adidas lanceert GMR technologie voor voetbalschoenen

Adidas heeft een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de ontwikkeling van voetbalschoenen of eigenlijk sportschoenen en sneakers in het algemeent. In samenwerking met EA Sports FIFA Mobile en JacquardTM by Google heeft adidas de adidas GMR technologie deze week ontwikkeld. Deze technologie verbindt de echte wereld met de virtuele wereld. Hoe moet je dat voor je zien? Dat leggen we haarfijn uit!

Wil je direct de zolen met de adidas GMR technologie uitproberen? Check het exclusief in deze SHOP! 

Alles dat je moet weten om te spelen met de adidas GMR technologie en FIFA Mobile

In 2011 lanceerde adidas voor het eerst een schoen met een chip aan de onderkant, waarmee je kon meten welke afstand je tijdens een wedstrijd hebt afgelegd. Dit was destijds een grote innovatie, maar zonder doorslaand succes. De nieuwe adidas GMR technologie lijkt een stapje verder te gaan. De adidas GMR is een binnenzool waarin een tracker verwerkt is. Deze binnenzool kan in alle soorten schoenen geplaatst worden. Met de tracker in de zool wordt alles gemeten, dus hoe vaak je schiet, de kracht van het schot, de afstand die je aflegt en je snelheid op het veld. Deze date beïnvloedt vervolgens je performance op FIFA Mobile. Daarnaast kun je met je prestaties op het veld zogenaamde in-game rewards verdienen of je team overall verbeteren. 

Hoe gaat dat precies in zijn werking? Allereerst moet je natuurlijk de GMR-zool van adidas bestellen. De set van twee zolen heeft een prijs van € 35,-. Deze adidas GMR zool dien je in je voetbalschoenen te plaatsen. Vervolgens dien je de adidas GMR app te downloaden op je mobiel. Daarna koppel je de tracker aan de app zodat de app en de tracker met elkaar verbonden zijn. Vervolgens plaats je de tracker in de voetbalschoen of sneaker van je dominante voet en de dummy tracker in de ander schoen. Als je Fifa Mobile nog niet op je device hebt, dan download je die ook nog even en dan is de game aan!

Het is tijd om te gaan spelen. Met je eigen prestaties kun je de prestaties van jouw FIFA team op Fifa Mobile verbeteren. De tracker straalt namelijk data uit over de het aantal trappen, je schotkracht, afstand en snelheid. De tracker is namelijk uitgerust met een de Google Jacquard Tag, die is voorzien van een gyroscoop, een snelheidsmeter en een kleine processor met een machine learning-module, die onderscheid kan maken tussen de verschillende bewegingen die voetballers maken. Door de Google Jacquard tag herkent de adidas GMR dus de fysieke bewegingen van voetballers op het veld. Deze gegevens worden vervolgens omgezet naar virtuele prestaties van je FIFA Ultimate Team op Fifa Mobile. Door verschillende uitdagingen te voltooien en mijlpalen op de langere termijn te behalen, verdienen spelers beloningen en verbeteren ze hun Ultimate Team, waardoor hun spelers in de game beter worden door de prestaties in de echte wereld.  Een van de eerste uitdagingen is Master Finisher, waarbij je binnen een week tijd 40 harde schoten in het strafschopgebied moet nemen om coins en skill boosts te verdienen in je FIFA Mobile game. Het hardste schot wordt opgenomen in verschillende klassementen, wat je weer de kans geeft om op te scheppen bij je vrienden. 

Moritz Kloetner, Director of Business Development bij adidas geeft een enthousiaste reactie op de nieuwe technologie. ''De adidas GMR is de eerste stap die adidas zet om in de phygital gamewereld voet aan wal te krijgen. Zo hoopt adidas het nummer één sportmerk te worden dat de gamecultuur beïnvloedt. adidas zet in op innovaties die atleten hun prestaties doen verbeteren, ongeacht welk spel ze spelen. adidas GMR staat op de grens tussen gaming en de materiële wereld, maar dat is ook waar de mensen zich nu bevinden. Door het verkennen en het voortduwen van de traditionele productontwikkelingen kunnen we samen met EA SPORTS FIFA Mobile en JacquardTM by Google spelers een nieuwe manier geven om hun creativiteit te gebruiken voor het bevorderen van de sport.” 

Ook Matt Lafreniere,  EA SPORTS FIFA Mobile Producer, is natuurlijk enthousiast: “We zijn altijd aan het kijken hoe we nieuwe ervaringen aan onze spelers kunnen bieden die een brug slaan tussen de wereld van het echte voetbal en onze virtuele wereld in FIFA Mobile. Met adidas GMR starten we een nieuwe manier om voortgang te boeken in de game, waarbij spelers in staat zijn om hun Ultimate Team te verbeteren in FIFA Mobile, door middel van de sport waar ze zo van houden, zowel op als buiten het veld.”

adidas GMR zool bestellen

De nieuwe adidas GMR zooltjes kun je vanaf nu bestellen. Dit kan in de volgende maten: 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 en 48. De set zolen met trackers hebben een prijs van € 34,95 en zijn direct leverbaar!

Bestel deze zolen direct en exclusief in deze SHOP!