Adidas is bezig met een revolutionair plan: Sport Infinity. Doel van dit plan is producten te maken die nooit weggegooid dienen te worden. Hiervoor wil Adidas een zogenaamd 3D super materiaal gebruiken. Elke gram van sportkleding, inclusief voetbalschoenen van bijvoorbeeld Messi, moeten makkelijk kunnen worden omgevormd in een afval- en lijmvrij proces, zodat het materiaal opnieuw gebruikt kan worden. Recyclen moet de sleutel tot het nieuwe succes worden. Momenteel worden vrijwel alle sportuitrusting en materialen van sportmerken gemaakt van nieuwe materialen, in plaats dat er gebruikt wordt gemaakt van gerecycled materiaal. Uitzondering hierop zijn een aantal voetbalschoenen en voetbalshirts, die gemaakt zijn van gerecycled materiaal.

Het nieuwe project van Adidas wordt gesteund door de Europese Unie en heeft dus de naam Adidas Sport Infinity. Dit project moet experts uit verschillende industrie├źn bij elkaar halen om een super materiaal te ontwikkelen dat voortdurend opnieuw gebruikt moet worden om weer nieuwe producten van te maken. Volgens Adidas moeten voetbalschoenen van de toekomst uit een combinatie van verschillende materialen kunnen bestaan zoals koolstof uit de vliegtuigindustrie met de vezels die nu al worden gebruikt in de schoenen. Het zogenaamde super materiaal moet er bovendien voor zorgen dat alle voetbalfans niet alleen fan zijn maar bovendien designer worden. Een paar voetbalschoenen moet zovaak mogelijk een restyle kunnen krijgen als de fan dat wil, zonder dat het merk of de fan zich druk moet maken om verspilling. Bovendien moet het super materiaal ervoor zorgen dat fans nooit meer oude voetbalschoenen dragen, omdat fans het zelf kunnen restylen. Gerd Manz, vice president van technologie innovation reageert verheugd: ''Dit project is baanbrekend voor alle voetbalfans. De komende drie jaar gaat Sport Infinity ervoor zorgen dat je nooit meer je voetbalschoenen hoeft weg te gooien. Elk paar voetbalschoenen moet opnieuw kunnen worden gebruikt om nieuwe voetbalschoenen van te maken of te restylen tot een geheel nieuwe voetbalschoen, welke aan de (nieuwe) wensen van de klant voldoet.'' Adidas voegt hieraan toe dat het materiaal niet voor hetzelfde product gebruikt dient te worden. Het kan ook zijn dat het materiaal wordt hergebruikt voor voetbalshirts, tenues, trainingskleding, ballen of andere uitrusting.

Het nieuwe project van Adidas zal niet gaan zorgen voor een geheel nieuw design van voetbalschoenen, maar zal op z'n minst voor een beter milieu, betere en duurzamere materialen zorgen! Wij houden deze ontwikkeling nauw in de gaten, net als Messi. De Argentijnse ster zegt over dit project: ''Ik ben trots op Adidas dat ze ervoor gaan zorgen dat alle voetbalschoenen, inclusief die van mij, gaan zorgen voor een beter milieu. Voor mij is dit de toekomst van het voetbal!''

Messi voetbalschoenen scoren? Koop ze hier!

Recyclebare -voetbalschoenen -adidas


Bron:

news.adidas.nl