adidas World Cup voetbalschoenen

De Adidas World Cup voetbalschoenen kennen veel overeenkomsten met de Copa Mundial voetbalschoenen. Het grootste verschil zit hem in het feit dat de schoenen enkel voor het spelen op zachte ondergronden (SG) en alleen voor volwassenen zijn gelanceerd. De schoenen bevatten namelijk afschroefbare ijzeren noppen. Hieronder vind je een overzicht van deze schoenen, welke een prijs hebben van ongeveer € 150,-, inclusief een beschrijving van de belangrijkste kenmerken van de Adidas World Cups.

Adidas -world -cup -voetbalschoenen

Technische informatie adidas World Cup voetbalschoenen

  • De Adidas World Cup voetbalschoenen zijn al meer dan twintig jaar de favoriet onder professionele voetballers. De World Cup schoenen hebben evenals de Copa Mundial en Kaiser schoenen een klassiek design. Ze zijn namelijk geheel zwart met witte Adidas trademark strepen aan de zijkanten. Verder worden de Adidas World Cups gekenmerkt door de schroefnoppen aan de onderkant van de schoenen. Deze voetbalschoenen zijn daarom uitermate geschikt voor natte en zachte voetbalvelden (SG; soft ground). 
  • De bovenkant van de Adidas World Cup schoenen is evenals de Copa Mundial uitgerust met een speciaal volnerleer of duurzaam en super zacht en sterk kangoeroeleer. Dit speciale kangoeroeleer vormt zich naar de vorm van de voet, zodat deze schoenen voelen als een tweede huid. Hierdoor voelen de Adidas World Cup voetbalschoene erg comfortabel aan de voet. Bovendien zorgt het zachte leer ervoor dat de bal als het ware aan de voet blijft plakken en je een ultieme controle hebt over de bal. Daarnaast zijn deze schoenen met een gewicht van 300 gram heerlijk lichte voetbalschoenen.
  • De binnenkant van deze voetbalschoenen bevat een voorgevormde EVA-binnenzool, welke het comfort stimuleert door de demping die het biedt. Bovendien is de binnenkant van deze schoenen uitgerust met een synthetische voering, welke snel droogt, waardoor je voeten droog blijven en blaren voorkomen worden.
  • De zool aan de onderkant van deze voetbalschoenen is stevig en bevat in totaal zes noppen. Hiervan bevinden zich twee noppen aan de achterkant, twee noppen aan de voorkant en twee tegen het midden. De schroefnoppen zijn daarmee zo gepositioneerd dat het de stabiliteit bevordert en zodat je meer grip hebt op zachte, natuurlijke ondergronden. Daarmee zijn de Adidas World Cups uitermate geschikt voor de zogenaamde Soft Grounds (SG). Daarnaast zorgt de structuur van de noppen ervoor dat je makkelijk kan anticiperen op veranderende situaties op het voetbalveld.

Adidas World Cup voetbalschoenen kopen

Check hieronder het laatste nieuws over de World Cup voetbalschoenen en klik op één van de beschikbare schoenen als je deze wilt kopen. 

Check de World Cup shop van adidas!