconische BAPE camouflage print. BAPE heeft de American Football schoenen in twee kleuren uitgebracht, namelijk in een groene en zwart/grijze versie.

Dit is opnieuw een voorbeeld van de grotere invloed van streetwear op performance kleding en het mixen van sportkleding van sporten, in dit geval opnieuw voetbal en American Football. Een ander voorbeeld hiervan zijn de American Football shirts die Nike lanceerde voor clubs als Paris Saint Germain, Chelsea en Barcelona. De American Football schoenen van Bape bevatten dus een all-over camo print over de upper van de voetbalschoenen. Op de groene camouflage versie van de voetbalschoenen zijn de adidas strepen goud en bevinden deze strepen zich op de neus. Op de zwart/grijze versie zijn de strepen zilver. Beide schoenen bevatten een enkelsok en op de neus van de schoenen is het logo van Bape verwerkt. BAPE flirt overigens graag met sportmerken of teams. Het Japanse merk lanceerde een aantal maanden geleden ook al een speciale fashioncollectie voor Paris Saint Germain. En hoewel deze schoenen kicksen voor American Football betreffen, lanceerde hetmerk ook eerder al een limited edition Puma evoSpeed voetbalschoen. Het lijkt erop dat BAPE en adidas nu ook een goede relatie hebben. Gaan bij de merken nog nauwer samenwerken? Wie weet? Wij zouden het zeker vet vinden als adidas en BAPE speciale COPA, Predator, X of Nemeziz voetbalschoenen lanceren. Fingers crossed!

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de vette BAPE x Adizero 8.0 American schoenen! De nieuwe Bape x Adidas collectie bevat overigens ook kleding en accessoires met camo print! Wil je items uit de adidas X BAPE collectie bestellen? Check het exclusief in deze SHOP!