1 september 2019

Blauwe Nike Tiempo Legend 8 voetbalschoenen - NEW LIGHTS

Nike heeft nu ook nieuwe Nike Tiempo Legend 8 voetbalschoenen in het kader van de NEW LIGHTS pack uitgebracht. Deze blauwe voetbalschoenen worden vanaf nu gedragen door sterren als Virgil van Dijk, Sergio Ramos en Gerard Pique bij hun clubs gedurende het eerste deel van het seizoen 2019-2020. Vorige maand lanceerde Nike al een witte versie van de Tiempo voetbalschoenen. De witte Nike Tiempo Legend voetbalschoenen betrof de eerste versie van de nieuwe generatie Tiempo voetbalschoenen. De Tiempo is namelijk alweer toe aan haar achtste hoofdstuk en dat betekent dat Nike een aantal updates in de schoen heeft doorgevoerd. Deze nieuwe technologieën bespreken we in dit blog, evenals de nieuwste features van de Nike Tiempo Legend voetbalschoenen.

Ben je direct fan van deze voetbalschoenen van Virgil van Dijk? Bestel ze exclusief in deze SHOP of deze winkel! 

Design blauwe Nike Tiempo Legend 8 voetbalschoenen

De upper van de Tiempo Legend 8 voetbalschoenen uit het New Lights pack is geheel blauw met witte accenten. De swoosh van Nike aan de zijkanten is namelijk wit en is verdeeld in flitssende dunne streepjes. Opvallend is dat de swoosh een reflecterend effect heeft, wat geheel in het thema van de schoen past: NEW LIGHTS! Ook de zoolplaat van de nieuwe voetbalschoenen van sterren als Virgil, Ramos en Pique is wit met doorzichtige blauwe noppen. De swoosh van Nike prijkt ook weer in het zwart op de onderkant van de nieuwe kicksen. Op de hiel van de kicksen is de naam van de silo van Nike verwerkt: TIEMPO! En dat niet alleen. Op de hiel is namelijk ook de leus van het Amerikaanse sportmerk te zien: JUST DO IT! Bovendien staat het woordmerk van Nike in verschillende talen op de hiel van de voetbalschoen, die perfect is voor verdedigers.

Technologieën Nike Tiempo Legend NEW LIGHTS voetbalschoenen

Afgelopen maand voerde Nike al wat updates door in de nieuwe Tiempo's. Daar is niks aan veranderd. Toch is het interessant deze te bespreken!  De upper van de Nike Tiempo 8 voetbalschoenen is weer gemaakt van een zacht kangoeroeleer. Het leer heeft echter een nieuwe structuur, welke de nieuwe Tiempo's een futuristische look geven. De bovenkant van de voetbalschoenen bevat namelijk een nieuwe 3D structuur, een zogenaamde diamantenstructuur. Dit zorgt niet alleen voor de ultieme pasvorm, het zorgt er bovendien voor dat het eerste balcontact direct goed is. Een andere update van de Tiempo voetbalschoenen is de toevoeging van het Quadfit Mesh. Dit is de technologie die we al kennen van de Nike Phantom Vision voetbalschoenen. Dit is een extra laagje van mesh aan de binnenkant van de voetbalschoenen. Kenmerkend aan dit materiaal is dat het als het ware rondom je voet wikkelt, zodat je een nog betere lockdown hebt. Dit betekent dat je voeten nog beter in de schoen blijven zitten, zonder dat je bewegingsvrijheid verliest. Het zorgt juist net voor dat extra stukje bescherming en stabiliteit en voorkomt dus blessures. Nike heeft de nieuwe Tiempo 8 voetbalschoenen ook weer uitgerust met de Nike Grip technologie. Deze technologie is in de binnenzool van de voetbalschoenen verwerkt en zorgt ervoor dat je niet met je voeten gaat glijden in de schoenen. 

Een ander kenmerk van de Nike Tiempo 8 voetbalschoenen uit het NEW LIGHTS pack is de tong van de voetbalschoenen. Deze is gemaakt van het zogenaamde Flyknit materiaal. Voordelig aan deze technologie is dat het ook weer voor extra steun zorgt. Bovendien biedt het extra ademing en elasticiteit. Last but not least hebben we nog de zool van de nieuwe Nike Tiempo 8 voetbalschoenen. Hier heeft Nike niks aan veranderd. De zool van Tiempo Legend schoenen is namelijk gemaakt van pebax. Pebax heeft als voordeel dat je hier hoge snelheden mee kunt behalen, omdat het een super licht materiaal is. Bovendien geeft het veel steun. Deze zool wordt ook wel de Hyperstability zool genoemd. De noppen aan de onderkant van deze nieuwe, voetbalschoenen laten je snel draaien en zorgen ervoor dat je nog beter kunt versnellen. Je bent je tegenstander dus altijd te snel af! Er bevinden zich namelijk ronde/kegelvormige noppen en meer getande noppen. Deze combinatie zorgt ervoor dat je altijd snel kan reageren en ook nog eens voor de perfecte stabiliteit. Daarnaast is de zool wel 60 procent lichter dan zijn voorgangers.

Check hieronder de afbeeldingen van de nieuwe, blauwe Nike Tiempo Legend 8 voetbalschoenen, die vanaf nu gedragen worden door spelers als Virgil van Dijk, Ramos en Pique. 

Blauwe Nike Tiempo voetbalschoenen bestellen

De nieuwe, blauwe Nike Tiempo Legend voetbalschoenen uit het NEW LIGHTS pack kun je vanaf nu kopen in de onderstaande winkels. De prijs van de dure versie van de schoenen is € 220,-, maar goedkopere versies van de Nike Tiempo voetbalschoenen bestel je al vanaf EU 50,-. De schoenen zijn beschikbaar voor verschillende ondergronden, dus zowel voor natuurgras, als voor kunstgras en harde ondergronden. In de onderstaande winkels kun je de Tiempo's ook laten personaliseren. Directe levering!

Bestel de blauwe Nike Tiempo Legend 8 voetbalschoenen direct in deze SHOP

of deze winkel!